DIY reflector | Fotografie

reflector
Afgelopen donderdag plaatste ik op instagram een foto die ik had gemaakt met een zelf gemaakte reflector. Onder die foto vroeg ik ook aan jullie wie hier een DIY artikel over wilde zien en ik kreeg allemaal reacties dat jullie het graag wilde zien. Dus bij deze gaan we kijken hoe ik zelf een reflector maakte.

reflector
Als eerste waarom ik een reflector gebruik. Voorheen gebruikte ik 2 lampen maar mijn lieftallige hondje heeft er een kapot gemaakt door hem om te gooien. (op zich is die makkelijk te fixen maar moet de spullen nog halen) Dus nu was ik genoodzaakt om met 1 lamp te werken. Ik merkte hier door heel erg dat mijn foto’s aan een kant een stukje donkerder werden als aan de kant waar mijn lamp stond. Heel vervelend. Dus ging ik aan de slag om zelf een reflector te maken zodat het licht mooi verdeeld werd over de oppervlakte die ik wilde gebruiken voor de foto.

Wat heb je nodig?

Heel simpel eigenlijk een map/ordner en zilverfolie. En nee we gaan geen marsmannetjes hier mee opsporen! 

reflector
Nu kan je aan de binnenkant van de map de ringen er gaan uit slopen maar ook hiervoor ben ik gewoon te lui aangelegd dus heb ik het folie aan de buiten kant er omheen gelegd en aan de binnenkant vast geplakt. Je kan het dus ook andersom doen mocht je er zin in hebben haha.

reflector
En om het verschil nog even goed te laten zien. Bovenste foto is gemaakt zonder reflector en onderste met. Zoals je kan zien bij de bovenste foto is het links veel donkerder als rechts. Nu vind ik het wel mooier dat rechts die print er zo uit komt maar het verschil in licht irriteert me mateloos. Onder is het rechts ook lichter als links maar moet ook wel eerlijk bekennen dat mijn lamp niet helemaal goed stond. (ik ben dan ook blond van mezelf dus neem het me niet kwalijk!). Maar toch vind ik qua totaal plaatje de onderste met de reflector mooier.

Gebruik jij een reflector voor je foto’s?

Follow

Een gedachte over “DIY reflector | Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *