Enzyme Peeling Sensitive | Ziaja

Ziaja een merk met een klein prijsje maar van hoge kwaliteit. Ik ben al een tijdje fan van dit merk en gebruik mijn producten met veel plezier. Een tijd terug kocht ik een aantal producten van Ziaja waaronder de Sensitive Enzyme Peeling. Een product wat ik al eerder heb opgebruikt maar nog geen review over had geschreven. Dit werd dus hoog tijd!

Ik heb een erg gevoelige huid en mijn huid wordt niet blij van normale scrub producten. Gelukkig zijn er andere manieren om dode huidcellen te verwijderen. En een Enzyme Peeling is ook beter voor je huid als een reguliere scrub. een peeling van enzymen werkt op de vorming van de hoornlaag, en een normale scrub werkt alleen op de buitenste huid laag. Een peeling van enzymen is ook zachter voor de huid omdat er geen wrijving ontstaat tussen scrubdeeltjes en de huid.

Enzyme Peeling
Dode huidcellen verwijderen is belangrijk voor je andere “cosmetische behandelingen” uit gaat voeren.
Werkzame stoffen uit bijvoorbeeld een dag- of nachtcrème kunnen als de dode huidcellen verdwenen zijn veel dieper in je huid dringen en zo dus beter hun werk doen. Deze peeling bevat geen siliconen, minerale olie en geen parfum wat het voor een gevoelige huid nog fijner maakt.

Enzyme Peeling
In de Enzyme Peeling zitten niet heel veel ingrediënten waardoor je ook echt alleen de ingrediënten krijgt die iets voor je huid doen zonder allemaal gekke toevoegingen die niks zullen doen. Het zelfde geld voor de verpakking, lekker basic. een product waar de aandacht ligt bij het daadwerkelijke product en niet bij de vormgeving.

In de ingrediëntenlijst staat Carbomer/Papain Crosspolymer dit is papaïne. Papaïne is een enzym uit de papayavrucht. Papaïne is een eiwit oplossend plantenenzym. Dit heeft de zelfde functie als AHA’s, een exfoliërende werking op de huid en verwijderd dode huidcellen. Maar enzymen zijn veel effectiever. AHA’s maken de keratinelaag van de huid los waar enzymen er voor zorgen dat deze laag oplost en verdwijnt.

Enzyme Peeling
De opening van de tube is niet heel groot omdat je ook niet heel veel nodig heb om het te gebruiken. Je brengt dit namelijk aan als een masker en laat het 10 tot 15 minuten inwerken en daarna afspoelen met warm water. Dit doe ik 1 keer en maximaal 2 keer per week. Zelfs met mijn gevoelige huid doet dit echt wonderen! Mijn begint langzaam weer te stralen.

Enzyme Peeling
De Enzyme Peeling is als het uit de tube komt melkachtig van kleur maar zodra je het uitsmeert wordt het geheel kleurloos. De Enzyme Peeling zal ook niet opdrogen op de huid maar het heeft wel echt de 10 tot 15 minuten nodig om in te werken.

Zoals ik al zei had ik al een tube opgemaakt maar helemaal vergeten te reviewen. Deze nieuwe tube kwam ook als geroepen! Je kan de Sensitive Enzyme Peeling kopen bij Ziaja in de winkel en op de website.

Voor 60ml betaal je €4.69 voor een product met goede ingrediënten en een goede werking is dit een product met een goed budget!

Wat zou jij liever gebruiken een normale scrub of een Enzyme Peeling?

Follow
Haters

Wil je meer lezen over huidverzorging? Misschien is deze olie van Amanprana wel iets voor jou?

16 gedachten over “Enzyme Peeling Sensitive | Ziaja

 1. Sandra

  Ik gebruik altijd het huismerk van de Kruidvat omdat een visagiste mij ooit vertelde dat ze hele goede spulletjes hebben, maar dit klinkt voor de scrub wel beter en het is inderdaad helemaal niet duur. Wat een goede tip weer. 🙂

 2. TessaC

  Goede tip, ik gebruik niet zoveel producten en voor scrubben neem ik niet altijd de tijd voor. Deze peeling klinkt wel fijn, als zit ik wel even met de inwerktijd…

 3. Claudia

  Ik gebruik ook een enzyme peeling van een ander merk en ik ben ook zeer tevreden met het resultaat. Ik kan echt genieten van een mini spa moment voor mijzelf!

 4. kim

  Ohh dit kende ik nog helemaal niet joh! Klink eigenlijk erg oke. En vooral de prijs.. het proberen waard. Ik vergeet de laatste tijd te scrubben. #momlife haha echt waardeloos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *