Make-up kwasten | Action

kwastenIets waar ik nooit genoeg van heb zijn make-up kwasten! Laatst heb ik al mijn kwasten uitgezocht en er een heleboel weggedaan. Ik vond het daarom tijd om nieuwe aan te schaffen. Toen ik voor de verandering weer is in de Action liep kwam ik deze ovale kwasten tegen. Volgens mij is iedereen fan van dit soort ovale kwasten maar ik was nu eindelijk wel is benieuwd naar de hype. Kijk je mee?

kwastenIk vind deze kwasten eigenlijk gewoon op tandenborstels of van die borstels voor baby haren lijken. Vinden jullie niet? Oké ze zijn super zacht maar dat zegt natuurlijk niet alles.

Volgens de verpakking zouden de kwasten dit moeten kunnen:

Grote ovale – foundation, shaping en countouring (naar mijn weten is dit het zelfde maar goed.), blushing, strobing en bronzing.
Middelgrote ovale – contouring, highlighting en concealer.
Kleine rechte – nauwkeurige oogmake-up, natuurlijke wenkbrauwen en concealer.

Jullie snappen natuurlijk wel dat dit grote verwachtingen schept…

Alle drie de kwasten zijn redelijk hoog qua haartjes en hebben ook veel haren waardoor ze niet alleen zacht zijn maar ook redelijk stevig.

kwastenDe haren zijn van nylon en doordat het synthetisch is zal de kwast weinig product opnemen.

Ik heb met de grote ovale kwast mijn foundation aangebracht en poeder. Met de middelgrote ovale heb ik concealer uitgeblend, contouren gemaakt en gehighlight. En ook de poeder onder mijn ogen het ik er mee aangebracht. Met de kleinste kwast heb ik mijn wenkbrauwen gedaan en een hele licht roze lipstick.

kwasten

Conclusie:

Foundation aanbrengen met de grote ovale kwast ging prima en het was lekker snel. Wel vind ik dat mijn foundation meer op de huid ligt als anders. Mijn voorkeur voor foundation blijft dan ook mijn beautyblender. Poeder aanbrengen was een ramp, doordat de kwast zoveel haartjes heeft neemt die veelte veel poeder op waardoor ik zelf een poederdoos werd. Ik heb dit dus ook met een andere kwast moeten uitblenden want de poeder wilde niet meer bewegen met deze kwast.

Met de middelgrote ovale borstel heb ik minder problemen gehad. Hij blend mijn concealer prachtig uit en de poeder onder mijn oog heb ik ook niks over te klagen. Wel is er een probleem geweest met contouren en highlighten. Ook hier vind ik dat de kwast hiervoor te veel haartjes heeft en te veel poeder opneemt en te weinig loslaat met een paar keer tikken op iets. Op de foto ziet het er niet slecht uit maar ook hier heb ik weer alles uitgeblend met de multi brush van Real Techniques.

De kleinste kwast heb ik na het testen gewoon aan de kant gegooid die is echt een ramp. Mijn wenkbrauwen zijn veelte dik, vooral aan het einde en ik zie totaal niks natuurlijks boven mijn ogen haha.  Toen dacht ik laat ik hem nog één kans geven en hem gebruiken voor iets waar die volgens de verpakking niet voor is. Lipstick. Oké het invullen ging er wel mee maar lijntjes zetten is die gewoon niet voor gemaakt.

Nu is de set niet per definitie slecht. Het werkt voor mij gewoon niet helemaal zoals ik wil dat kwasten werken. Maar mocht je het toch willen proberen €3.95 is natuurlijk een koopje voor een setje ovale kwasten die vaak toch nog redelijk duur zijn!.

Heb je het Fire Vixen palette van MUA al gezien?

7 gedachten over “Make-up kwasten | Action

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *