Talkpoeder | Budget tip!

Zwitsal, een van mijn favorieten geuren! En wat is beter dan een product vinden dat multifunctioneel is en ook nog eens lekker ruikt? Ik heb het hier over talkpoeder. Ben je geen fan van Zwitsal geen probleem er zijn natuurlijk meer merken die talkpoeder verkopen.

Een fles talk poeder kost over het algemeen gemiddeld zo een €5 per fles en je doet hier erg lang mee. Ik doe er in de winter langer mee als in de zomer waarom dat is kom ik zo nog even op terug! Vandaag 3 tips hoe je talkpoeder kan gebruiken en daarmee kosten bespaard.

Tip 1:

talkpoeder
Droogshampoo, je haat het of je vind het helemaal geweldig. Zelf ben ik niet zo een fan van dit product maar als ik de dag dat ik mijn haar moet wassen plots ergens heen moet en mijn haar ziet er niet uit is het soms handig.

Alleen in de meeste droogshampoo’s zit alcohol (die ik in huis heb ieder geval wel) en mijn haar is al een drama en erg droog. Door de droogshampoo word het alleen maar stugger en droger en ziet het er dood uit. De oplossing voor mij en misschien ook wel voor jou, talkpoeder! Neem de bus met poeder en schud voorzichtig wat poeder in je haren bij je haar wortels.

Nu denk je Nee! Zo krijg ik toch juist een witte waas? Nee helemaal niet schud het in je haar en verdeel het over je hele hoofdhuid met je handen en dan borstel je haar uit. Nog steeds een beetje vet herhaal deze stap dan nog een keer. Het is misschien iets meer werk maar het werkt het zelfde als droogshampoo

Tip 2:

talkpoeder

De basis voor je gezicht qua make-up kennen we wel toch? Primer, foundation, concealer, poeder, enz. En om mijn gezicht mat te houden (want ik heb een redelijk vette huid) gebruik ik normaal een matterende poeder. Je heb hier budget varianten van maar ook de duurdere. Wat nu als ik zeg dat het nog goedkoper kan als budget?

Nee echt! Je kan namelijk je foundation ook af poederen met talkpoeder. Let hier wel mee op dat je niet te veel neemt want dan word je wel echt heel licht maar als je, je gezicht gewoon met een klein beetje poeder af poedert absorbeert de talkpoeder het vettige laagje op je huid.

Tip 3:

De zomer is eigenlijk voorbij maar toch wil ik deze tip graag al vast met jou delen. Als het buiten warm is en ik heb een jurkje of rokje aan schuren mijn bovenbenen nog wel is tegen elkaar aan en dit gaat irriteren doordat het plakt en schuurt. Ik denk dat je het wel kent.

Dit is eigenlijk makkelijk op te lossen. Voor ik me in de ochtend aankleed neem ik een beetje talkpoeder en dit smeer ik aan de binnenkant van mijn beide bovenbenen en het schuur probleem is al aanzienlijk verminderd.

Ga ik de deur uit neem ik een reisflesje mee waarin ik wat talkpoeder heb zitten. Gaan mijn benen plakken zoek ik een toilet op en herhaal wat ik die ochtend heb gedaan. Echt ideaal!
Dit is ook de reden waarom talkpoeder in de zomer sneller opgaat als in de winter bij ons in huis.

talkpoeder

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben en ik ben heel benieuwd of jullie nog tips hebben voor mij met talkpoeder! Laat het weten in de comments.

Follow

11 gedachten over “Talkpoeder | Budget tip!

  1. Liset

    Goede tips! Mijn moeder gaf mij vroeger ook als tip om talkpoeder als droogshampoo te gebruiken. Ik was dat helemaal vergeten! Ik kan soms ook niet goed tegen droogshampoo omdat het mijn hoofdhuid uitdroogt, maar dit ga ik weer eens proberen. Misschien dat het beter werkt voor mij :).

  2. bychristiana

    Wat een goede en écht originele tips! Leuk om te lezen. Mijn schoonheidsspecialiste brengt altijd een beetje aan op de bovenlip voor het harsen, het houdt op die manier de irritatie en roodheid een beetje tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *