Vandaag is dag vijf van de eerste week verandering en aanpassing in mijn leven. Ik ben totaal niet gewend om bij te houden wat ik eet. Gelukkig is dat wel gelukt. Ik heb vandaag alleen niet echt bewijzen van wat ik heb gegeten omdat ik ook nog erg moet wennen. Niet alleen aan het omgooien van alles maar ook aan het bijhouden en foto’s maken. Ik zal voor de volgende keer extra mijn best doen. Benieuwd hoe mijn week ging en wat ik heb gegeten?

Woensdag

Dag 1 was voor mij erg moeilijk. Ik had sowieso erge hoofdpijn en was daardoor heel moe. Dinsdag was ook een best wel drukke dag dus ik denk dat ik gewoon even op was. Woensdag gaat mini gelukkig maar een halve dag naar school dus we hebben in de middag lekker samen op bed gelegen.

Ontbijt ♥ Alpro yoghurt vervanger in de smaak blauwe bes met crunchy muesli
Lunch ♥ 2 maisbollen met filet americain
Diner ♥ Maaltijdloempia uit de oven.
Tussendoor ♥ Grapefruit

Niet heel veel maar heb een groot deel van de dag in bed doorgebracht.

Donderdag

Dit was op zich een goede dag!

Ontbijt ♥ Griekse yoghurt met crunchy muesli en bananen plakjes
Lunch ♥ 2 meergranen bollen met filet americain en smeerkaas sambal
Diner ♥ Pasta met broccoli in een roomkaassaus en stukjes gegrilde kip.
Tussendoor ♥ Grapefruit en 2 Biobites koekjes in de smaak Chia/Chai

Vrijdag

Vandaag mocht ik naar de verjaardag van Biobites komen! Ze bestaan 5 jaar super goed (en vooral erg lekker!) Dus een erg drukke dag, een iets minder gezonde dag ook helaas.

Ontbijt ♥ Alpro yoghurt vervanger in de smaak Perzik en een appel
Lunch ♥ Hapjes en dingetje op de verjaardag van Biobites
Diner ♥ Geroosterd brood (3 sneetjes) met smeerkaas sambal
Tussendoor ♥ Handje cashewnootjes en een stukje van Brick of raw chocolate


Op zich viel het wel mee met hoe ongezond vandaag was maar ik was zo goed op weg om geheel broodloos te zijn. spoiler de rest van het weekend ging hem ook niet worden dus we gaan proberen volgende week zonder brood te gaan eten.

Zaterdag

Vrijdag avond ben ik met barstende koppijn en last van mijn ogen rond 9 uur al naar bed gegaan en door het zelfde probleem had ik veel last met opstaan deze ochtend. En toen ik er uit was kwam ik er achter dat ik vrijdag vergeten was hondenvoer te halen. Dit was dus taak 1 van de dag voor ik zelf aan de beurt was. Onderweg kreeg ik honger dus heb 2 croissants op 🙁

Ontbijt ♥ 2 croissants
Lunch ♥ 1.5 maisbol met kipfilet
Diner ♥ Biefstuk en een half bord doperwten
Tussendoor ♥ Grapefruit en een handje cashewnootjes.

Oké deze week was niet slecht maar ook niet super goed. Ik ga de komende twee weken beter mijn best te doen. Mijn motivatie is nog steeds erg groot en ik wil dit echt heel graag. Ik ben ook heel trots dat ik deze week de meeste slechte dingen die ik normaal eet heb laten staan. Dingen zoals normale chocolade, ongezonde koekjes en chips.

Volgende week komt het eetdagboek van Pauli online en die van mij weer de week er op. Ik zal komende tijd meer foto’s maken en alles nog beter gaan bij houden. Over 2 weken is het weer mijn beurt ik hoor graag van jullie of jullie dan een verslag van de 2 weken er voor willen hebben of gewoon van een week! ♥

Heb jij nog tips voor een gezond menu?

Follow
Haters

Benieuwd naar mijn motivatie voor dit alles? Lees het hier.

9 Comments on Food Diary Lotte #1

 1. nicole
  5 november 2017 at 13:56 (9 maanden ago)

  Ik vind het knap dat je het zo bijhoudt! Ik haak altijd af bij het idee dat ik alles wat ik in mijn mond stop moet noteren.

  Beantwoorden
 2. Stephanie
  5 november 2017 at 14:59 (9 maanden ago)

  Lieverd, je hebt mij met je eetdagboek met dat duwtje gegeven dat ik zelf nodig had om weer gezonder en beter te gaan eten. Vergeet niet jezelf 1 dag in de week even smakelijk te verwennen. Een croissantje moet eens kunnen 😉 vanaf nu doe ik met je mee! Ik lees graag binnen 2 weken hoe het gegaan is. Groetjes

  Beantwoorden
 3. Stephanie
  5 november 2017 at 15:30 (9 maanden ago)

  Je wordt je zo vast een stuk bewuster van wat je allemaal eet op een dag en in een week. Voor mij zou het niet goed zijn om er zo mee bezig te zijn, maar vind het wel heel knap van je. Succes!

  Beantwoorden
 4. Natalie
  5 november 2017 at 16:52 (9 maanden ago)

  Goed dat je dit bijhoudt! Ik gebruik zelf zo vaak mogelijk mijn Fitnesspal app waar ik alles noteer!

  Beantwoorden
 5. Ilona
  5 november 2017 at 17:26 (9 maanden ago)

  Ik vind dat je al enorm goed bezig bent met je menu, ik lees graag de menu van 2 weken dan bij je aangezien je hier echt inspiratie kan opdoen voor je eigen menu 😀

  Beantwoorden
 6. gea
  5 november 2017 at 18:14 (9 maanden ago)

  Leuk om te lezen! Ik vind het altijd leuk om inspiratie op te doen via eet dagboeken haha.

  Beantwoorden
 7. Eva
  5 november 2017 at 19:06 (9 maanden ago)

  Je hebt het netjes bijgehouden hoor en ook zonder foto’s is het prima te volgen 🙂 Het gaat er toch om dat je zelf weet wat je eet, dat hoef je niet te bewijzen aan je lezers met fotos vind ik 😉 Zelf ben ik sinds september veganistisch en dat bevalt me zo goed! Als tip kan ik je meegeven om te proberen minimaal 3 dagen per week geen vlees/vis te eten (en het liefste ook geen zuivel maar dat is best lastig) en een diner met alleen maar groentes te bereiden. Dit kan je dan rustig opbouwen en op een gegeven moment neemt te behoefte voor snacks dan ook af. Want als je genoeg goede stoffen binnen krijgt dan heeft je lichaam geen behoefte meer aan extra suikers 🙂

  Beantwoorden
 8. Laura
  5 november 2017 at 21:35 (9 maanden ago)

  Super fijn om deze week met eten van jou te lezen! Je hebt het super goed gedaan en ook gevarieerd!

  Beantwoorden
 9. Marie-Lise (Reislustig.be)
  5 november 2017 at 22:37 (9 maanden ago)

  Zeer veel succes! Het is niet gemakkelijk om alles zo bij te houden. Ik vind het vooral erg confronterend, als je merkt wat je zoal al allemaal binnenspeelt op een dag. Dat valt bij jou erg goed mee 🙂 Mooie gevarieerde eerste week!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.