Vorige week fietste ik langs de sportschool en bedacht me dat ik al even niet meer geweest was. Ik besloot even naar binnen te gaan. En nee niet om te gaan sporten maar om mezelf te wegen. Want dat had ik al langer niet meer gedaan. Vandaag gaan we het hebben of ik nu al gezonder ben gaan leven, wat mijn plannen zijn en hoe ik me op dit moment voel.

Ik besloot me dus te gaan wegen ondanks ik al een maand niet was gaan sporten. Doodsangsten had ik ineens, wat nu als ik zwaarder was geworden dan ik al was! Ondanks dat het cijfertje op de weegschaal mij niet super blij maakte was ik met één ding wel heel blij. Mijn gewicht was gezakt! Ik had me voor het laatste gewogen op 6 februari en de nieuwe weging was 5 mei. In deze tijd ben ik 6.6 kilo afgevallen!

Ik was echt super gedemotiveerd omdat er in mijn hoofd niks veranderde, nu ik dit heb gezien met een maand niet sporten ben ik ook weer super gemotiveerd om alles op te pakken.

Food

Ik ga heel eerlijk zijn en vertellen dat ik de afgelopen maanden niet bepaald gezond heb gedaan. We aten redelijk vaak makkelijk en dus ook minder gezond. Geheel ongezond aten we niet maar pizza’s, zakken chips, loempia’s, chocolade, enz. kwamen hier relatief veel door de deur. Hoe ik die 6 kilo dan toch kwijt ben geraakt? Daar kom ik zo op terug!

Qua eten heb ik het roer deze week omgegooid. Ik heb ipv die ongezonde dingen veel groente en fruit gekocht die ik lekker vind. In mijn geval is dit o.a. spinazie, broccoli, witlof, doperwten, bananen, aardbeien en watermeloen. Ik heb meer dan dit gekocht maar geen zin om naar de koelkast te lopen haha.

Ik ben er achter gekomen dat ik eigenlijk te weinig eet en vooral ook niet de juiste dingen. Voor nu ben ik bezig met het bijhouden van mijn macro’s maar op den duur wil ik toch meer naar mijn lichaam gaan luisteren en van eet dagboeken af zijn en niks meer te hoeven bijhouden.

Het doel is dus gezonder eten en proberen naar mijn lichaam te luisteren. En vooral te denken over wat ik in mijn lichaam stop en wat het met mijn lichaam doet.

Sporten

Ik hou niet van sporten, heb ik nooit gedaan. Ik wil er wel van houden maar die liefde is er nu gewoon niet. Toen ik begin dit jaar begon met sporten en weinig resultaat zag kwam ik in een spiraal van negativiteit. Ik snap best dat je in een korte periode niet te veel moet verwachten maar als je het vanaf mijn kant bekijkt klinkt het in eerste instantie heel logisch.

Ik hou niet van sporten en ik zie geen resultaten, dus waarom doorgaan? Dat dit niet logisch is snap ik ook wel maar het klinkt toch wel een beetje logisch. Ik ben sinds een tijdje weer 10 uur aan het werk en heb hierdoor wat meer ritme door de weeks. Ik ben ook overtuigd dat dit meespeelt in de kilo’s die ik nu kwijt ben. Vanaf volgende week ga ik meer uren werken en we gaan dit ook meer opbouwen. Ik ga me dus ook komende maand daar op focussen. Ik ga sporten wanneer ik de tijd kan vinden maar aangezien ik mijn weekschema weer op de schop ga gooien door meer te werken moet ik even een goede balans gaan vinden.

Het doel is dus vooral een balans zoeken tussen leven, werken en sporten.

Maar hoe gaat het nu met mij?

Ik vind dit een hele moeilijke vraag. En ja ik weet dat ik hem zelf stel. Aan de ene kant wil ik zeggen goed, er komen allemaal goede dingen op mijn pad en daar ben ik super blij mee. Aan de andere kant zit ik gewoon niet heel lekker in mijn vel.

Op het moment doe ik op Instagram een 30 days of make-up challenge, super leuk. Mijn make-up is een beetje mijn zen momentje. Alleen heb ik de laatste tijd zoveel foundations geprobeerd dat mijn huid niet zo blij is met me. Ik besloot dus foundation vrij te gaan en nu haat ik mijn foto’s. Waardoor ik dus ook weer een slechter beeld van mezelf krijg. Dit is niet de bedoeling. Ik daarom besloten dat ik de 30 dagen wel doe maar niet 30 dagen achter elkaar.

De grootste reden is dat ik blij moet zijn met mezelf en de foto´s die ik maak en dat ben ik nu gewoon niet. Een reden is mijn huid en de andere is gewoon omdat ik nog steeds minstens 20 kilo te zwaar ben.

Ik ga komende tijd super hard werken aan mezelf, de doelen die ik gesteld heb en ik zal om de week hier even inchecken met een health update.

Als je vragen hebt of tips, laat even een comment achter!

Follow

5 Comments on Health(y) Update

 1. Rachel
  11 mei 2018 at 00:05 (8 maanden ago)

  6,5 kilo wat knap zeg! ik moet en wil het ook weer allemaal oppakken maar ik hou ook zo van snaaien en lekker eten.. blegh! maar ik wil nog even eigenlijk vijf kilo kwijt voor ik op vakantie ga.. even die knop weer omzetten en flink bewegen

  Beantwoorden
  • Lotte
   11 mei 2018 at 10:35 (8 maanden ago)

   Heel herkenbaar! Ik heb besloten dat alles wat super ongezond is het huis niet meer inkomt. Maar die 5 kilo gaat je lukken! 💜

   Beantwoorden
 2. Florentine
  13 mei 2018 at 13:09 (8 maanden ago)

  Wat leuk om te lezen! Ik vind het wel onwijs goed van je hoor 🙂 Wat heb je een super mooie blog trouwens! Ik ga snel nog wat meer artikeltjes lezen <3

  Beantwoorden
 3. Elisabeth
  28 mei 2018 at 22:10 (8 maanden ago)

  Lastig dat je je niet lekker in je vel voelt zitten! Wel super van die 6,5 kilo. Ik ben druk bezig met proberen af te vallen, maar is echt een drama. Ben al vanaf december bezig en is nog maar 1 kilo af :O

  Beantwoorden
 4. mario
  9 november 2018 at 14:05 (2 maanden ago)

  Ik zou proberen wat meer de positieve dingen te benoemen. 6,5 kilo afvallen is toch geweldig. Minder druk op jezelf leggen en meer dingen doen die je leuk vindt. Dan komt het plezier vanzelf weer. Net als sporten gaat dat niet in 1 dag! suc6! gaat goed komen.
  Tip: Ga eens een lekker op vakantie naar Brazilië 😉

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.