Maart 2021, een jaar lang met beperkingen en leren omgaan met een nieuw ritme. En eerlijk het eerste deel van het jaar had ik nergens echt last van ondanks grote veranderingen. Maar dit tweede deel is toch even moeilijk. Gezien het een stuk rustiger is hier op de blog en de socials vandaag even een kijkje achter de schermen.

Thuis & Werk

Naast het bloggen werk ik fulltime en ben ik gewoon mama, dit gaat altijd voor het bloggen. In de eerste lockdown besloten we op mijn werk dat we voor een groot deel dichtgingen omdat we niet wisten waar we aan toe waren. Dit ging niet op voor de tweede lockdown. Wat logisch is, er moet geld binnen komen om open te kunnen blijven. En gezien wij niet dicht moesten is er geen reden om dicht te gaan. Maar net als in de vorige lockdown gingen ook de scholen weer dicht. En viel mijn baan geheel buiten de regels voor noodopvang. Dus het was even heel erg de ballen proberen hoog te houden. Na lang zeuren en veel gesprekken kreeg ik eindelijk groen licht voor noodopvang twee weken voor de scholen weer opengingen.

Nu de scholen weer open zijn is er een heel groot gewicht van mijn schouders afgevallen en begint alles weer iets makkelijker te worden. Maar om mijn energie te besparen ga ik het zelfde gevecht dat ik met school had met de BSO niet aan. Mijn werkrooster is zo aangepast dat het haalbaar is met school. Nu kan ik heel slecht omgaan met veranderingen en heb ik alles graag in duidelijke lijnen, iets wat de laatste tijd gewoon heel moeilijk haalbaar is en dus enorm veel prikkels oplevert en dus heel veel energie kost. Ik moet komende periode dus vooral ook onthouden dat zodra alles weer opengaat mijn ritme weer veranderd en ik niet te veel wen aan hoe het nu is. Zorgen voor een ritme wat in grote lijnen een beetje lijkt op hoe het weer kan worden zodat ik niet weer instort en te veel van mezelf ga vragen.

Nogmaals voor nu gaat het weer oké. Ik ben nog steeds moe en vaak overprikkeld maar een stuk minder als een maand geleden.

Bloggen & Socials

Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt is het hier en op de socials erg rustig geweest. Dit heeft alles te maken met bovenstaande. Wanneer ik overprikkeld thuis kom kost het me al heel veel moeite om normaal eten te koken, terwijl ik koken echt één van de leukste dingen vind. Ik trek me het liefste terug in mijn slaapkamer met een deken over mijn hoofd. Foto’s maken en nieuwe dingen proberen gaan dan lastig. Toch heb ik op de momenten dat het goed ging mijn best gedaan om foto’s te maken, nieuwe dingen te testen en blogs te typen. Een aantal blogs zijn ook online gekomen en een aantal nog niet. Dit heeft verschillende redenen. Of ik de blog is nog niet helemaal af, of de foto’s zijn nog niet helemaal naar mijn zin. Maar ook ben ik bezig met een planning voor de komende tijd. Ik wil namelijk niet deze week 6 blogs online gooien en dan weer een maand niks omdat ik het niet voor elkaar krijg.

Hard bezig om alles weer in een ritme te krijgen. Meer blogs online te krijgen maar ik hoop dat jullie een beetje geduld met me hebben. Ik ben er nog, ik hou van bloggen en ik ga nergens heen maar het is even een beetje minder. En even voor de duidelijkheid ik ben niet zielig. We hebben er allemaal last van maar ik wil vandaag gewoon even duidelijk hebben hoe het gaat en waarom ik er een stuk minder ben.

Hoe gaat het met jou? Ik hoop dat het goed gaat ♡

Follow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.