Het is lente! Echt waar, ook al lijkt het nog niet echt zo.. Het is de tijd van het jaar, de enige tijd in het jaar, dat ik kriebels krijg om mijn huis op te ruimen en een grote schoonmaak te doen. Schoonmaken is stom, dus vandaag deel ik mijn tips om het wat leuker en makkelijker te maken.

Tips om het leuker te maken

Om het schoonmaken leuker te maken heb je wat dingen nodig. Dus ga naar de winkel en neem mee:

 • Schoonmaak middel wat je echt lekker vind ruiken. Zelf vind ik de Citroen geur van Ajax lekker, die doet me echt aan lente en zomer denken.
 • Een leuke emmer werkt ook altijd wel. Die op de foto is van Sorbo maar de Action heeft vaak ook leuke emmers in hun assortiment.
 • Leuke doekjes. Ik gebruik deze wel alleen voor het afnemen van meubels. Voor mijn toilet heb ik doekjes die speciaal voor het toilet zijn en het zelfde geld voor de apparatuur in de keuken.

Verder is het handig om schuursponsjes, ontvetter, staalwolsponsjes (met of zonder zeep), schoonmaak middel voor je ruiten, chloor, soda en als je rvs apparaten hebt een reinigingsmiddel daarvoor.

Tips voor het schoonmaken

Sommige dingen zoals je magnetron of oven is echt een hel om schoon te maken maar er zijn natuurlijk kleine dingetjes die het makkelijker maken.

 • Haal je bed af en gooi alles lekker in de was. Gooi vervolgens soda op je matras en zuig dit na een halve dag weer op. Sop eventueel ook even je bed en doe er schoon beddengoed op. nu is je bed, matras en je beddengoed schoon. (ik was regelmatig mijn dekens dus mocht je dat niet doen zou ik dat ook gelijk even mee nemen!)
 • Ovens en magnetrons krijgen hier in huis weinig liefde maar een schaaltje in de oven met wat schijfjes citroen is die zo schoon. Zuig eerst met je stofzuiger de kruimels uit je oven. Zet vervolgens de oven even aan op 200/250 graden door dat het sap van de citroen verdampt gaat alles wat vast gekoekt is losweken. Het zelfde kan je doen bij de magnetron alleen doe dan wel water bij de citroenschijfjes.
 • Laatste tip heeft niks met schoonmaken te maken maar met voor jezelf zorgen. Neem na elk klusje even 10 minuutjes voor jezelf. Drink wat en ga weer verder. Schoonmaken is minder erg als je af en toe pauze neemt!

Ik ga dit weekend lekker poetsen en jij?

Follow

8 Comments on Lente Kriebels | Schoonmaak tips

 1. Kelsey Peters
  23 maart 2018 at 14:24 (2 jaar ago)

  Super handige tips! Ben nu voor het eerst op je blog en je artikelen zijn super leuk!

  Beantwoorden
 2. Jessica J.
  23 maart 2018 at 14:29 (2 jaar ago)

  Dat schaaltje met wat water en citroen in de microgolfoven moet ik ook nog steeds proberen. Ik vind de Kitchen Cleaner van Ecozone een echte topper. 🙂

  Beantwoorden
 3. Charlotte
  23 maart 2018 at 14:32 (2 jaar ago)

  Schaaltje met citroensap in de oven helpt echt super. Ik heb ook altijd citroensap in de koelkast staan in een bakje. Op die manier ruikt die ook altijd fris

  Beantwoorden
 4. marjolein westerbaan
  23 maart 2018 at 22:44 (2 jaar ago)

  Schoonmaken is zo suf, maar eerlijk gezegd ook wel heelrijk! een verademing als het huis weer fris en fruitig is!

  Beantwoorden
 5. Maddy- Meer Met Mama
  23 maart 2018 at 23:36 (2 jaar ago)

  Ik heb een haat liefde verhouding met schoonmaken. Vind het verschrikkelijk… Maar ook weer heerlijk haha. Leuk artikel!

  Beantwoorden
 6. MC Kleuver
  24 maart 2018 at 13:30 (2 jaar ago)

  Bij het lezen van de schoonmaaktips voor de lente moet ik meestal denken aan het liedje ‘Het is lente’ van Kabouter Plop. Alles schoonmaken.

  Beantwoorden
 7. Dhini
  24 maart 2018 at 13:52 (2 jaar ago)

  Handig tips! Het is heerlijk als alles schoon is, alleen kost het tijd om alles schoon te maken. Hier kriebels elke keer want nog geen een uurtje weer moet schoongemaakt worden. Altijd wat

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.