Gezond en fit worden was mijn doel dit jaar. Maar wat heeft dit jaar roet in het eten gegooid. De drempel om naar de sportschool te gaan lag voor mij al redelijk hoog en met alles wat speelt werd dat steeds alleen maar hoger. Toch heb ik doelen die ik wil behalen als het gaat om mijn gezondheid en met Fitchannel heb ik de kans deze te gaan behalen! Sporten #WaarEnWanneerIkWil maakt het voor iedereen mogelijk om te werken aan je gezondheidsdoelen. Vandaag deel ik mijn ervaring met Fitchannel, mijn doelen en aan het einde van deze blog een kortingscode zodat ook jij je doelen kan gaan waar maken.

Mijn Doelen

Laten we beginnen met mijn doelen. Mijn grootste doel is me goed voelen in mijn eigen lichaam. Ik merkte de afgelopen maanden dat dit wel even anders was. Greep snel naar eten als ik me even kut voelde en dat leidde tot het punt dat ik me alleen maar beroerder ging voelen.

Doel twee is dat ik minimaal 30kg wil afvallen, of ieder geval een gezonder gewicht behalen. Ik heb dit doel een nummer gegeven om een leidraad voor mezelf aan te houden. Maar als ik aan het einde van de rit minder kwijt ben maar wel een gezond gewicht heb ben ik ook blij. Vooral omdat het grootste doel is goed voelen in mijn eigen lichaam.

Naast deze doelen zal ik elke maand kleinere doelen maken zodat ik wel vooruitgang zal zien. Want het nadeel van één of twee grote doelen is dat je meestal te langzaam vooruitgang boekt en dat werkt demotiverend. Voor de maand december is mijn doel om minimaal drie keer per weer een workout te doen. Elke dag minimaal 10.000 stappen zetten. Ik ga proberen mijn slaapritme te veranderen. En elke avond iets positiefs op te schrijven over mijzelf.

Mochten jullie het leuk vinden kan ik in januari een update geven en eventueel mijn doelen voor die maand met jullie delen!

Fitchannel


Om mijn doelen te behalen ben ik een samenwerking aangegaan met Fitchannel. Door hun online workouts die niet te lang duren en in verschillende niveau’s kan je overal waar je wilt een workout doen. Ik heb de afgelopen twee weken verschillende workouts geprobeerd. Waaronder MTV Fit een pittige workout die ik voor nu weer even links laat liggen tot ik wat beter in shape ben.


Ook ben ik de yoga gaan doen om gewoon een beetje rust te vinden na een lange werkdag. De oefeningen worden goed uitgelegd en je kan ze ook duidelijk zien op je beeldscherm zodat je zelf ook echt de juiste houdingen kan aannemen.

Er zijn nog meer programma’s voor verschillende gezondheidsdoeleinden.

Food


Een heel belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl is natuurlijk eten. Op de website van Fitchannel vind je dan ook genoeg lekkere en gezonde recepten speciaal om je op weg te helpen. Ik kook zelf altijd al vrij gezond en meestal ook alles vers met mijn eigen kruidenmixen. Voor mij is het snoepen tussendoor juist altijd het probleem qua ongezond doen. Gelukkig staan er ook genoeg gezonde en lekkere snacks tussen de recepten.

Fitchannel blog


Een ander onderdeel wat ik fijn vind aan de website is hun blog. Hier vind je tips om je workouts te verbeteren, nog meer recepten, tips om je doelen te behalen en nog meer. Zo is er een blog over perfectionisme en hoe je er mee omgaat. Iets wat mij wel wat geholpen. Ik ben namelijk heel erg van oké ik volg dit schema en doe alles perfect. Vervolgens haal ik mijn doel niet en hou ik er volledig mee op want het lukt toch niet. Op zo’n moment zie ik ook niet wat ik wel goed heb gedaan en verbeterd heb.

Door deze blogpost ben ik nu aan het proberen om naast mijn doelen ook op te schrijven wat ik kan behalen, wat ook oké is om te behalen en dat het ook goed is als ik het niet haal of als het totaal mislukt. De afgelopen twee weken heb ik bijvoorbeeld minder workouts gedaan als ik wilde, omdat ik me lichamelijk niet helemaal oké voelde. En ja ik baal hier van want mijn lichaam werkt niet mee met mijn hoofd maar ik heb hier van te voren rekening mee gehouden dus het is op een of andere manier oké. Ik hoop dat deze methode voor mij blijft werken en ik zo dingen beter kan loslaten.

De afgelopen twee weken

De afgelopen twee weken heb ik meerdere workout programma’s geprobeerd. Sommige waren voor mij op dit moment te zwaar maar ik vond ze allemaal erg leuk. De uitlegt is super goed en ik voel me ook beter zodra ik een workout heb gedaan. Het mooie is dat ik overal in mijn huis, zelfs buiten als ik wil een workout kan doen door alleen een video te volgen.

20 minuutjes voor ik naar mijn werk ga. Check. Even 20 minuutjes terwijl het eten in de oven staat. Check. Gewoon even 20 minuutjes omdat ik er zin in had. Check. En ga zo maar door, over het algemeen heb je voor geen een workout spullen nodig om ze te doen. Maar een yogamat en eventueel wat gewichten om sommige oefeningen wat zwaarder te maken raad ik je wel aan.

Ik sport #WaarEnWanneerIkWil wil jij dit ook dan heb ik zoals beloofd een kortingscode voor je.  Met Beautiful20 krijg jij 20% korting op een drie maanden abonnement op Fitchannel! Deze code is niet super lang geldig dus pak de korting nu je nog kan!

Waar en wanneer sport jij?

Follow

Deze blog bevat producten die ik heb gekregen dit veranderd mijn mening niet! Lees er meer over in mijn disclaimer.

1 Comment on #WaarEnWanneerIkWil | Fit met Fitchannel.com

  1. Jouvence
    29 november 2020 at 15:48 (1 jaar ago)

    Dit lijkt me wel wat! Ik wil graag thuis sporten, omdat ik chronisch ziek ben en dit lijkt me wel een fijne optie.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.