Kerst is echt zo een feest waar ik eigenlijk weinig mee heb. Normaal deel ik ook niet echt kerstige dingen op mijn blog maar vandaag maak ik een uitzondering. Vandaag laat ik zien hoe ik deze bladerdeeg kerstboompjes maakte en hoe ik op het idee kwam.

Deze week moest ik voor het kerstdiner op de basisschool van mini worstenbroodjes maken. Want ja worstenbroodjes zijn heel kerstig niet? Ik vond het stom dus besloot de worstjes alleen een keer om te wikkelen met bladerdeeg en die dan in de vorm van een kerstboom in de oven te doen. En dat lukte best goed al zeg ik het zelf. Toen ging ik denken, maar dit moet ook met zoete dingen kunnen. Dus ging ik aan de slag met chocopasta en jam. Jam omdat ik het lekker vind en chocopasta omdat mini het graag wilde.

Wat heb je nodig?


♥ 8 plakjes bladerdeeg (4 per boompje)
♥ Jam naar keuze
♥ Chocopasta
♥ Eiwit

Hoe maak je de kerstboompjes?


Als je het bladerdeeg nog aan het ontdooien is, is het de beste tijd om de chocopasta en de jam er op te smeren. Wanneer ze ontdooit zijn trekje anders namelijk het deeg mee met het smeren.

Wanneer ze gesmeerd en ontdooit zijn kan je elk plakje oprollen. En daarna is het tijd om ze in 4 stukjes te snijden. Probeer het wel gelijke stukjes te maken anders wordt de boom erg scheef natuurlijk.


Wanneer ze allemaal in stukjes zijn smeer je ze in me eiwit. Dit zorgt ervoor dat de rolletjes aan elkaar blijven plakken. Let wel op dat je echt alleen het eiwit gebruikt. Het eigeel heeft bij deze kerstboompjes namelijk geen toegevoegde waarden en ze zijn lekkerder met alleen het eiwit.

Vervolgens gaan ze in de oven. Gewoon een kwartiertje op 220 graden zoals beschreven op het pak van het bladerdeeg.


En dit is kerstboompje nummer één. Deze met jam zal ik wel vaker maken en niet alleen met kerst. Je kan natuurlijk met de rolletjes elke vorm maken die je wil.


En kerstboompje twee. Op het eerste gezicht ziet die er niet gaar uit. Ik heb hem hierom nog extra tijd in de oven gegeven maar hij blijft zo, dit komt denk ik door de olie in de chocopasta want hij proeft wel gewoon gaar. Mocht je dit dus gaan proberen en hij komt er zo uit is het heel normaal. Mini vindt deze helemaal geweldig.

Wij hebben vooral veel lol gehad met het maken hiervan. Ik hoop dat ondanks het kort dag is jullie hier iets aan hebben.

Fijne kerstdagen allemaal ♥

Follow

9 Comments on Zoete bladerdeeg kerstboompjes

  1. nicole
    23 december 2017 at 16:19 (2 jaar ago)

    Leuk dat je ook nog plezier had bij het maken hiervan! Vaak zijn die kersthapjes maken alleen maar een extra taak! Leuk bedacht ook.

    Beantwoorden
  2. Linda Meester
    23 december 2017 at 20:13 (2 jaar ago)

    Wat ontzettend leuk verzonnen en de poedersuiker doet het hem helemaal

    Beantwoorden
  3. Manon
    23 december 2017 at 21:15 (2 jaar ago)

    Dit is wel heel leuk en lekker om te maken en te eten zeg

    Beantwoorden
  4. Priscilla
    24 december 2017 at 06:33 (2 jaar ago)

    Oh wat leuk gedaan zeg! Dit ga ik onthouden voor volgend jaar 🙂 nu zijn we al voorzien van alle hapjes.

    Beantwoorden
  5. Fleur
    25 december 2017 at 19:55 (2 jaar ago)

    Wat een leuk idee! Dat ga ik onthouden misschien wel maken met oud en nieuw

    Beantwoorden
  6. Eke
    25 december 2017 at 21:41 (2 jaar ago)

    Wat leuk dat je dit zelf bedacht hebt joh! Ziet er erg leuk uit en je zou ze met alles kunnen vullen!

    Beantwoorden
  7. Tamara
    27 december 2017 at 15:16 (2 jaar ago)

    Ziet er heerlijk uit en ook nog eens vrij eenvoudig

    Beantwoorden
  8. esther perfors
    27 december 2017 at 15:22 (2 jaar ago)

    Wat een lekkere en makkelijke hapjes, echt iets om in de vakantie met de kids te maken 🙂

    Beantwoorden
  9. Verena
    27 december 2017 at 19:25 (2 jaar ago)

    Oh wat een heel leuk idee zeg! En het ziet er ook nog is heel lekker uit

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.