Op mijn website verzamel ik bepaalde persoonsgegevens wanneer je bijvoorbeeld een reactie onder een blogpost achterlaat of als je meedoet met een winactie. Deze persoonsgegevens worden alleen verwerkt voor het doel waarvoor ze verstrekt zijn, overeenkomstig met de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet.

Heb je nog vragen na het lezen van deze privacy verklaring? Stuur dan een mailtje met al je vragen naar info@beautifuldisaster.nl

Persoonsgegevens:

Ik verzamel persoonsgegevens op mijn blog en voor jou als lezer is het belangrijk daarvan op de hoogte bent. In deze privacyverklaring leg ik uit wat ik doe met deze gegevens. Het gaat hierbij om:

Naam
E-mailadres
Webadres
IP-adres
Locatie
Surfgedrag op Beautiful Disaster

Wanneer je deel neemt aan een winactie en deze wint zal je ook je adresgegevens aan mij verstrekken zodat ik het gewonnen product kan opsturen. Nadat de winactie is verzonden zullen deze gegevens verwijderd worden.

Wanneer je een reactie achterlaat onder een blogpost op Beautiful Disaster, dan vul je hier je naam, e-mailadres en indien van toepassing je website in. Hier wordt alleen je naam getoond en als andere op je naam klikken zullen ze doorgestuurd wanneer mogelijk worden naar jouw website. Hier zal geen e-mailadres getoond worden. Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden als ik je persoonlijk zal willen bereiken. Dit kan bijvoorbeeld na een deelname van een winactie zijn of als je een reactie achterlaat waar een persoonlijk antwoord wenselijk is.

Cookies

Wanneer je voor het eerst Beautiful Disaster bezoekt krijg je een melding waarin staat dat wij gebruik maken van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat door deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schijf van de computer wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan weer naar deze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt. Deze cookies worden maximaal 1 jaar bewaard.

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de data getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser gebruikersagent string om spam opsporing te helpen.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina van Gravatar kun je hier vinden. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Google Analytics

Op Beautiful Disaster maak ik gebruik van Google Analytics. Dit is een programma van Google die bijhoudt hoeveel bezoekers Beautiful Disaster maandelijks genereert en meet daarbij voor mij relevante gegevens. Denk hierbij aan; woonplaats (wanneer mogelijk), geslacht (wanneer mogelijk) en hoelang je op mijn website blijft.

Deze gegevens worden collectief en geanonimiseerd gegenereerd en zullen dus niet individueel terug te traceren zijn. De reden dat ik deze gegeven genereer is omdat bedrijven graag willen weten hoe vaak mijn website bezocht wordt en om te kijken of mijn doelgroep ook relevant voor hen is. En op deze manier kan ik mijn content ook voor jou relevant houden.

Alle gegevens die gegenereerd zijn via Google Analytics zullen na 38 maanden automatisch worden verwijderd.

Social Media

Beautiful Disaster maakt gebruik van social media zoals Facebook en Instagram. Wanneer je op mijn website terecht bent gekomen via een van deze social media kanalen geldt ook het privacyreglement van Instagram of Facebook. Voor mij zijn deze gegevens ook collectief en anoniem ik kan via Google Analytics zien hoeveel van mijn bezoekers via deze kanalen naar mijn blog zijn gekomen maar ik kan niet zien wie.

Jetpack

Op Beautiful Disaster maak ik gebruik van de plugin Jetpack. Deze plugin help mij met verschillende dingen. Waaronder het bijhouden van statistieken en maakt hier dus ook gebruik van persoonsgegevens. Je kan hier hun privacy notice lezen.

Delen van persoonsgegevens

Als eigenaresse van Beautiful Disaster ben ik de enige die toegang heeft tot alle genoemde gegevens.

Jouw persoonsgegevens worden alleen met een derde gedeeld wanneer je een winactie hebt gewonnen om zo de prijs naar jou toe te sturen. De derde is in dit geval het bedrijf wat de prijs ter beschikking stelt. Voor ik hen deze informatie geef zal ik dit altijd eerst nog met je communiceren.

Als laatste worden je persoonsgegevens opgeslagen op de servers. De servers zijn eigendom van de host van Beautiful Disaster; One.com in Kopenhagen, Denemarken. Lees hier hun Data Processor Agreement.

Rechten van mijn lezers

Inzage, rectificatie of wissen

Je hebt altijd recht op inzage van de gegevens die ik van je verzamel. Je mag mij dan ook altijd vragen of ze te rectificeren of om ze te wissen. Ik ben verplicht dit te doen wanneer je hier naar vraagt.

Intrekken van toestemming

Als je eerder toestemming hebt gegeven om je persoonsgegevens te gebruiken, kan je die toestemming alsnog intrekken zonder opgave van redenen.

Please identify yourself via e-mail

Klacht indienen bij Autoriteit Persoonsgegevens

Mocht het verwerken van de persoonsgegevens volgens u niet op de juiste manier gaan. Dan kan je altijd een klacht indienen bij Autoriteit Persoonsgegevens.

Gegevens Autoriteit Persoonsgegevens:
info@autoriteitpersoonsgegevens.nl
+31 70 888 8500