FreemanEen hele tijd terug liep ik in de Trekpleister toen mijn oog op de Freeman maskers viel. Ik ken dit merk echt al heel lang maar ik was het een beetje uit het oog verloren. En er was toen een aanbieding, dus nam ik er gelijk een aantal mee. Waaronder ook het Diamond Mineral Rinse Mask. Na hem nu een aantal keer te hebben gebruikt is het tijd voor een review.

FreemanHet Diamond Mineral Rinse Mask van Freeman beloofd een mooie en zachte stralende huid. Het masker bevat sparkleberry, diamant poeder en kaolin klei. De sparkleberry is een bitter maar eetbaar besje. Deze zit vol antioxidanten zit en is erg goed voor je huid. Diamant poeder zorgt voor een lichte scrub. Maar er zit ook gemalen puimsteen die dus meer scrubt als de diamant poeder. Kaolin is een witte klei soort die vaak in kleimaskers zit verwerkt. Kaolin is erg zuiverend en zacht voor de huid.

Alle ingrediënten:

Water/Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate, Kaolin, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Pumice, Polysorbate-60, PEG-100 Stearate, Diamond Powder, Vaccinium Arboreum Extract, Bentonite, Magnesium Aluminum Silicate, Menthyl Lactate, Cocos Nucifera (Coconut) Extract, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract, Diazolidinyl Urea, Xanthan Gum, Polyethylene Terephthalate, Aluminium Powder (CI 77000), Polyurethane 33, Tetrasodium EDTA , Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Propylene Glycol, Musa Sapientum (Banana) Fruit Extract, Psidium Guajava Fruit Extract, Cymbopogon Schoenanthus Extract, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Maranta Arundinacea Root Extract, Rubus Idaeus (Raspberry) Macrocystis Pyrifera Extract, Fruit Extract, Santalum Album (Sandalwood) Extract, Nasturtium Officinale Extract, Aleurites Moluccana Extract, Phenoxyethanol, Mannitol, Cellulose, Talc, Polybutylene Terephthalate, Acrylates Copolymer, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Hydroxypropyl Methylcellulose, Ethylene/Va Copolymer, Fragrance (Parfum), Benzyl Benzoate, Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007)

Het masker

Ik heb geprobeerd de structuur van het masker zo goed mogelijk op de foto te krijgen maar dat was best lastig. De kleine scrubdeeltjes die je ziet is de puimsteen en wanneer je het masker in het echt ziet, zie je een soort van glitter. Die glitter is het diamant poeder. Wel fijn dat je zo kan zien dat het er echt in zit al heb ik nog nergens gevonden dat dit ook echt iets toevoegt aan de huid qua verzorging.

FreemanEn zo ben ik op mijn mooist, vind je niet? Het is een makkelijk smeerbaar maar dik masker. Er wordt aangeraden hem op een vochtige huid aan te brengen, dit zorgt er ook voor dat het wat makkelijker en egaler verdeelt over je huid. Het masker droogt redelijk goed op en wordt ook een soort van onzichtbaar wanneer hij opgedroogd is. Het masker is licht koelend en lekker fris op de huid, het tintelt een beetje maar het is niet vervelend. De advies tijd is 5 tot 7 minuten maar met kleimaskers vind ik het fijn om hem te laten zitten tot die helemaal opgedroogd is en dat is soms wel wat langer als de aangegeven tijd. Bij het verwijderen van het masker gebruik ik lauw warm water en dit gaat erg makkelijk, een plus punt want sommige klei maskers zijn een hel om af te wassen!

Extra tip!

Je kan met de hoeveelheid product uit dit masker twee keer een relax momentje hebben. Nu kan je natuurlijk moeilijk doen en het in een potje gaan over knijpen. Maar bij de Lidl verkopen ze deze handige ziplock zakjes met een ritsje. Ik doe ze altijd hierin en daarna in de koelkast. Op een of andere manier bewaar ik open verpakkingen van een masker gewoon liever in de koelkast, haha.

Conclusie

Ik vind dit masker van Freeman erg fijn. Mijn huid voelt na gebruik erg zacht en schoon aan. Of mijn huid er ook daadwerkelijk stralender van wordt? Nee dat vind ik niet. Maar zacht en schoon vind ik dan eigenlijk ook wel goed genoeg. Het masker is lekker fris en ruikt een klein beetje zoetig naar bosbessen.

Zoek je een masker die je huid licht scrubt en je huid na gebruik schoon en zacht achterlaat? Dan kan ik je dit masker zeker aanraden. Voor mij deed die weinig aan het stralender maken van mijn huid maar misschien werkt het bij jou wel. Elke huid reageert immers anders.

Deze masker van Freeman zijn o.a. te koop bij de Trekpleister en kosten €1.59 per stuk.

Follow

12 Comments on Freeman | Diamond Mineral rinse mask

 1. Jessica
  18 januari 2018 at 13:19 (6 jaar ago)

  De verpakking ziet er leuk uit daar zal ik door getrokken worden al. Ik ga hem ook eens halen. Momentje voor mijzelf kan nooit kwaad.

  Beantwoorden
 2. Manon
  18 januari 2018 at 13:26 (6 jaar ago)

  Klinkt als een fijn masker alleen helaas is freeman geen dierproefvrij merk

  Beantwoorden
  • Lotte
   18 januari 2018 at 13:42 (6 jaar ago)

   Freeman is zeker wel een dierproef vrij merk. Ze staan ook gewoon op de dierproefvrij lijst bij Peta ze gebruiken alleen hun logo niet.

   Beantwoorden
 3. Mieke | mieksmind
  18 januari 2018 at 13:44 (6 jaar ago)

  ik ken dit masker nog helemaal niet maar klinkt prima. heb nog een voorraadje liggen dus die maak ik eerst op

  Beantwoorden
 4. Irma ten Napel
  18 januari 2018 at 14:11 (6 jaar ago)

  Het masker ziet er erg fijn uit! Ik ken deze nog niet dus ik ga even op zoek bij de Trekpleister 😀

  Beantwoorden
 5. Rachel
  18 januari 2018 at 17:20 (6 jaar ago)

  Je hebt weer een fijne review geschreven, hij ziet er goed uit! ik heb nog nooit geshopt bij de Trekpleister

  Beantwoorden
 6. Sanne
  18 januari 2018 at 20:09 (6 jaar ago)

  dit merk kende ik nog niet. Het lijkt mij wel een zalig masker om te gebruiken. Ik ga je tip onthouden van die zakjes van de lidl. Daar heb ik eigenlijk nog niet opgelet.

  Beantwoorden
 7. Dhini
  18 januari 2018 at 21:50 (6 jaar ago)

  Het lijkt mij heerlijk fijne masker. Love mask die je ook even zacht scrubben

  Beantwoorden
 8. Eke
  19 januari 2018 at 12:52 (6 jaar ago)

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik maskertjes sowieso altijd een beetje overrated vind qua werking, maar het is wel lekker om even aandacht te besteden aan je huid!

  Beantwoorden
 9. Cassandra Pater-Bosman
  19 januari 2018 at 13:27 (6 jaar ago)

  is dit merk alleen bij trekpleister verkrijgbaar? Ik ken het helemaal niet, maar heb de trekpleister niet echt in de buurt

  Beantwoorden
  • Lotte
   19 januari 2018 at 13:33 (6 jaar ago)

   De kruidvat verkoopt Freeman ook, maar volgens mij dit masker dan weer niet.

   Beantwoorden
 10. Chantal
  19 januari 2018 at 13:46 (6 jaar ago)

  Wat een fijne review zeg! Ook handige tip voor het opbergen zodat je het product nogmaals kunt gebruiken. Thanks

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.