droogbloemen
De afgelopen tijd heb ik een kleine obsessie ontwikkeld voor droogbloemen. Naar aanleiding van een aantal stories dit weekend op Instagram kreeg ik heel wat dezelfde vragen. Vandaag wil ik die allemaal in één keer beantwoorden. Meer weten waarom ik droogbloemen verkies over verse bloemen en waar je ze o.a. kan kopen, lees dan verder.

Waarom droogbloemen?

Laten we beginnen met deze vraag. Ik hou ontzettend van bloemen, nadeel alleen is dat ik vrij heftige hooikoorts heb en zodra ik bloemen in huis haal ik begin te snotteren. En ja ik weet dat er ook bloemen zijn die ik wel kan neerzetten maar die vind ik vaak minder mooi. En heel simpel antwoord op waarom ik graag droogbloemen heb is dus omdat ik mijn hele huis kan vol zetten met bloemen zonder een snotneus en dichte ogen.

De andere reden is op deze manier heb ik altijd mooie decoratie voor mijn foto’s. Als je me volgt op Instagram was het je waarschijnlijk al opgevallen dat ik de laatste tijd veel droogbloemen gebruik als foto decoratie.

Hoelang blijven de bloemen mooi?

droogbloemenDit verschilt heel erg. Zolang ze in een ruimte staan waar het niet te vochtig is en ze niet in direct zonlicht staan gaan ze over het algemeen minimaal een jaar mee. Waar verse bloemen maximaal twee weken mooi blijven. Dus het is ook nog is veel beter voor je portemonnee.

Blijven de bloemen ruiken?

Ja en nee. Net als de houdbaarheid van de bloemen verschilt dit. Ik heb hier bloemen die nergens naar ruiken, maar die ruiken ‘vers’ ook niet echt. Maar ik heb ook lavendel en die ruikt echt heel sterk naar lavendel, ik hou ervan maar als je hier niet van houdt is dit wel iets om rekening mee te houden.

Waarom kopen in plaats van zelf drogen?

Dit vooral omdat ik te lui en vooral te ongeduldig ben hier voor. Bloemen hebben een droogtijd van 1 tot 8 weken, dit verschilt natuurlijk per bloem. En waarom zou ik zo lang wachten als ik ze gewoon zo kan kopen voor ongeveer dezelfde prijs als een verse bos bloemen?

Waar koop je droogbloemen?

droogbloemenHeel soms hebben bloemenwinkels droogbloemen. Maar bijna al mijn droogbloemen op dit moment komen bij de jumbo vandaan. Ik weet dat niet elke jumbo ze verkoopt maar misschien wel iets om in de gaten te houden! Ook kan je heel makkelijk online droogbloemen kopen, ik heb dit zelf nog niet gedaan. En mocht je een bloemenkraam hebben op de markt kan je ook altijd daar even kijken, ik heb van het weekend namelijk mijn lavendel daar gevonden.

Waarom koop je geen nep bloemen?

Ik heb gewoon nep bloemen, maar die zijn toch minder mooi als echte bloemen, of die nu vers of droog zijn. Ja natuurlijk gaan die nog langer mee maar ik hou ervan dat mijn bosjes er nu uitzien alsof ik ze zo geplukt heb en dat effect krijg ik niet met nep bloemen.

Heb jij liever verse bloemen, droogbloemen of nep bloemen?

Follow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.