Haters, de mensen die hun tijd en energie gebruiken om te muggenziften op andere. Elke blogger krijgt er op een of andere manier wel een keer mee te maken. Dit is natuurlijk niet leuk maar aan het lastig gevallen worden door internet trollen heeft soms ook zijn voordelen. Ja echt voordelen! Ik heb voor jullie een lijstje gemaakt met 5 redenen waarom je ook van je haters moet houden.

Haters en waarom je van ze moet houden!

♥ Elke hater die je blog bezoekt is weer meer traffic. Elke unieke bezoeker en pageview is er toch 1 extra!

♥ Hater kunnen een goede bron van opbouwende kritiek zijn. Leer goed het verschil kennen tussen de echte haat comments en de gewoon slecht geformuleerde maar toch goed bedoelde en behulpzame comments.

♥ Omgaan met negativiteit geeft je de kans om voor jezelf op te staan en de dingen die je graag doet en waar je in geloofd waar te maken.

♥ Als je haters hebt betekend het dat je succesvol genoeg bent om door andere te worden opgemerkt!

♥ Haters leren je om door te gaan en niet bang te zijn voor wie je bent. Elke negatieve comment zegt meer over de persoon die hem schrijft dan over jou!

Natuurlijk zijn haters niet leuk en sommige opmerkingen kunnen ook echt pijn doen. Belangrijk is dat je altijd onthoudt dat het niet om jou draait. Vaak zijn haters personen die jaloers zijn op dingen die jij hebt of doet en niet inzien dat wat jij online plaatst niet iets is wat je 24/7 doet. Mensen denken vaak namelijk niet verder dan wat ze zien.

Tot Slot

Krijg je vervelende comments dan kan je het beste gewoon niet reageren. Reageren andere er wel op en word het bijna een kleine rel dan kan je beter de comment verwijderen om een soort van internet oorlog te voorkomen. Maar stuur dan wel de personen van wie je de comment verwijderd een mailtje dat je de comments hebt verwijderd en waarom. Het hoeft geen lang bericht te zijn maar gewoon een kort en simpel berichtje.

Ik hoop natuurlijk dat niemand haters heeft maar ik hoop ook dat als je ze wel hebt je wat hebt aan mijn kleine verhaaltje waarom haters ook goed zijn voor je blog 😉

Heb jij nog tips voor bloggers die haters hebben?

Follow
Haters
Weet jij de negen fouten die we allemaal maken als het op huidverzorging aankomt? Lees ze hier

8 Comments on Haters | En waarom je van ze moet houden!

 1. Jenny
  20 mei 2017 at 09:50 (7 jaren ago)

  Gelukkig heb ik nog nooit haatcomments op mijn blog gehad. Het lijkt en zo vervelend!

  Discriminerende comments zou ik echt verwijderen….

  Beantwoorden
 2. Astrid
  20 mei 2017 at 19:01 (7 jaren ago)

  Ik heb het gelukkig nog niet meegemaakt. Maar het is inderdaad het beste om er zo naar te kijken ja!

  Beantwoorden
 3. kim
  20 mei 2017 at 20:52 (7 jaren ago)

  Tot dusver nog niet meegemaakt. Althans, ooit een keer heel lang geleden hatelijke opmerking omtrent het eten van vlees naar mijn hoofd geslingerd gekregen haha

  Beantwoorden
 4. Johanne
  20 mei 2017 at 22:05 (7 jaren ago)

  Goede tips! Ik zou inderdaad geneigd zijn om te reageren, maar jouw manier is beter ?. Heb er gelukkig nog niet mee te maken gehad!

  Beantwoorden
 5. Amy
  21 mei 2017 at 10:51 (7 jaren ago)

  Echt haters heb ik nog nooit gehad gelukkig. Wel eens een negatief berichtje waarvan ik niet zo goed weet wat ik er mee moet, maar dat probeer ik wel van me te laten afglijden. Opbouwende feedback is een ander verhaal, daar luister ik graag naar!

  Beantwoorden
 6. Kreanimo
  21 mei 2017 at 11:05 (7 jaren ago)

  Ja, daar zit zeker wat in! 🙂

  Ik heb nog niet echt haters gehad, wel een lelijke reactie op een geïnterviewde, maar dat was gewoon anoniem en gemeen. Die reactie heb ik dus niet toegelaten….

  Beantwoorden
 7. Irina
  21 mei 2017 at 22:01 (7 jaren ago)

  Helemaal waar! Op mijn blog krijg ik eigenlijk nooit haatreacties, op YouTube wel af en toe.

  Beantwoorden
 8. Thomas
  22 mei 2017 at 12:15 (7 jaren ago)

  Ik heb gelukkig nog niet veel haatreacties gehad, maar het ligt ook wel een beetje aan de inhoud of ik het toe zou laten als comment. Gewoon ongefundeerd schreeuwen zou ik niet toelaten, maar een inhoudelijke ‘nare’ reactie zou ik wel toelaten en de discussie aangaan. Maar goed kritiek is natuurlijk ook wel wat anders dan dom geroeptoeter… Dat is helaas tegenwoordig wel erg makkelijk.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.