Fouten maken we allemaal, de een wat meer als de ander maar niemand is perfect toch? En dat geeft helemaal niet tot het op verzorging van je huid aan komt. Dingen die je nu niet doet of sommige dingen die je wel doet kunnen je huid aantasten.

We weten allemaal dat je in de ochtend en avond je gezicht moet schoonmaken met producten die goed zijn voor jouw huidtype. Maar er zijn 9 fouten die veelgemaakt worden die wel nodig zijn voor een mooie en gezonde huid.

Fout 1:

Geen SPF gebruiken.

Of het nu zomer of winter is er is altijd zon. En zon is slecht voor je huid. Daarom moeten we die beschermen en veel meiden zullen nu denken maar mijn foundation heeft ook een SPF. Ja het is leuk zo een SPF in je make-up maar het zal je nooit zo goed beschermen als een crème die er voor is gemaakt.

Gebruik elke dag minstens een SPF 15 en smeer het op na het aanbrengen van je dagcrème. 

Fout 2:

 Vergeten je handen te wassen voor je, je gezicht gaat wassen.

Heel eerlijk hier ben ik zelf ook schuldig aan. De helft van de tijd vergeet ik eerst mijn handen te wassen en dan achteraf baal ik. Ook al was ik mijn gezicht met een borstel is het belangrijk dat je handen ook schoon voor je begint. Op je handen zitten veel bacteriën die je kan overbrengen op je gezicht en dit is vaak ook een van de oorzaken van acne en een rode huid.

Fout 3:

Niet je gezicht droog deppen.

Deze is altijd belangrijk maar vooral voor de dames met een gevoelige huid. We hebben allemaal de neiging snel klaar te zijn en dan gewoon een handdoek langs ons gezicht te halen maar ook zo beschadigd je huid! Dus dames vanaf nu deppen we ons gezicht rustig droog!

Tip: Koop een aantal gastenhanddooekjes voor je gezicht en gooi hem na 1x gebruiken in de was. Zo gebruik je altijd een schone handdoek voor je gezicht en heb je minder kans op bacteriën op de huid.

Fout 4:

De zelfde crème het hele jaar gebruiken.

Net als de seizoenen veranderd je huid ook en die heeft dan in de zomer ook een andere verzorging nodig als in de winter. In de winter wilt je huid meestal een wat zwaardere en vettere crème als in de zomer. Maar dit is geheel per huid verschillend. Zelf gebruik ik in de winter Lait-creme concentre van Embryolisse (hier te koop) en in de zomer de Vitamin E crème van The Body shop (hier te koop). Het is misschien even zoeken naar de perfecte combinatie maar hij is er voor elke huid!

Fout 5:

’s nachts je make-up op houden.

Ik hoop dat ik hier toch niet te veel over hoef te zeggen. En ik weet ook dat heel veel het niet doen maar er zijn echt altijd nog dames die het wel doen. Dus voor die dames, Gewoon niet doen.

Fout 6:

Te veel frisdranken drinken.

We worden tegenwoordig allemaal wat bewuster van wat we eten en drinken en op zijn tijd is frisdrank gewoon lekker laten we eerlijk zijn. Maar is frisdrank zit natuurlijk erg veel suiker en suiker is niet goed voor jou en niet goed voor je huid. Heb jij last van een rode huid, of misschien wel acne? Let dan is op wat je drinkt op een week en schrijf het op. Na die week raad ik aan je gewoonte te veranderen en je huid goed in de gaten te houden. Schrijf dat ook is op en vergelijk die je resultaten met de eerste week je zult je niet alleen beter voelen doordat je niet al die suikers naar binnen hebt gewerkt maar je zult het ook terug zien in je huid.

Fout 7:

Te lang wachten met het gebruiken van anti age producten.

Je bent nooit te jong om te begingen met anti age producten! De belangrijkste producten zijn je crème en je SPF. Het is beter om te voorkomen dan om te genezen. Dus ben je ergens in de 20 ik zeg begin met smeren want de 30 komt al dichtbij ;).

Fout 8:

Aan pukkels zitten.

Ik denk dat dit de meest gemaakte fout is. Een die ik zelf ook maak. Ik heb het altijd al gehad ik kan niet van plekjes, pukkeltjes en wondjes afblijven maar dit is natuurlijk niet goed voor je huid. Elke puistje of pukkeltje dat je probeert uit te knijpen maak je een wondje mee en automatisch is dat dan al een litteken op je huid. Het zelfde geld voor het krabben aan wondje. De littekens zul je niet altijd zien maar ze zijn er echt.

Fout 9:

Het niet meenemen van je nek bij je verzorgingsritueel.

Je nek word aan het zelfde blootgesteld als je gezicht en is ook huid die altijd ziet. Als je die niet op de zelfde manier reinigt en verzorgt zul je op wat latere leeftijd spijt krijgen. Want iedereen kent wel die vrouwen met een super mooie huid in de gezicht zonder rimpels enzo. En als je dan naar de nek kijk weet je precies hoe oud ze zijn.

Nu we dit allemaal weten maken we allemaal geen fouten meer toch? Perfect hoeft niemand te zijn zolang je maar tevreden bent met wie je bent en zolang je lief bent voor jezelf en je huid!

Follow

9 Comments on 9 fouten die we allemaal maken | huidverzorging

 1. Nicole Orriëns
  14 september 2017 at 13:03 (7 jaar ago)

  Aargh, ik maak ze volgens mij allemaal. Gelukkig drink ik nooit frisdrank! Dat maakt het nog een beetje goed.

  Beantwoorden
 2. Iris
  14 september 2017 at 13:24 (7 jaar ago)

  De grootste fout vind ik persoonlijk uitdrogende producten gebruiken als je een vette huid hebt. Dat maakt alles 100x erger haha. En ben het verder ook helemaal met je eens.

  Beantwoorden
 3. Blog & Beauty
  14 september 2017 at 14:37 (7 jaar ago)

  Wat een interessant rijtje. Van heel veel wist ik het wel mar ben ik er toch ook schuldig aan. Maar er staat ook zeker waar nieuws tussen.

  Beantwoorden
 4. Renata
  14 september 2017 at 15:15 (7 jaar ago)

  Tja ik moet toegeven dat ik ook wel wat foutjes maak – maar het handen wassen voor het gezicht is bij mij een automatisme dus das toch al iets he ?

  Beantwoorden
 5. Laura Martens
  14 september 2017 at 18:05 (7 jaar ago)

  Sommige fouten maak ik gelukkig niet (meer), maar er zitten er inderdaad nog tussen die ik ook nog doe!!
  Goed artikel!

  Beantwoorden
 6. MamaPlaneet
  15 september 2017 at 09:35 (7 jaar ago)

  Oei ik betrap mijzelf ook vaak genoeg op niet deppen en dezelfde creme het hele jaar door. Ik geloof niet echt in anti aging maar ja ook dat dus.

  Beantwoorden
 7. Bouchra
  15 september 2017 at 09:52 (7 jaar ago)

  Goede tips allemaal. Ik wilde deze zomer een minder vette dagcreme gebruiken maar mijn huid dacht hier anders over. toch maar weer dezelfde gaan gebruiken. Gelukkkig doe ik veel dingen goed. YEAH!

  Beantwoorden
 8. MC Kleuver
  15 september 2017 at 10:53 (7 jaar ago)

  Als ik dit rijtje zo lees, zit ik vol met littekens. Sommige zijn heel goed te zien. Maar de meesten gelukkig niet.

  Beantwoorden
 9. Emma
  18 september 2017 at 09:39 (7 jaar ago)

  Ik geloof dat ik mrer aandacht aan bultjes op mijn gezicht moet geven. Er af blijven is lastig haha. Goede fouten trouwens want velen zullen deze maken.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.