kokos
Bij een gezonder dieet, horen ook gezondere koekjes. Om mijn lekkere trek een beetje te stillen ontving ik van BioBites Kokos cookies in twee smaken. Tijd om te kijken of deze koekjes mijn smaakt test hebben doorstaan!

BioBites

Bij BioBites maken ze koekjes en crackers die 100% biologisch, verantwoord en voedzaam zijn. De producten bevatten geen gluten, lactose en geen geraffineerde suiker. Maar ook zitten er geen E-nummers in en ze zijn vegan en raw dus als het goed is kan iedereen van deze lekker dingen genieten.

Zoals ik al schreef zijn de kokos cookies er in twee smaken Chocolate Chip en Chia/Chai. De basis van deze koekjes is kokos en dat is aangevuld met superfoods zoals chiazaad en rauwe cacao. Ze zijn dus naast lekker ook erg verantwoord en dragen bij aan een gezonde levens stijl.

Ik heb de kokos cookies al een tijd terug ontvangen. Maar door chaos, ziek zijn waren ze op en waren de foto’s die ik had niet goed genoeg in mijn ogen. Ik ben ondertussen al weer door een paar andere doosjes met koekjes heen. En heb nu foto’s die naar mijn zin zijn en een goede mening ontwikkelt, haha. Tijd voor de review!

Chocolate Chip

kokos cookies
Dit is mijn favorieten doosje, hij is zo mooi roze haha. Nee serieus ik vind dat de doosjes mooi zijn vormgegeven. Duidelijke teksten en goede opvallende kleuren. De Chocolate Chip koekjes bevatten: kokosrasp, cacaopoeder, dadel, kokosbloesemsuiker, cacaoboter, cacaonibs, kokosmeel en psyllium. Alle ingrediënten hebben een biologische oorsprong.


In het doosje zit een zakje met 65 gram aan heerlijke koekjes. Ondanks ik fan ben van de doosjes, ben ik wat minder fan van het plastic. Ik ben normaal erg van alles in zijn eigen verpakking laten zodat ik niet meer chaos in huis creëer maar deze zakjes gaan best snel kapot waardoor ik ze toch uit het doosje moet halen en dat vind ik een beetje jammer.

kokos cookies
Maar de koekjes maken het zakje helemaal goed. Want serieus ze zijn zo lekker. Een perfecte balans van kokos en chocolade smaak. Ik ben best wel een chocolade monster en een koekje helpt me vaak wel om niet een reep chocolade te gaan pakken. Ook fijn is dat ze goed vullen dus na 1 koekje heb je echt genoeg gehad en heb je een fijn vol gevoel!

Chia/Chai


Op naar de leuke blauwe verpakking en mijn favorieten koekje! De Chia/Chai koekjes bevatten: kokosrasp, wortel, chiazaad, dadel, kokosbloesemsuiker, cacaoboter, kokosmeel, chaikruiden, sinasappel en psyllium. Ook allemaal weer van biologische oorsprong. Chaikruiden is een mix van kaneel, kardemon, kruidnagel en gember.


Ook in dit zakje zit weer 65 gram heerlijkheid! Zelfde verhaal geldt ook weer hier met het zakje, maar dat houd mij niet tegen om deze niet te omschrijven koekjes te kopen en op te eten!

kokos cookies
Als je het koekje ziet, zie je ook gelijk dat er zoveel gebeurt in het koekje. Zoveel lekkere smaken samengevoegd. Ik ben fan van beide koekjes maar als ik moet kiezen is dit mijn favoriet. De smaak is moeilijk in woorden te omschrijven. Het is een Chai latte maar dan lekkerder en in de vorm van een koekje. Dat is qua omschrijving het beste wat ik kan doen, haha.

Extra tip!


Mocht je de koekjes al kennen of na deze review gaan proberen, ze zijn ook erg lekker in combinatie met pindakaas. Mijn favorieten pindakaas is deze 100% pindakaas van AH en je raadt het al hier in zitten alleen pinda´s.


Als voorbeeld heb ik even een Chocolate Chip koekje genomen omdat door het kleurcontrast je het beter kan zien. Maar ik vind de Chia/Chai samen met pindakaas nog lekkerder. Al is chocolade en pindakaas altijd een goede combinatie niet?

Leuk weetje:
Vandaag (24 januari) is nationale pindakaasdag!

De Kokos cookies in Chocolate Chip en Chia/Chai kosten per doosje €3.39 om ze te halen of om ze te bestellen kijk dan hier waar voor jou het dichtstbijzijnde verkooppunt is! BioBites heeft namelijk verkooppunten in Nederland, België en Duitsland.

Follow

Doe jij al mee met mijn winactie?

1 Comment on Kokos cookies | BioBites

  1. Manon
    24 januari 2018 at 09:34 (6 jaar ago)

    Nomnom ik heb die met choco wel eens op, vond ze heel lekker, en je zit er inderdaad snel vol van!

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.