.Huidverzorging is iets waar ik al sinds dat ik een tiener was een haat liefde verhouding mee heb. Lange tijd was het voor mij heel erg zoeken wat voor mij werkt. Ik ben zelf heel veel gaan lezen en leren om op deze manier ook jullie te helpen. Ik heb sinds dat ik ben begonnen met bloggen heel veel skincare producten getest en daardoor heb ik ook geleerd wat ik belangrijk vind in huidverzorging. Laten we hier vandaag wat dieper op in gaan!

Resultaat & Routine

Nee je hebt geen 10 stappen nodig voor een gezonde huid! daar mee gezegd ik heb dagen dat ik wel een heel uitgebreid stappenplan volg omdat ik het fijn vind en mijn huid er goed op reageert. Maar alleen je huid wassen en een moisturizer smeren is ook routine als je dit elke dag braaf doet. Want ik snap ook wel dat als je de hele dag hebt gewerkt je gewoon geen zin hebt om nog minimaal 30 minuten in de badkamer te staan om je huid te verzorgen. Routine zorgt voor resultaat, dus als je maar 1x in de maand die 10 stappen doet zal het niet veel voor je huid gaan doen. Wanneer je weet dat je dit niet consequent doet is het zonde van je geld of je nu duurdere producten gebruikt of producten met een budget prijsje.

Mijn routine is niet die van jou en dat is oké!

Mijn huid is een stuk rustiger wanneer ik hem elke ochtend en avond reinig, een toner, serum en moisturizer gebruik. En dit is mijn verkorte routine! Want in de avond doe ik een dubbele reiniging en 2/3 keer per week gebruik ik een hydraterend masker. En in de ochtend komt er natuurlijk nog een sunscreen bij. (DIT IS NIET OPTIONEEL, WAT JE ROUTINE OOK IS!) Maar als jou routine is reinigen en moisturizer en dat werkt voor jou huid en jij bent er gelukkig mee, wie ben ik om daar iets van te zeggen.

Ik probeer met mijn routine een basis te vinden die voor mij en veel andere werkt. Iemand die veel meer bezig is met skincare dan ik zal een nog uitgebreidere routine hebben. Maar voor de meeste vrouwen is het moeilijk een een routine te vinden die werkt en om zich daar aan te houden. Doe dus wat je kan en vind daarin een routine want routine is beter dan soms iets extra’s.

Wanneer iets niet werkt, forceer het dan niet.

Met social media hebben we de afgelopen jaren veel trends gezien en we gaan er komende jaren nog veel meer zien. Laat ik als eerste zeggen niet alle trends zijn goed en soms ook super slecht voor je huid. Doe dus eerst een beetje onderzoek voor je iets gaat proberen. Maar soms zien we een product en denken we ‘Ja dat heeft mijn huid echt nodig!’. En dan werkt het toch niet zo fijn voor je huid. Stop er dan ook gewoon gelijk mee.

Mijn huid vind retinol geen fijn ingredient en dat is oké, ik vermijd dan ook producten met retinol erin. Er zijn voldoende producten met een zelfde soort werking wat dan wel weer goed gaat. Soms is het zoeken tot je het juiste hebt gevonden. Maar 20 verschillende producten proberen met 1 bepaald ingredient omdat je graag wilt dat je huid het accepteert werkt gewoon niet. En is ook nog is super zonde voor je bankrekening!

Wanneer het wel werkt, Ga dan niet opzoek naar het volgende.

Het doel van mijn content om jouw te helpen de producten te vinden die wel werken. Maar ook zacht zijn voor je huid. Heb je iets gevonden dat werkt voor jouw huid blijf daar dan ook bij. Als ik niet mijn blog en socials had dan veranderde mijn routine waarschijnlijk ook bijna niet. Ik heb namelijk echt wel een aantal producten die altijd weer terug komen in mijn basis omdat ik weet dat mijn huid daar goed op reageert. Daarnaast zal ik ook nooit meer als 1 product vervangen in mijn routine terwijl ik producten test omdat ik jou mijn beste mening wil geven en als ik meer dingen verander weet ik nooit welke reactie door welk product komt.

Wel belangrijk is dat je huid veranderd met de seizoenen dus wanneer je moisturizer nu wel werkt en over een paar maanden is het ineens niet meer zo fijn ligt dit waarschijnlijk niet aan het product maar aan de verandering in je huid.

Trends en dure skincare is het niet waard als je budget het niet aan kan!

Dit is voor mij een van de belangrijkste. Er is niks mis met goedkopere skincare producten. Vaak werken ze net zo goed als de duurdere. Daarmee gezegd wanneer je een gevoelige huid hebt doe dan altijd eerst een kleine test op een klein stukje van je huid voor een paar dagen. Want de ingrediënten zijn vaak wel wat harder voor de huid in mijn ervaring.

Het is niet zo dat een veel duurder product ineens zoveel beter zijn werk gaat doen als een product dat 10x goedkoper is. Kijk naar wat in jouw budget past. Maar Lotte, jij hebt vooral veel skincare wat aan de high end kant is! Ja dat klopt, voor mij past dit in mijn budget. Maar ik doe wel echt mijn best om de budget pareltjes voor jullie te gaan vinden. Maar soms is het lastig met hoe gevoelig mijn huid is.

Over trends gesproken; Lees hier wat je vooral niet moet doen als het op skincare aankomt!

Doe dus vooral wat werkt voor jouw huid en budget. En als je vragen hebt of echt niet meer weet waar je moet beginnen stuur me een berichtje


Volg me op instagram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.