Skincare video’s op social media, ik hou ervan om naar te kijken. En jij waarschijnlijk ook. Maar een groot deel van deze video’s is erg problematisch. Vandaag gaan we er wat dieper op in. Pak wat te drinken en wat lekkers en ga er even goed voor zitten.

De pipet direct op je huid zetten

Om gelijk met de meest gemaakte fout in huis te vallen. De pipet met serum direct tegen de huid zetten en vaak ook nog de pipet afvegen aan de huid. Een serum komt vaak met een pipet, dit is zodat we het serum niet hoeven aan te raken. Want er zitten op de huid veel bacteriën, goede en slechte. Nu wil je eigenlijk beide niet in je serum hebben. Naast dat je er een uitbraak van kan krijgen op je huid, is de kans dat je product sneller ‘slecht’ wordt erg groot.

Betekend dit dat je de pipet helemaal niet in de buurt van je gezicht kan houden? Nee, maar zet hem gewoon niet direct op je huid.

Serum van een sheet masker wegwassen

Ik zie echt heel vaak dat mensen het serum van een sheet masker wegwassen nadat ze het masker eraf halen. Maar dit is totaal niet nodig. De vloeistof in zo een masker is een heel erg geconcentreerd serum. Ja je moet de tissue van het masker laten zitten zolang de verpakking zegt maar je kan daarna het serum zachtjes in de huid masseren. Wanneer je het eraf gaat wassen heeft het masker totaal geen zin gehad want je was alles weer van je huid af.

Dit geldt ook voor de oogmaskers natuurlijk.

Met nagels product eruit halen

Nog een hygiëne probleem. Die lange nep nagels die in potjes worden gedoopt om product er uit te halen. We waren er al uit dat de huid veel bacteriën heeft, zo natuurlijk ook je nagels. Probeer sowieso niet met je vingers in potjes te zitten.

D.I.Y.

Oke ik denk dat ik persoonlijk met deze het grootste probleem heb. D.I.Y. maskers en andere dingen voor de huid kunnen je huid zo erg beschadigen. Er zijn mensen die jaren hebben geleerd om uit te zoeken welke ingrediënten,in welke hoeveelheden en ook in welke combinaties veilig zijn voor de huid.

Dingen zoals citroen, appelazijn en gemalen koffie zijn echt heel slecht om zelf dingen mee te gaan maken. De eerste twee zijn veelte te zuur voor je huid en gemalen koffie heeft een oneffen structuur waardoor je huid op sommige plekken dus te veel geëxfolieerd wordt en op andere plekken een stuk minder.

Natuurlijk zijn er ‘recepten’ die niet gevaarlijk zijn, maar heel effectief zijn ze sowieso niet.

Wegwerp doekjes

Oke als jij wegwerp doekjes fijn vind en daarna nog je gezicht wast heb ik niet aan te merken. Ik ben er zelf geen voorstander van. Maar er zijn heel wat filmpjes die ik laatste tijd weer zie waar ze echt alleen de wegwerpdoekjes gebruiken. Deze doekjes reinigen je huid niet volledige en al helemaal niet de hoeveelheid make-up die hun dragen.

Beste manier om je huid te reinigen is met een dubbele reiniging. Mijn favoriete combinatie is te beginnen met een cleansing balm en daarna een reinigingsgel.

Tot slot

Oke ik weet dat ik met de titel het allemaal veel erger heb laten lijken dat het is. En er zijn echt nog wel meer dingen in die filmpjes die je beter niet kan dan doen. Maar dit waren voor mij de belangrijkste. Misschien komt er nog wel een deel 2 van deze blog! Ik hoop vooral dat als je al iets meeneemt van deze blog is dat je huid belangrijk is en je er voorzichtig mee moet zijn.

Wat is iets wat jij op social media ziet wat we beter niet kunnen doen?

Follow
 

2 Comments on Social media skincare video’s zijn gevaarlijk!

  1. Rachel
    26 mei 2020 at 10:28 (4 jaar ago)

    oeh wat goed dat je dit allemaal zo benoemt, en dat je mensen op deze manier wilt waarschuwen!

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Social media skincare video’s zijn gevaarlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.