Maskers voor mijn gezicht, ik denk dat ik voldoende heb voor de komende vijf jaar. En toch blijf ik ze kopen als ik weer iets nieuws of iets onbekends tegen kom. Zo kocht ik een tijdje geleden het Volcanic Charcoal Mask van Puca Pure & Care bij de Normal. Een voor mij onbekend merk maar ik gezien de claims die het masker maakte was ik erg benieuwd. Tijd voor een review.

De Claims

Op de verpakking claimt dit masker dat het de poriën en diepte reinigt. Ook verwijderd het talg en exfolieert het de huid en zou je huidtint moeten verbeteren. Mijn ervaring is dat de meeste maskers wel wat van hun claims kan nakomen maar lang niet alles. Ik was dus vooral heel benieuwd wat dit masker voor mijn huid ging doen.

Het masker

Het masker zit in een bruin glazen potje. Ik vind dit fijn, glas houd het product altijd beter als plastic. En donker glas is helemaal goed voor de houdbaarheid van je product gezien er weinig tot geen zonlicht in het potje kan komen.

Het masker lijkt op het eerste gezicht een kleimasker maar het is toch echt een crème masker. Nu heb ik sowieso een voorkeur voor crème over klei. Mijn huid kan ‘goedkopere’ kleimaskers gewoon niet heel goed kan verdragen. Er zit trouwens wel klei verwerkt in het masker, maar het masker droogt niet op zoals een kleimasker.

Puca Pure & Care raad aan om voor gebruik van het masker de huid te stomen, zodat je poriën open gaan staan, ik het dit dan ook gedaan. Maar ik heb het masker ook getest zonder eerst mijn huid te stomen. Want laten we eerlijk zijn, ik ben lui en heb echt geen zin om steeds mijn gezicht te gaan stomen.

Ingrediënten:
Aqua – Volcanic soil – Glycerin – Paraffinum Liquidum – Cetearyl Alcohol – Stearic acid – Steareth-21 – Isoproyl myristate – Butylene Glycol – Squalane – Dimethicone – Portuaca Oleracea extract – Polyglutamic acid – Steareth-2 – Corn gluten amino acids – D-Panthenol – Phenoxyethanol – Xantham gum – Hydroxyethylcellulose – Charcoal powder – Dipotassium Glycyrrhizinate.

Het masker in gebruik

Zoals ik al zei is het een crème masker. Doordat het een crème masker is, is hij ook makkelijk te verdelen over de huid met je vingers of met een kwast. Wanneer je, je huid eerst hebt gestoomd raad ik je aan om gewoon je vingers te gebruiken want dan werkt een kwast minder goed omdat je huid dan vaak nog licht vochtig is.

Breng het masker aan op je hele gezicht en vermijd ogen en mond. Laat 10 minuten intrekken, neem een beetje lauw warm water op de handen en masseer het masker nog even over je gezicht heen. Zo verwijder je de dode huidcellen met de kleine korrel die in het masker zit. Hierna kan je het masker gewoon verwijderen met lauw warm water.

Mijn mening

Na gebruiken met en zonder stomen kom ik tot de conclusie dat het masker zonder stomen net zoveel doet voor mijn huid als dat ik mijn huid wel eerst stoom. Dus voor mijn mede lui mensen, je hoeft niet eerst je hoofd te stomen.

Na gebruik voelt mijn huid schoon en zacht aan, maar ik merk weinig tot geen verschil in hoe mijn huid er uitziet. Dus het masker reinigt mijn huid en verwijderd talg. Ik kan dus niet met 100% zekerheid zeggen of dat mijn huid ook echt diep gereinigd is.

Er zit inderdaad een kleine korrel in het masker wanneer je hem activeert met water, dus hij verwijderd wel dode huidcellen. Zelf ben ik hier geen fan van. Ik gebruik liever een peeling voor mijn dode huidcellen in plaats van een scrub.

Puca Pure & Care is te koop bij Normal. De prijs van het masker kan ik je op dit moment nog even niet vertellen, gezien ik mijn bon kwijt ben. Ik heb de vraag wel gesteld aan Normal via Social Media dus mocht het veranderen dan pas ik dat hier nog aan.

Ken jij het merk Puca Pure & Care al?

Follow

4 Comments on Volcanic Charcoal Mask | Puca Pure & Care

 1. lodi
  23 juli 2019 at 10:10 (5 jaren ago)

  Ik kan me voorstellen dat de crème fijner is dan de klei, ik heb een tijd terug klei gebruikt, maar vond dit lastig aan te brengen en daar in is de crème natuurlijk veel fijner. Een beetje scrub vind ik altijd wel fijn. Ik ken dit merk trouwens niet, maar ga er op letten.

  Beantwoorden
 2. nicole orriens
  23 juli 2019 at 10:36 (5 jaren ago)

  Ik ben inderdaad nogal gemakzuchtig op dit gebied, dus goed om te weten dat stomen niet echt nodig is.

  Beantwoorden
 3. Melissa
  23 juli 2019 at 11:48 (5 jaren ago)

  Ik ben nogal lui dus zou dan zoweiso niet gestoomd hebben. Fijn dat de resultaat wel hetzelfde was

  Beantwoorden
 4. Wanda
  23 juli 2019 at 21:00 (5 jaren ago)

  Ik gebruik vooral in de winter regelmatig een gezichtsmasker, omdat ik dan wel merk dat mijn huid droger is en dan vind ik een masker op zijn tijd wel fijn. Dit merk ken ik nog niet, maar wie weet ga ik het een keertje uittesten.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.