Kokos-balletjes
Ik bakte van de week na lange tijd weer mijn kokos-balletjes en toen dacht ik ineens die kan ik jullie niet laten missen! Ik overdrijf echt niet ze zijn super lekker en super simpel om te maken. Voor de bereiding en het recept lees je natuurlijk snel verder.

Kokos balletjes dus. Zoals ik al zei erg simpel om te maken en eigenlijk maar om 1 reden er zitten maar 2 producten in die volgens mij in iedere supermarkt te koop zijn.

Kokos-balletjes
De Verhoudingen van de 2 producten moeten precies gelijk zijn ik heb gebruikt:

300 gr || Gecondenseerde melk.

300 gr || Kokos snippers of zoals meneer appie heijn het noemt gemalen kokosnoot.

Weeg alles netjes af ik begon met de melk wat niet heel handig was maar ik was net een half uur wakker dus vergeef me!

Kokos-balletjes

Kokos-balletjes
Na de melk was het tijd voor de kokos en dit is waarom het niet handig was mijn bakje was te klein. En hier had ik niet over nagedacht want normaal maak ik net wat minder balletjes. Geen probleem we scheppen het in een andere bak over en wegen het laatste beetje kokos af en we gaan mixen.

Kokos-balletjes
Het mixen mag je met je handen doen maar waar het kan pak gewoon een lepel want het plakt. Is alles goed door elkaar krijg je een mengsel zoals op de foto hier boven. Dan ik het tijd om de balletjes te maken. Ik gebruik hier latex handschoentjes voor ondanks ik niet vies ben van een beetje vieze en plakkerige handen wanneer het niet hoeft heb ik het liever ook niet en het is toch net wat hygiënischer.

Kokos-balletjes
Leg een stuk bakpapier in je oven en leg je balletjes er in. In mijn oven paste net niet alle balletjes dus ik bakte het in 2x. Ik heb een gas oven ik zet hem op stand 4 dit is volgens mij rond de 200 graden (correct me if I’m wrong!). Na 10 minuutjes is het tijd om ze er weer uit te halen. Super snel toch!

Kokos-balletjes
En dan heb je in een super korte tijd met maar 2 producten je eigen kokos-balletjes. En volgens mijn mini hier zijn ze net zo lekker als de kokosmakronen uit de winkel.

Gaan jullie ook de kokos-balletjes proberen te maken of hou je het liever op de kokosmakronen uit de winkel?

Follow
laten jullie in de comments even weten of jullie vaker zulke recepten willen zien?

4 Comments on Kokos-balletjes | Snel & makkelijk

 1. Monica
  6 oktober 2017 at 10:33 (7 jaar ago)

  Heerlijk en zo makkelijk! Ik heb nu een pak gekocht van dr Oetker geloof ik. Ben benieuwd of dat wat is.

  Beantwoorden
 2. Yvonne
  20 november 2017 at 13:24 (7 jaar ago)

  Hey Lotte,
  Lijkt me wel wat die cocos balletjes.
  Maar eens uitproberen eerdaags.

  Dankjewel voor het recept.

  Beantwoorden
 3. Lily de Wit
  14 februari 2021 at 12:27 (3 jaar ago)

  Lekker hoor! Wel dezelfde dag op eten! Worden keihard.

  Beantwoorden
  • Lotte
   16 februari 2021 at 10:40 (3 jaar ago)

   Fijn dat je ze lekker vind! In mijn ervaring zolang je ze in een goed afgesloten bakje bewaard blijven ze qua zachtheid een aantal dagen goed. Wij doen ze zelf meestal even in de oven om ze wat op te warmen, zo vinden wij ze het lekkerste. Ik zal komende week even deze blog updaten met wat extra tips om ze lekker te houden!

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.