Na het laatst geteste masker van Biovene, was ik heel nieuwsgierig naar andere producten van dit merk. Nu lag dit DIY Powder-to-Clay masker al even in de kast op mij te wachten. Eindelijk heb ik hem weer samen met Bentley kunnen testen. Ik kan alvast verklappen dat dit masker een heel stuk minder fijn is als het magnetische masker.

Verpakking

Volgens mij zijn er meerder Powder-to-Clay maskers van Biovene, ik heb de Aztec Legend getest. Het masker zit in een sachet, met daarop alle belangrijke informatie. Er staat heel duidelijk op waarmee je kan mengen en hoeveel je moet mengen om een goede substantie te krijgen. Ik vond dit wel fijn, want bij sommige maskers is deze informatie lastig te vinden.

Het Masker

Wanneer je de verpakking opent zit er 12.5 gram poeder in. Volgens de verpakking is dit een single use masker, dat houdt dus in dat de hele 12.5 gram voor 1 masker is. Ik kon voor we gingen starten al wel zeggen dat dit veel te veel is voor 1 persoon voor 1 keer.


Bij de poeder voeg je 12.5 ml vloeistof. Dit kan water zijn, maar bijvoorbeeld ook rozenwater. Wij zijn gewoon voor water gegaan om het makkelijk te houden. Goed mixen en dan is het tijd om te smeren. Zoals verwacht bleef er na het smeren van mijn gezicht en Bentley zijn gezicht nog meer als de helft van het masker over.

Als eerste wat stinkt dit masker zeg! Echt super vies. Met aanbrengen voelt het wel super koel aan en voelt het ook niet als of mijn huid irriteert. Dus na 10 minuten ging ik mijn gezicht wassen. En toen zag ik dat dit masker misschien niet heel verstandig was voor mijn huid. Het begon met dat mijn huid echt helemaal rood was op de plekken waar het masker zat en ook voelde mijn huid extreem gevoelig aan. De volgende dag had ik ook ineens wat pukkels alsof het masker de poriën juist wat verstopt had.

Zoals je op de foto ziet had Bentley ook het masker op wat delen van zijn gezicht. Dit was later aangebracht en heeft er maximaal vijf minuten op gezeten. Na het wassen van zijn gezicht was het ook wel iets rood maar dat trok gelukkig snel weg!

Ingrediënten

Bentonite, Moringa Oleifera Leaf Extract, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract,
Zea Mays (Corn) Starch.

Bentoniet klei is een kleisoort dat uit vulkanisch as wordt gemaakt. Wanneer je deze klei onder een microscoop zou bekijken, zou je zien dat deze vol zit met allemaal kleine kristallen. Deze kristallen zijn weer gevuld met kleine deeltjes genaamd ionen. Dankzij deze ionen is de klei ontzettend goed in het absorberen van schadelijke stoffen. Daarom wordt bentoniet klei gezien als een geweldige natuurlijke reiniger voor je huid.

Moringa en Aloe Vera zijn beide hydraterend en dit is eigenlijk de reden dat ik niet snap waarom mijn huid zo raar reageert op dit masker. Gezien de minimale ingrediënten had ik verwacht dat ik zo kon zien waar ik op reageer. Het enige wat ik me dan kan bedenken is dat ik toch op het Bentoniet reageer en ik dus moet oppassen op welke kleisoort ik gebruik als masker.

Mijn mening

Ik zal dit masker zelf niet nog een keer gaan kopen. Ondanks ik super enthousiast ben over Biovene als merk is dit masker gewoon geen match met mijn huid. Ik vind het wel super fijn dat er zo weinig ingrediënten in het masker zit dat je precies weet wat je op je huid smeert.

Heb jij nog tips voor goede klei maskers voor mij?

Follow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.