Beautyblogger zijn oppervlakkig. Beautybloggers doen niks anders als de hele dag met make-up spelen. Maar 2 van de zinnen die beautybloggers elke dag wel een keer horen. Ik vind mijzelf niet oppervlakkig en al zeg ik het zelf, ik heb best een goed stel hersens in mijn hoofd maar waarom vind dat handje vol personen dan wel dat bovenstaande waar is?

Voor we verder lezen wil ik even kort wat vertellen over dit artikel. Ik schreef dit artikel al in 2015 en ik had de keuze gemaakt dit artikel niet opnieuw te plaatsen. Net als veel andere oude artikelen die ik schreef. Maar met de nieuwe golf beautybloggers die vooral voor geld en producten beginnen te bloggen en er weer een shitload kritiek over ons heen komt vond ik het tijd hem weer online te plaatsen! Begrijp me niet verkeerd, elk jaar is een nieuwe golf ‘blogger’ die  alleen voor producten en/of geld gaan bloggen maar nu Instagram een grote opkomst maakt met betaalde content enz. is de golf groter als afgelopen jaren voor mijn gevoel. Terug naar het artikel en neem alles een beetje met een korreltje zout!

Over het algemeen worden deze zinnen geroepen door dames die al niets hebben met beauty producten en door heren. Als eerste wil ik graag kwijt dat de heren al geen recht van spreken hebben want ik noem een blog over voetbal of iets anders wat over het algemeen mannen aantrekt ook niet oppervlakkig en ik vraag ook niet of ze niks anders te doen hebben. Ieder zijn hobby toch?

Waarom is volgens deze personen bloggen over beauty dan oppervlakkig? Want het komt er dan namelijk ook op neer dat een meisje die bij de parfumerie op hoek en dat buurmeisje die studeert om visagiste te worden ook oppervlakkig is toch? Deze dames spelen namelijk ook de hele dag met beauty producten. En als dan het eerste wat in jou op komt is dat dit heel anders is kan ik gelijk even zeggen NEE dat is het niet. Ik en elke andere beauty blogger schrijven over producten die we zelf kopen, soms krijgen en af en toe krijgen we er inderdaad voor betaald. Hierdoor is het voor ons een leer proces en een naast dat het een hobby is, is het voor sommige van ons ook onze baan.

Maar zodra er producten binnen zijn is het artikel er nog niet. Voor dat wij kunnen gaan schrijven moeten we net als elke andere blogger, eerst foto’s maken voor we een uitgebreide test periode aangaan. Want ja sommige producten moet je minstens 4 weken gebruiken voor je een mening kan vormen. Naast dit moeten we ook nog alle relevante informatie erbij zoeken zodat we alles juist kunnen uitleggen.

Al met al ben ik met een artikel over beauty langer bezig als dat ik bezig ben met bijvoorbeeld een artikel over en maatschappelijk probleem of een food artikel. Maakt dit in mijn ogen andere bloggers lui en oppervlakkig? Nee. Waarom ben ik en elke andere beauty blogger dan wel oppervlakkig? Omdat wij het leuk vinden om beauty producten uit te proberen? Omdat ik er plezier in beleef om make-up op te doen? Want als dit het laatste is kan je een groot deel van de vrouwelijke bevolking afschrijven.

Waarom ben ik dan een beautyblogger? Heel simpel ik hou van make-up en andere beauty producten. Ik hou van mooie potjes die ik mooi op de foto kan zetten. Ik hou van het gevoel sommige geuren mij kunnen geven en ik hou van de transformatie die je kan ondergaan met make-up. Natuurlijk bestaat mijn leven niet alleen uit beauty en glitters ik heb ook nog een gezin waar ik van hou en een leven. En ja ik ga ook gewoon in mijn trainingsbroek, knotje op mijn kop en zonder make-up op mijn gezicht naar de supermarkt.

En naast mij zijn er een hele hoop vrouwen die precies het zelfde denken over beauty en make-up. Vrouwen die graag een review lezen over die ene lipstick zodat ze geen miskoop doen in de winkel. Vrouwen die graag is iets anders willen doen met hun make-up en daarom die ene tutorial gaan proberen. En ga zo maar door.

Zullen we gewoon afspreken dat jullie ons niet meer oppervlakkig noemen? Want ik zet jullie ook geen denigrerend hokje!

Follow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.