Cleansing Butter
Make-up remover, een product wat ik niet vaak gebruik. Klinkt raar voor een blogger die voornamelijk schrijft over beauty, dat weet ik. Maar ik verwijder mijn make-up meestal met een Makeup Eraser (of iets wat er op lijkt) en dan heb ik alleen maar water nodig. Maar nu het buiten wat vochtig is en ik veel fiets was ik overgestapt op een waterproof mascara. Mijn Makeup Eraser kan dit ook prima verwijderen maar het kost wat meer moeite en tijd. Dus ging ik opzoek naar een product die me kon helpen. Met mijn gevoelige huid en ogen kwam ik terecht bij de Camomile Sumptuous Cleansing Butter van The Body Shop. Zal dit mijn mascara wat makkelijker verwijderen?

Een butter?

Cleansing Butter
In het verleden had ik al de Camomile Silky Cleansing Extract uit dezelfde lijn gebruikt. Omdat ik me kon herinneren dat ik deze fijn vond op de huid maar niet fijn vond in gebruik koos ik dit keer voor de butter.

De reden dat ik de Silky Cleansing Extract niet fijn vond is vooral omdat dit al een olie is. Hierdoor loopt het makkelijk van de hand af. Dat vond ik gewoon niet heel fijn. De butter daarentegen haal je als een makkelijk uit de aluminium tin en brengt het direct makkelijk aan op de plek waar het nodig is.

Ingrediënten

Ethylhexyl Palmitate, Synthetic Wax, PEG-20 Glyceryl Triisostearate, Olea Europaea Fruit Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Caprylyl Glycol, Tocopherol, Parfum, Aqua, Linalool, Limonene, Helianthus Annuus Seed Oil, Anthemis Nobilis Flower Extract, Citric Acid.

De eerste paar ingrediënten zorgen er voor dat de butter zijn wasachtige formule behoud. Daarna krijgen we olijfolie en Sheabutter. Naast dat deze ingrediënten helpen bij de formule van het product zijn beiden zacht en voedend voor de huid. Wat me opvalt is dat redelijk snel daarna parfum in het lijstje staat en kamille bijna aan het einde. Kamille heeft anti-irriterende eigenschappen die zeer effectief zijn voor de gevoelige huid.

Ik heb hele gevoelige ogen en ondanks parfum in mijn ogen best hoog in de lijst staat heb ik hier geen last van.

De test

Cleansing Butter
Natuurlijk moest ik dit ook even testen op camera. Dus maakte ik wat swatches. Wat ik precies heb gebruikt kan ik je niet vertellen, het is alweer een tijdje terug dat ik de foto’s heb gemaakt. Enige welke ik wel zeker weet is de eyeliner, dit is de Benefit They’re real push up liner. Deze is echt een hel om te verwijderen dus dacht dat dat een goede test zou zijn.

Zoals je op de tweede foto kan zien wordt de butter een olie wanneer je hem uitsmeert. Wat ik super fijn vind. Een vast product om aan te brengen waardoor ik preciezer kan werken wat een olie wordt die makkelijk te verwijderen is van de huid. Voeg na het masseren van de balsem wat water toe zodat het gaat emulsificeren en je make-up, skincare en alle viezigheid  van de dag wordt verwijderd.

Op de derde foto zie je dat alles weg is behalve een klein beetje van de eyeliner. Nu moet ik erbij zeggen dat ik hier alleen watjes heb gebruikt om de olie van de huid te verwijderen. Nadat ik alles nog een keer goed gespoeld had met warm water was dit ook weg.

Cleansing Butter
Dit is wat er afkwam met het watje. En nadat ik dacht dat alles er af was heb ik met het tweede watje (het minst vieze watje) nog een paar keer goed geveegd. Dat kleine beetje wat er op zit was dan ook alles wat er nog afkwam. Na het vegen is dus ook foto drie in de collage hierboven gemaakt.

Mijn mening

Voor mij werkt dit heel goed. Ik smeer het op mijn ogen voeg beetje water toe zodat het een melkachtige substantie wordt en al het vuil gaat afbreken. Wrijf het in en ga verder met mijn routine zoals gewend. Dat betekend dus dat ik verder alleen een Makeup Eraser en water gebruik om de olie-achtige substantie te verwijderen en de rest van mijn gezicht schoon te maken.

Maar kan je niet net zo goed een pot kokosolie kan kopen in plaats van de Camomile Sumptuous Cleansing Butter? Nee, ondanks je vast met kokosolie je make-up zal kunnen verwijderen is dit een vrij dikke olie die zelfs met een tweede reiniging een vet laagje achter laat wat je poriën kan verstoppen en kan leiden tot acne.

De Camomile Sumptuous Cleansing Butter bevat 90ml product en kost €14. Hij is te koop bij jouw dichtstbijzijnde The Body Shop winkel of online.

Wat gebruik jij om je waterproof mascara te verwijderen?

Follow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.