Coco GlossWie me volgt op Instagram weet dat ik regelmatig vreemde dingen doe met mijn haar. Denk aan glowsticks open knippen omdat ik glow in the dark sterren in mijn haar wilde hebben. Een hele bus rode haarspray in mijn haar spuiten alleen voor een foto, want op het feestje was het donker en ging je het toch niet zien. En mijn laatste actie, mijn haar bleken. Je snap natuurlijk wel dat mijn haar dan goede verzorging nodig heeft. Toen ik van Lovely Day Botanicals hun Coco Gloss mocht testen zei ik natuurlijk geen nee. Ieder meisje heeft een goed serum nodig voor haar, haar. Maar doet het ook iets voor mijn zwaar mishandelde haren?

Lovely Day Botanicals

Voor we naar de review gaan natuurlijk eerst even iets over het merk. Van een private label, dat begin 2016 werd opgericht door Josephine Förster, ontwikkelde zich in 2017 een online winkel, die innovatieve niche merken leidt die effectief zijn en tegelijkertijd overeenkomen met hun eigen esthetiek.

Net als ik zelf houden ze bij Lovely Day Botanicals van dieren. Of het nu slakkenslijm, honing, zijde-eiwitten of hyaluronzuur uit hanekam zijn, je staat verstelt ​​van de ingrediënten die er in de meeste cosmetica worden gebruikt. Daarom gebruiken ze alleen veganistische producten en zijn nooit zonder uitzonderingen. Ook doneren ze 5% van onze online verkoop aan dierenwelzijnsorganisaties en ondersteunen ze elke maand andere organisaties.

In hun studio in Neukölln werken 13 meisjes aan de producten en de online winkel. De producten worden wekelijks vers bereid door apothekers in deze studio en in hun laboratorium. Een mooi merk met een missie dus, hier sta ik dan ook 100% achter.

Coco Gloss

Coco Gloss
Ik ben groot fan van de verpakkingen van Lovely Day, alle verpakkingen zijn gemaakt van glas en zijn super minimalistisch en recyclebaar. De Coco Gloss is te krijgen in 30ml en een sample formaat van 2ml. Zo zijn trouwens al hun producten te verkrijgen in een sample formaat zo hoef je nooit een full size product te kopen waarvan je niet weet of het voor jou gaat werken.

Coco Gloss
Ik had het al genoemd maar voor als je er overheen gelezen had (wat me sterk lijkt, haha) Lovely Day is cruelty free en helemaal vegan.

De Coco Gloss bevat geen synthetische siliconen. Maar er zit wel een ‘plantaardige siliconenolie’ in. Dit deze silconenolie is een combinatie van Coco Caprylate en Camellia olie. Coco caprylate is een natuurlijk alternatief voor synthetische siliconen en bestaat uit kokos alcohol en zuren. Camellia olie wordt gewonnen uit de zaden van de vrucht die groeit aan de Camellia oleifera een speciale soort, oliehoudende, theeboom. Deze Camellia olie is heel hydraterend en trekt supersnel in.

Alle ingrediënten:
Coco Caprylate, Linum Usitatissimum Seed Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Camelia Oleifera Seed Oil, Jasmine Sambac Absolute, Litsea Cubeba Fruit Oil, Citral *, Geraniol *, Linalool *, Limonene *
*Natuurlijk verkregen van etherische oliën

Coco Gloss
De eerste keer dat ik het flesje opende was ik een beetje bang om hem te gebruiken. Ik was super bang dat er te veel uit zou komen. Maar dat viel echt heel erg mee! Ik moet echt wel 3 of 4 vier keer het flesje heen en weer bewegen om voldoende product te krijgen voor mijn haar. Ik heb heel dik en lang haar dus mocht je zelf dit product gaan proberen begin dan met veel minder. Je kan beter de hoeveelheid opbouwen dan dat je te veel gebruikt!

Coco Gloss
De olie zelf is wel wat dikker als ik gewend ben van de meeste haarolieën. Dit was verrassend ook fijner in gebruik. Ik kon de olie op een of andere manier makkelijker over mijn haar verdelen omdat het wat meer aan je handen blijft zitten en niet gelijk alles in je haar zuigt.

De olie ruikt trouwens ook echt helemaal niet naar kokos. Aan de ene kant jammer, ik hou wel van een goede kokos geur. Maar ik denk dat ik dit eigenlijk lekkerder vind. Het is namelijk een beetje een frisse citrusgeur die me op een of andere manier een heel warm gevoel geeft.

Mijn haar


Om een goed voorbeeld van voor en na te geven heb ik links een oudere foto genomen en recht een recente foto. Beide foto’s heb ik op de zelfde manier mijn haar vast zitten is er geen stijltang aan te pas gekomen. Links heb ik echt geen serum of olie in mijn haar zitten. Qua slag/krullen enz. is geen touw aan vast te knopen dat is per dag verschillend, dit staat ook echt los van gebruikte producten. Maar je zit dat links mijn haar ook een stuk droger en minder gevoed is dan dat mijn haar rechts is.

Conclusie

Ik denk dat je het al door had, ik ben fan van deze olie. Mijn haar is oprecht veel gezonder sinds ik het gebruik en ik doe echt vreemde dingen met mijn haar. Zelfs na 3 keer mijn haar ontkleuren is mijn haar nog steeds zacht. En dat is best een klein wonder!

De Coco Gloss is te bestellen via de website van Lovely Day en kost €18 voor 30ml. Ik vind deze prijs redelijk aangezien ik in 3 maanden nog niet eens 1/5 van het flesje heb gebruikt. En ik gebruik hem echt bijna elke dag. Het is een Duits bedrijf maar ze verzenden gewoon internationaal!

Heb jij ook wel is dat bepaalde geuren je een warm gevoel geven?

Follow

Deze review bevat producten die ik heb gekregen dit veranderd mijn mening niet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.