Micellair water is een product waar ik tot twee jaar geleden echt niet zonder kon. Op het moment gebruik ik het minder vaak als voorheen maar ik gebruik het nog steeds met veel liefde. Het is gewoon een stuk zachter voor mijn huid als de meeste andere producten die make-up verwijderen. Mijn favoriet is al zes jaar de Créaline (sensibio) H2O solution micellaire van Bioderma.

De flessen Créaline zijn te herkennen aan hun hele basic doorzichtige flessen met roze klikdop. Er zijn meerdere varianten in formaat maar ik heb zelf altijd de flessen van 500ml omdat deze in verhouding gewoon het goedkoopste zijn. En omdat ik toch wel weet dat het toch wel op gaat, haha.

Créaline (sensibio) H2O solution micellaire

Deze hypoallergene cleanser zeer mild, maar ook heel effectief. Het bevat geen parfum, geen alcohol en geen parabenen. Bioderma Sensibio H2O, dit is hetzelfde als de Créaline H2O. Waarom er twee namen zijn weet ik echt niet de ingrediënten zijn namelijk geheel gelijk en heeft dus dezelfde samenstelling.

Over ingrediënten gesproken, de Créaline H2O water heeft niet heel veel ingrediënten. Wat ik heel fijn vind hoe minder ingrediënten een product heeft hoe makkelijker het is voor mij om uit te zoeken wat, wat is.

water (aqua)water.
peg-6 caprylic/capric glyceridesemulgator en ook is dit bestanddeel zacht voor je huid.
cucumis sativus (cucumber) fruit extractkomkommerextract, is verzachtend, kalmerend en balanceert het vetgehalte van je huid.
mannitol – trekt water aan, hydraterend voor de huid.
xylitol trekt water aan, hydraterend voor de huid.
rhamnose trekt water aan, hydraterend voor de huid.
fructooligosaccharides trekt water aan, hydraterend voor de huid.
propylene glycoltrekt water aan, hydraterend voor de huid.
Is ook een oplosmiddel en werkt als ‘skin conditioning agent’.
disodium edtais een conserveringsmiddel en zorgt voor het reinigende effect.
cetrimonium bromideDit is een conserveringsmiddel maar werkt ook als emulgator en als milde reiniging.

Maar werkt het?

Hierboven zie je een aantal swatches van producten die veel gebruik en die redelijk lastig zijn te verwijderen. Van links naar rechts Dipbrow van ABH, Liquid metals van Catrice, Matte lipstick en oogpotlood van Pupa Milano.

Nu is het heel simpel, giet gewoon wat van het micellair water op een of twee watjes en haal het over de huid heen.

En dit is het resultaat. Alleen de Dipbrow en een beetje van het oogpotlood is nog zichtbaar. Nu heb ik normaal sowieso echt olie nodig om beide goed te verwijderen dus is dit niet iets waar ik van op kijk. Het micellair water heeft wel echt volledig de glitters en de lipstick verwijderd wat veel andere reinigers echt al niet voor elkaar krijgen.

Dit is trouwens het resultaat op de watjes. Ik heb alles verwijderd met 1 watje en ben alles nagegaan met het andere watje en er kwam niks meer af.

Mijn mening

Na 6 jaar ben ik nog steeds fan van dit micellair water van Bioderma. Deze micellair is zacht voor mijn huid. Ik kan er makkelijk kleine foutjes mee verwijderen terwijl ik een look maak of wanneer ik tussendoor iets moet veranderen voor een foto.

Enige nadeel is dat wanneer je echt langhoudende producten draagt je waarschijnlijk of wat harder moet poetsen of nog een reiniger gebruiken op basis van olie. Maar gebruik dan eerst de reiniger met olie basis en daarna het micellair water omdat die ook goed werkt als toner en dan hoef je niet nog een extra product te gebruiken.

Wat is jouw favoriete micellair water?

Follow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.