Custum eyes
Vorig jaar was ik in de Primark, pfoe klinkt gelijk als heel lang geleden haha. Ik nam daar onder andere het custum eyes palette mee. Dit is een palette die je helemaal zelf kan vullen met kleuren die jij mooi vind. Ik heb eigenlijk nog nooit eerder make-up van de Primark gebruikt dus ik echt was heel benieuwd. Ben jij klaar voor swatches, een look en mijn mening?

Het custum eyes palette

Custum eyes
Laten we beginnen met het uiterlijk van het palette. Het Custum eyes palette is gewoon mat zwart met duidelijk het PS… logo van de Primark beauty afdeling er op. Niet heel bijzonder maar wel erg klassiek en strak. Het palette is gemaakt van stevig karton en kan wel tegen een stootje, want ik zal Lotte niet zijn als ik hem niet al een paar keer heb laten vallen.

Custum eyes
Ik vind de opzet van dit palette heel fijn. Er zitten negen vakjes in die je mooi kan vullen. Ik heb wel meer lege palettes waar je ronde oogschaduw pannetjes in kan plaatsen maar die ogen gelijk een stuk rommeliger als deze omdat ze niet van die ‘vakjes’ hebben. Qua kleuren heb ik gekozen voor redelijk warme tinten. Vroeger speelde ik erg veel met kleur maar op het moment gaat mijn liefde meer naar deze warme en oranje tinten, zo mooi!

Swatches rij 1

Ik zal onder elke foto van links naar rechts gaan en wat meer over de kleur en de formule vertellen.

Bone – In eerste instantie dacht ik dat Bone mat zou zijn. En op de foto lijkt het ook zo maar hij heeft een hele lichte satin finish. Ik heb voor deze kleur gekozen omdat ik vind dat elk palette een mooie lichte kleur moet hebben voor onder andere het highlighten van de wenkbrauw. Deze oogschaduw is erg zacht en blend heel makkelijk uit.
Ice – Om gelijk met de deur in huis te vallen; wat is deze oogschaduw een hel. In de pan lijkt die echt super mooi maar hij is erg korrelig en blend totaal niet uit. Ik zowel geprobeerd hem droog als nat te gebruiken maar dat maakte niks uit helaas.
Tickle – Ook deze lijkt op de foto geheel mat. Maar hij bevat een kleine roze shimmer, heel subtiel dus eigenlijk hadden ze hem net zo goed mat kunnen maken haha. Tickle is in gebruik een stuk meer roze als ik had gedacht maar ik vind hem nog steeds erg mooi. Ook deze is weer erg zacht en blend makkelijk uit.

Swatches rij 2

Custum eyesVermillion – Dit is echt een super mooie perzik kleur die ik nog erg vaak ga gebruiken. Ik draag dit soort kleuren bijna elke dag en dan niets moeilijks maar gewoon alleen deze kleur. Ik vind van alle kleuren deze echt het mooiste en het fijnste aanbrengen. Vermillion heeft een mooie satin finish.
Antique Bronze – Qua naam doet hij de kleur niet echt een eer aan. Ik vind dit meer een roest bruine kleur, als ik aan antique bronze denk komt er in mijn hoofd een veel donkerdere kleur naar boven haha. De finish is foiled en word nog intenser wanneer je hem vochtig aanbreng.
Earth – Dit is de enige niet warme oogschaduw in dit palette. Ik heb deze kleur gekozen omdat ik dit een erg fijne kleur vind als transitie kleur maar ook omdat ik hem kan gebruiken voor mijn wenkbrauwen! Deze oogschaduw is wel mat en is boter zacht en blend erg makkelijk uit.

Swatches rij 3


Crimson – Dit is ook weer een erg mooie kleur! Wanneer je hem swatcht en dan beweegt in het licht shift die een beetje van bruin naar rood/paars, erg gaaf! Ook dit is weer een foiled shadow, erg zacht en zo gepigmenteerd.
Cranberry – Deze oogschaduw doet zijn naam eer aan. Een prachtige foiled shadow in een berry kleur met een roze glitter er in. Deze is wel wat minder zacht en blend wat moeilijker dan de andere foiled shadows die ik heb uitgekozen.
Espresso – Een prachtige donker bruine kleur die bijna tegen het zwarte aan zit. Ik was erg verbaasd over de pigmentatie van deze kleur. Matte kleuren zijn erg moeilijk en vaak wat minder van pigment, vooral de donkere kleuren. Maar deze is echt super intens.

Conclussie


Dit is de look die ik met mijn custum eyes palette heb gemaakt. Ik heb geprobeerd bijna alle kleuren hierin te verwerken wat bijna gelukt is. Ik heb alleen Vermillion niet gebruikt. Maar ik ben erg tevreden met de oogschaduws, ik was vooral erg verbaasd over de pigmentatie en over hoe makkelijk de meeste uitblenden. De oogschaduws kosten namelijk maar €0.80 per stuk. Het enige wat je er dan eventueel nog moet bij kopen is een palette om ze in te doen. Voor het palette voor negen oogschaduws betaal je €4 maar er is er ook een waar je er vier in kan doen voor €3.

Zou jij deze oogschaduws proberen? En welke kleur vind jij het mooiste uit mijn costum eyes palette?

Follow

Meer oogschaduw reviews? Misschien vind je deze van Nyx wel leuk!

10 Comments on Custum eyes | Primark beauty

 1. Vera
  12 januari 2018 at 09:29 (7 jaar ago)

  Wauw! Enorm gepigmenteerd voor een primark palletje zeg. Ga zeker zelf uitproberen. Hebben ze iets van groen of oker geel?

  Beantwoorden
 2. Lisa
  12 januari 2018 at 12:57 (7 jaar ago)

  Antique Bronze en Earth zijn echt mijn favorieten, en ik ben ook verbaasd over de pigmentatie. ziet er prachtig uit zeg!

  Beantwoorden
 3. Liset
  12 januari 2018 at 16:55 (7 jaar ago)

  Dit valt me alleszins mee! Wat een mooie kleuren en de pigmentatie ziet er ook goed uit. Het is dat ik eigenlijk nooit bij Primark kom, maar anders was ik er zeker even voor gaan kijken.

  Beantwoorden
 4. Tania
  12 januari 2018 at 18:44 (7 jaar ago)

  Die laatste 3 kleurtjes vind ik het mooiste. Wist niet dat Primark zo’n palette had

  Beantwoorden
 5. claudia
  12 januari 2018 at 19:39 (7 jaar ago)

  Wauw wat heb jij er een mooie ooglook van gemaakt. Die zou ik denk ook bij mij willen gebruiken! Ga binnenkort weer even naar de Primark

  Beantwoorden
 6. priscilla
  12 januari 2018 at 19:45 (7 jaar ago)

  Oh jeetje, dat ziet er goed uit zeg! Mooie pigmentatie en geen geld.

  Beantwoorden
 7. Tamara
  12 januari 2018 at 21:06 (7 jaar ago)

  Mooi palette leuk dat je het zelf samen kan stellen en de prijs is ook nog leuk.

  Beantwoorden
 8. Fleur
  13 januari 2018 at 07:53 (7 jaar ago)

  Ik vind met name de combinatie erg mooi van licht en donker. Daar kun je veel mee combineren

  Beantwoorden
 9. Silkeblogs
  13 januari 2018 at 11:21 (7 jaar ago)

  Wauw, ik had echt niet verwacht dat de kwaliteit zo fijn zou zijn! Hele mooie look heb je ook gemaakt ❤

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.