Ik draag graag een kleurtje op mijn lippen. En als ik dan een product moet kiezen gaat mijn voorkeur uit naar een matte normale lipstick. Ik vind dit een stuk meer comfortabel dan een liquid. Catrice heeft sinds kort een Demi Matt lijn en na een tijdje twijfelen nam ik er een mee naar huis. Ook zo benieuwd of deze lipstick niet alleen maar mooi is?

De huls voelt en ziet er luxueus uit. De vorm is niet iets wat je elke dag zien en de lipstick is vrij zwaar. Ook is die geheel zwart met een indruk van het logo. Als je het merk niet zo kennen zou je niet denken dat de lipstick maar €3.99 is.

De kleur die ik heb gekozen is 040 Exotic Nude. Een naam die hier in huis voor een grappig gesprek zorgde met een 8 jarige die engels aan het leren is. Ik heb deze kleur vooral gekozen omdat het een vrij neutrale kleur is maar toch wat donkerder zodat de lipstick goed past bij het seizoen past.

De lipstick zelf heeft in de huls een soort poederachtige structuur die ik nog niet eerder heb gezien. En ook in de lipstick zelf staat weer een indruk van het logo. De lipstick zelf heeft ook een vrij aparte vorm. De beste vergelijking die ik kan maken is met een diamant denk ik.

Swatch & Look


De kleur is als swatch een heel stuk donkerder als dat die lijkt in de huls. Terwijl de kleur sticker en de lipstick wel echt goed met elkaar overeenkomen. Toch vind ik de kleur echt prachtig en perfect voor de herfst en winter. De lipstick glijdt ook vrij soepel over de huid heen.

De lipstick is zoals de naam al zegt demi matte, dit houdt in niet geheel matte maar ook niet glanzend. En voor mijn gevoel is die dus net wel wat matter als een lipstick met een satin finish. Nu kreeg ik van de week de vraag van een vriendin wat nu het verschil is tussen demi en semi. En dat is vrij simpel, daar zit geen verschil in. Beide is de helft van iets.

En hier draag ik de lipstick op mijn lippen. Ik heb hier geen lipliner gebruikt omdat ik de kleur in zijn eentje tot zijn recht wilde laten komen. Op mijn lippen is de kleur weer lichter dan de swatch maar wel wat donkerder als dat die is in de huls. Let wel op dat mijn lippen niet heel veel pigment bevatten dus wanneer jouw lippen van zichzelf al wat donkerder zijn de kleur heel anders kan uitvallen.

Mijn Mening

De kleur is prachtig en brengt makkelijk aan. Ik hou van de demi matte finish omdat die nog wel een beetje glanst. Aangebracht op de lippen merk je eigenlijk niet dat je een lipstick draagt. De kleur is ook vrij langhoudend en vervaagd geleidelijk waardoor je geen gekke randen krijgt. Na het eten of drinken is het wel echt tijd om hem even bij te werken. Ik zie dit niet als probleem maar ik snap wel dat je daar niet elke dag zin in hebt.

Voor 3.99€ heb je een lipstick die luxueus aanvoelt en fijn draagt, wat willen we nog meer? Ook daar heb ik een antwoord op, meer kleuren. Ik wil meer kleuren van deze formule! Tien kleuren is niet voldoende, haha.

Wat is jouw favoriete lipstick finish?

Follow
 

3 Comments on Demi Matt Lipstick | Catrice Cosmetics

 1. Tessa
  19 november 2019 at 09:06 (5 jaar ago)

  Ik vind dit erg fijne lipsticks, ook veel kleur keuze. Deze tint staat je erg goed

  Beantwoorden
 2. Rachel
  19 november 2019 at 15:14 (5 jaar ago)

  Wat een mooie lipstick zeg, prachtige kleur!

  Beantwoorden
 3. Michelle
  19 november 2019 at 18:59 (5 jaar ago)

  Mooi kleurtje! Ik hou wel echt van écht matte lipsticks,maar wie weet probeer ik m ooit haha.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.