Een goede kleur om mee te contouren vinden is voor mijn lichte huid vrij lastig. Veel kleuren zijn vaak te warm waardoor het meer bronzers zijn als contour poeders. Highlighters is een beetje hetzelfde verhaal. Ze zijn vaak te donker en soms zelfs te licht! Maar misschien is dat ook wel omdat ik extreem kieskeurig ben. Ik ontving het 8L palette om je gezicht mee te contouren en te highlighten. Ik was natuurlijk erg benieuwd of dit palette van Morphe aan mijn standaarden zou voldoen. Na een goede testperiode is het eindelijk tijd voor mijn mening.

Verpakking

Het palette komt net als de oogschaduw in een matte zwarte palette. Deze is natuurlijk wel een stuk kleiner van formaat. En nog beter er zit een spiegel in, die mis ik wel echt in het oogschaduw palette.

Qua verpakking heb ik eigenlijk dus geen opmerkingen. Het is vrij simpel maar strak. En vooral functioneel.

Het palette


Het palette heeft totaal 8 kleuren, 4 om te contouren en 4 voor highlighten. Zo op het eerste gezicht zien alle contour kleuren er vrij warm uit. Qua highlighters vind ik zo in het palette Supernova erg mooi.

Swatches

Het is natuurlijk vrij lastig om een kleur te beoordelen op hoe het er uit ziet in een palette. Tijd voor wat swatches.


Van links naar rechts zie je hier; Literati, Enemy, Donut & Debutante.

Zoals je kan zien hebben de kleuren een vrij warme ondertoon en zijn allemaal matte. Dus echt contouren kan ik hier niet mee. Wel gebruik ik Literati om mijn contour poeder mee uit te blenden. En donut gebruik ik als bronzer.

De andere kleuren worden ook wel gebruikt maar op een andere manier als waar ze voor bedoeld zijn. Ik vind de twee donkere kleuren namelijk echt prachtig als oogschaduw voor een simpele en dagelijkse look. Dit palette is ook vrij klein en is ook makkelijk mee te nemen voor als ik thuis geen tijd heb om mijn make-up te doen.


Van links naar rechts zie je hier; Lit, Stardust, Supernova & Cosmic

Als je zo ziet zijn Lit en Stardust best heftig terwijl het uitgeblend op de huid echt wel meevalt.

Nog is Stardust niet een kleur die ik dagelijks gebruik omdat die een vrij roze ondertoon heeft. En Lit gebruik ik vooral in looks waar ik oranje tinten gebruik omdat goud daarbij mooi afsteekt. Supernova is echt 100% mijn favoriet, dit komt waarschijnlijk door de peachy ondertoon. Supernova is iets donkerder dan mijn eigen huidskleur maar dat valt eigenlijk niet echt op. Cosmic vind ik persoonlijk het minste mooi, dit is dan ook meer omdat die gewoon het minste glanst op de huid,dit kan ook komen omdat deze kleur het dichtste bij mijn eigen huidskleur ligt.

Looks

Natuurlijk heb ik wat looks verzameld van de afgelopen tijd waar ik het 8L palette heb gebruikt.


Bij deze look heb ik Lit gebruikt als highlighter op het gezicht en voor mijn binnenste ooghoek. Ook heb ik Literati gebruikt om mijn contour uit te blenden en Donut om het gezicht iets op te warmen.


Als highlighter op mijn gezicht heb ik Stardust en Supernova gemengd.  In mijn binnenste ooghoek zit Supernova. Qua contouren heb ik hetzelfde gedaan als bij de look hierboven en op mijn ogen zit heel licht Debutante,


Bij deze look kan je het contouren niet goed zien maar het is precies hetzelfde als bovenstaand. De highlighter die ik hier heb gebruikt is Stardust omdat de look zelf toch al erg roze was dus vond ik het mooi passen. Stardust zit ook in mijn binnenste ooghoeken.


Bij deze look heb ik geen contouren aangebracht. Maar omdat je hier goed de highlighter in werking ziet moest ik hem wel even delen. Op het gezicht is het een mix van Lit en Supernova. En op mijn gehele ooglid en binnenste ooghoeken heb ik Lit aangebracht.

Mijn mening


Zoek je echt een palette om te contouren dan is het wel iets om goed na te denken of dit iets voor jou is. De kleuren zijn prachtig, blenden fijn maar zijn gewoon vrij warm. Ik vind dit niet een probleem. Zoals je al las gebruik ik de kleuren gewoon ergens anders voor en zo worden ze toch gebruikt.

Op de highlighters heb ik niks aan te merken, die zijn echt prachtig. En mocht één kleur favoriet zijn, zijn ze ook los te koop. Ondanks ik nog een losse poeder nodig heb om echt te contouren gebruik ik het palette bijna dagelijks. Hij is echt heel fijn in gebruik en makkelijk mee te nemen en als pluspunt zit er een goede spiegel in.

Zoek jij een fijn palette waarmee jij misschien wel kan contouren. Of een fijn palette met fijne bronzers. En sowieso hele fijne highlighters dan is dit palette voor jou. Voor de donkerdere huidjes is er ook een palette dat is de 8H, ik kan hier natuurlijk niks over zeggen maar ik ga er vanuit dat de kwaliteit gelijk is!

8L Lo-Fi is te koop bij o.a. The Makeup Spot en kost €28

Wat vind jij een fijn contour palette?

Follow

Deze review bevat een producten die ik heb gekregen dit veranderd mijn mening niet! Lees er meer over in mijn disclaimer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.