Fall Back to Nature
Herfst is echt mijn seizoen qua make-up. Lekker warme kleurtjes en veel oranje! Toen ik dit pareltje van Essence in mijn mail voorbij zag komen wist ik al dat ik hem moest hebben zodra die in de winkel zou liggen. Fall Back to Nature is een highlighter & Blush palette die totaal niet geschikt is voor mijn lichte huid. Maar waarvoor dan wel?

Fall Back to Nature
Het palette heeft hele mooie warme tonen. En ik heb hem ook gekocht om te gebruiken als oogschaduw. Want als ik het palette dan bekijk is die perfect!

Fall Back to Nature
3 kleuren in het palette zijn echter wel als blush te gebruiken in mijn geval. Dat zijn de meer ‘roze’ tinten. Er zijn in totaal 5 kleuren waarvan elke kleur een matte en een shimmer kleur aanwezig is. En je raad het al mijn favoriet is Mrs. Mapple! Deze kleur oranje is echt een perfecte aanvulling op mijn collectie.

Swatches


Waar ik normaal gewend ben dat alles wat glimt meer pigment heeft dan mat is in dit palette het tegenovergestelde. Ik vind ze alsnog mooi hoor dat niet. Maar ik vond het vooral jammer dat het voelde alsof het pigment gewoon niet echt pakte.

Ze zijn wel goed op te bouwen qua kleur en werken echt het beste over een plakkerige basis zoals een primer of concealer.

Fall Back to Nature
Mijn eerste reactie tijdens het swatches van deze blushes was WAUW. Kijk hoe gepigmenteerd ze zijn! Mrs. Mapple is nog steeds mijn favoriet maar Pretty for Mr. Apple, de middelste kleur is ook echt prachtig!

Deze matte blushes voelen heel zacht aan maar niet poederig. Natuurlijk pakken ze met een kwast wat minder pigment maar ze zijn heel goed op te bouwen qua kleur. Wat eigenlijk heel fijn is aangezien ik niet altijd zulke heftige kleuren op mijn ogen wil hebben. Of als ik ze toch als blush ga gebruiken op mijn wangen, haha.

De look

Fall Back to Nature
Dit is wat ik ervan gemaakt heb. Ik ga komende tijd nog meer met de kleuren spelen maar als mijn ogen oranje zien kan ik er niks aan doen dat het (weer) een oranje ooglook wordt, haha. Waar ik dan wel spijt van heb bij deze look is dat ik de gouden highlighter Lil’ Pumpkin in mijn inner corner heb gebruikt. Volgende keer pak ik liever een wat lichtere highlighter. Als blush heb ik hier Pretty for Mr. Apple gebruikt.

Mijn mening

Ik ben nog steeds van mening dat dit niet echt een highlighter & blush palette is. Maar ik ga niet ontkennen dat er een aantal kleuren in zitten die echt wel als blush te gebruiken zijn.
Als oogschaduw ben ik erg tevreden. Ik weet dat ze hier niet voor gemaakt zijn maar ze presenteren echt wel goed op de ogen.

De hele Fall Back to Nature collectie ligt nu in de winkel. Dit palette kost €9.95

Zou jij dit palette als Blushes en Highlighters beruiken?

Follow

10 Comments on Fall Back to Nature | Review | Essence

 1. Manon van der Werf
  7 november 2018 at 14:21 (6 jaar ago)

  Ik ben het wel met je eens, ik vind een paar kleuren er echt wel goed uitspringen hoor!

  Beantwoorden
 2. Yousra Yasmine
  7 november 2018 at 20:49 (6 jaar ago)

  Wauw wat een mooi pallet! Helaas draag ik niet echt highlighter en oogschaduw maar de kleuren zijn wel super mooi! Gave revieuw!

  Beantwoorden
 3. Amina
  7 november 2018 at 23:21 (6 jaar ago)

  Wat een mooi palette en wat zijn die swatches heerlijk! Je ooglook is heel mooi, ik hou van dat warme oranje/roze. Mooie tattoo heb je ook zeg! Van welk merk zijn je oogschaduw brushes? Zien er goed uit!

  Beantwoorden
  • Lotte
   7 november 2018 at 23:46 (6 jaar ago)

   Aah wat een lieve complimentjes! Moest even controleren waar ze van zijn, haha. Maar die met die witte haartjes is van Zoeva en die met de zwarte haartjes is er een die ik ooit los heb gekocht bij de boozyshop.

   Beantwoorden
 4. Jouvence
  9 november 2018 at 10:06 (6 jaar ago)

  Wat een mooie kleuren, vooral de pigmentatie over een primer heen is erg mooi/goed. Ik zou het eerder als een oogschaduwpalette gebruiken.

  Beantwoorden
 5. Felice Veenman
  9 november 2018 at 11:25 (6 jaar ago)

  vind ik het mooi ? Ja best wel ! prachtige kleuren. Zou ik het gebruiken?? nee, vast niet. Ik vind mezelf al een hele mooe meid als ik een lijntje om mijn ogen trek

  Beantwoorden
 6. Tessa
  12 november 2018 at 09:27 (6 jaar ago)

  Mooi palette is het. Echt multifunctioneel

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.