peelingZiaja een merk wat sinds 2014 mijn hart heeft gestolen. Een merk van goede kwaliteit maar met een klein prijsje. Ik schreef eerder al over de Enzyme peeling uit de Sensitive lijn maar ik vond dat die uit de Marine Algae lijn een plekje in de spotlight had verdient. Dus laten we het vandaag is over dit pareltje gaan hebben.

peelingDeze Smoothing Enzyme Peeling komt uit de Marine Algae lijn. Een lijn wat oorspronkelijk voor de 30+ huid. Van die 30+ trek ik me weinig aan want ik ben nog steeds geen 30 en ik heb grote liefde voor deze peeling.

Waarom een Enzyme Peeling?

Ik heb een erg gevoelige huid en mijn huid wordt niet blij van normale scrub producten. Een Enzyme Peeling is beter voor je huid als een reguliere scrub. Een peeling van enzymen werkt op de vorming van de hoornlaag, en een normale scrub werkt alleen op de buitenste huidlaag. Een peeling van enzymen is ook zachter voor de huid omdat er geen wrijving ontstaat tussen scrubdeeltjes en de huid.

Ingrediënten

Ik ga niet net alsof doen of ik alles weet van ingrediënten. Maar ik vind het wel leuk om dit soort dingen uit te zoeken. Dat is dus ook wat ik heb gedaan.

Alle ingrediënten:
Aqua (Water) , Methyl Gluceth-20 , Caprylic/Capric Triglyceride , Glycerin, Canola Oil , Octyldodecanol , Sodium Polyacrylate , Carbomer/Papain Crosspolymer , 1,2-Hexanediol , Caprylyl Glycol , Algin , Laminaria Digitata Extract , Butylene Glycol , Propylene Glycol , Enteromorpha Compressa Extract , Porphyra Umbilicalis Extract , Panthenol , Sorbitol ,Algae Extract , Retinyl Palmitate , Trilaureth-4 Phosphate , Methylparaben, Diazolidinyl Urea , Ethylparaben , Parfum (Fragrance) , Ci 42090 (Fd&C Blue No. 1)

In de ingrediëntenlijst staat Carbomer/Papain Crosspolymer dit is papaïne. Papaïne is een enzym uit de papayavrucht. Papaïne is een eiwit oplossend plant enzym. Dit heeft dezelfde functie als AHA’s, een exfoliërende werking op de huid en verwijderd dode huidcellen. Maar enzymen zijn veel effectiever. AHA’s maken de keratinelaag van de huid los waar enzymen er voor zorgen dat deze laag oplost en verdwijnt.

Ook zit er Retinyl Palmitate in dit is een vorm van vitamine A. Enige wat ik zeker weet is dat je met dit ingrediënt moet uitkijken met de zon. Verder is wat ik online kon vinden is dat dit wel de minst effectieve retinoid is.

Wat ik dan wel weer jammer vind is dat er parfum in zit. Mijn gevoelige huid vind dit namelijk niet altijd fijn. Al moet ik wel zeggen dat ik deze peeling al zo een 2 jaar gebruik en ik er geen last van heb. Maar de eerste keer gebruiken vond ik dit toch wel even eng.

Om het artikel niet te lang te maken laat ik het bij deze ingrediënten. Wil jij meer weten over een bepaald ingrediënt kan je me altijd een berichtje sturen of als je het fijn vind kan je altijd zelf op onderzoek uitgaan.

De peeling gebruiken

peelingDe opening van de tube is niet heel groot omdat je ook niet heel veel nodig heb om het te gebruiken. Je brengt dit namelijk aan als een masker en laat het 10 tot 15 minuten inwerken en daarna afspoelen met warm water. Dit doe ik 1 keer en maximaal 2 keer per week. Zelfs met mijn gevoelige huid doet dit echt wonderen!

De Enzyme Peeling is als het uit de tube komt heel lichtblauw van kleur maar zodra je het uitsmeert wordt het geheel kleurloos. Qua geur is die best zacht en een beetje zoetig. Ik hou er wel van maar bij het lezen van de naam zou je eerder een wat frissere geur verwachten in plaat van een wat zoetige geur. De Enzyme Peeling zal ook niet opdrogen op de huid maar het heeft wel echt de 10 tot 15 minuten nodig om in te werken.

Mijn Mening

Na het gebruiken van deze peeling is mijn huid zachter en trekt mijn skincare beter in. Ik zit op dit moment aan mijn 5e tube van de Marine Algae en mijn 8e tube van de Sensitive. Het is dus wel duidelijk dat ik groot fan ben van deze peelings.

Je kan de Marine Algae Enzyme Peeling kopen bij Ziaja in de winkel en op de website. Voor 60ml betaal je €4.19 een stuk minder als dat ik in het verleden betaalde voor mijn scrubs en mijn huid vind dit een stuk fijner.

Heb jij al wel is een Enzyme Peeling gebruikt?

Follow

Normaal zet ik hier alleen een kleine disclaimer als ik iets heb gekregen maar vandaag wil ik heel duidelijk hebben dat ik voor dit product zelf betaald heb.

6 Comments on Marine Algae | Enzyme Peeling | Ziaja

 1. Danielle
  8 november 2018 at 12:01 (6 jaar ago)

  Ik heb nog nooit een enzyme peeling gebruikt (to be honest, had ik er tot nu ook nog nooit van gehoord ;)) dus zo leer je nog eens wat. Leuk prijsje ook inderdaad, voor dat bedrag probeer je het makkelijker gewoon eens uit.

  Beantwoorden
 2. nicole orriens
  9 november 2018 at 06:53 (6 jaar ago)

  Nee, wel een scrubmiddel. Maar een peeling vind ik een beetje eng. Fijne prijs zeg.

  Beantwoorden
 3. Deborah
  9 november 2018 at 08:47 (6 jaar ago)

  Wat een interessant artikel. Leuk om te lezen. Je hebt mij nieuwsgierig gemaakt naar dit artikel. Ik zoek al een tijdje een goede peeling/scrub. Het spul dat ik nu gebruik prikt en irriteert mij iets te veel. Hoewel de scrub van Rituals (eigenlijk bodyscrub maar doet het prima op mijn gezicht) mij voor nu ook wel heel goed bevalt.

  Beantwoorden
 4. lodi
  9 november 2018 at 08:48 (6 jaar ago)

  Ik heb het nog nooit gebruikt en vind het ook heek grappig dat ik eigenlijk steeds weer nieuwe merken tegenkom. Wat fijn dat jij er zo tevreden over bent.

  Beantwoorden
 5. Tamara
  10 november 2018 at 09:32 (6 jaar ago)

  Klinkt erg fijn vind een aantal producten van Ziaja ook zo lekker. Ben nu wel benieuwd naar deze geworden. Gelukkig is de prijs van Ziaja ook nog eens leuk om regelmatig wat van te proberen

  Beantwoorden
 6. íngrid
  11 november 2018 at 10:47 (6 jaar ago)

  ik kende het nog niet dus nog nooit gebruikt. klinkt wel lekker

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.