Boeken ik hou er van! Maar dan het liefste boeken waarvan ik iets kan leren en boeken die er mooi uitzien. Een tijdje terug heb ik veel boeken weggegeven. Dit waren vooral boeken die je één keer leest en nooit meer. Veel boeken bleven er niet over maar wel alleen maar boeken waar ik blij van word. Vandaag een aantal van mijn favoriete beauty boeken en de boeken die op mijn wensenlijstje staan.

Ik heb naast mijn beauty boeken nog wel meer boeken gehouden. Mochten jullie het leuk vinden kan ik ook nog wel een keer een blog schrijven over mijn favoriete blog boeken en/of kookboeken.

Make-up Secrets | Jemma Kidd


Iedere make-up artist heeft zijn of haar eigen trucjes en technieken die ze fijn vinden om te hanteren. Ik vind het daarom ook fijn om van verschillende mensen dingen te leren. Make-up Secrets staat vol met goede tips voor make-up en skincare. Je vind in dit boek de basis maar ook echte oplossingen voor ‘problemen’. Je vindt hier technieken voor elke gezichts- en oog-vormen. En alles staat heel duidelijk uitgelegd.

Make-up Secrets is een Engels geschreven boek.

Makeup Manual | Bobbi Brown

Makeup Manual is vergelijkbaar met Make-up Secrets. Waarom ik ze dan toch beide in dit lijstje plaats? Omdat ze elkaar goed aanvullen. Dit boek is geschreven door Bobbi Brown die er op sommige gebieden net andere technieken op nahoud dan Jemma Kidd. Ook gaat Makeup Manual net wat dieper in op andere aspecten van make-up en skincare. Ik vind zelf dat de werking op de huid van sommige producten hier beter wordt uitgelegd. Ook zit er een stukje in over make-up kwasten en welke je waarvoor het beste kan gebruiken. En nog veel meer.

Ook Makeup Manual is geschreven in het Engels.

Everything Eyes | Bobbi Brown

Nog een boek van Bobbi Brown. Dit is een boek wat een stuk kleiner en dunner is. Maar wel een boek wat ik er regelmatig bij pak. Net als beide boeken hiervoor begint het boek met de basics, welke tools gebruik je waarvoor, welke skincare, conceal en correct, enz. Daarna komt er een stuk over bepaalde looks en hoe je die het mooiste tot hun recht kan laten komen op elke oogvorm.

En tot slot zit er een stuk in speciaal voor make-up en het dragen van een bril. Nu draag ik geen bril maar ik vind dit wel een belangrijk hoofdstuk omdat je make-up nog zo mooi kan zitten, een bril kan je look echt helemaal naar beneden halen. En dit is niet nodig, je make-up en je bril horen en kunnen elkaar complimenteren en dit stuk in het boek leert je dit dan ook.

Everything Eyes is ook geschreven in het Engels.

Beauty | Lauren Conrad

Ook Beauty van Lauren Conrad is vergelijkbaar met de eerste boeken. De reden dat Beauty hier een plaatsje krijgt is omdat het boek echt vanuit een persoonlijk perspectief is geschreven wat hem fijn maakt om te lezen. En het is een leuke afwisseling op de boeken waar het vooral heel technisch is. En Beauty gaat niet alleen over skincare en make-up. Maar ook over het verzorgen van jezelf, hoe ga je om met stress, voeding en fit. Ook zitten er een paar hoofdstukken in over haar, makkelijke kapsel en feestelijke kapsel. Maar ook een over nagels. Met dit boek raakt ze bijna elk aspect van beauty aan.

Beauty is geschreven in het Nederlands.

Wensenlijstje

Ik heb helemaal niet een hele lange lijst met boeken die ik nog graag wil hebben maar er zijn er in ieder geval nog twee die ik echt wil gaan aanschaffen.De eerste is Lexicon Cosmetische ingrediënten, deze wil ik vooral voor mijn blog hebben. Ik steek best veel tijd in het uitzoeken van ingrediënten. En ik denk dat dit boek het iets makkelijker zal maken omdat ik dan alles bij elkaar heb.

Het tweede boek is Groene Beauty. Dit boek is eigenlijk een receptenboek. Hierin staan recepten om bepaalde beauty producten zelf te maken. Ja ik kan ook online recepten zoeken, maar ik heb sommige dingen gewoon graag in boekvorm.

Weet jij nog een beauty boek waar ik echt even naar moet kijken?

Follow
JouwBox

3 Comments on Favoriete beautyboeken uit mijn boekenkast

 1. Tessa
  10 augustus 2019 at 22:30 (5 jaar ago)

  die bobby Brown boeken staan ook op mijn wenslijst. ik hoop ze ik Engeland te vinden

  Beantwoorden
  • Lotte
   10 augustus 2019 at 22:32 (5 jaar ago)

   Super leuk, ze zijn echt mooi! Mocht je ze niet in Engeland vinden volgens mij komen die van mij gewoon van bol.com af.

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.