Wie mijn artikelen al wat langer leest ken mijn obsessie voor oranje oogschaduw. Toen NYX laatst met een nieuw Ultimate Shadow palette uit kwam met oranje tinten erin, deed ik een dansje. Naast oranje nog meer prachtige warme tinten en ik kan de komende tijd weer vooruit. De kleuren zijn prachtig maar hoe presenteren ze is vandaag de vraag.

Phoenix

Phoenix is de naam van dit palette, erg toepasselijk voor de kleuren die erin zitten. Ondanks dat er een aantal kleuren in zitten die veel op elkaar lijken, zijn ze toch net allemaal anders wat het voor mij interessant maakt.

Waar precies mijn obsessie met deze kleurtinten vandaan komt weet ik echt niet. Maar ik ben blij dat er nog steeds nieuwe palettes worden gemaakt met oranje tinten erin, haha.

Verpakking

De verpakking is hetzelfde als alle andere palettes uit de Ultimate lijn. Simpel zwart met een doorzichtige voorkant. Niet heel speciaal of luxe, maar wel praktisch en stevig. En ondanks ik van luxe houd heb ik liever praktisch want ik zoek niet graag uren naar een kleur die ik wil gebruiken.

Het is een shadow palette en geen eyeshadow palette omdat er een aantal pressed pigments in dit palette zitten. De pressed pigments zijn de rode en paarse kleuren. Rode en paarse tinten laten soms gekleurde vlekken achter op de huid door het pigment (red 6,7 & 28 lake) wat wordt gebruikt. Deze shadows zijn dan ook niet eye save en dit staat ook netjes vermeld op de verpakking. Zelf heb ik hier geen problemen mee en vind ik het vlekken vaak meevallen, maar mocht je hier gevoelig is dit wel handig om te weten.

Kleuren in het palette


Ik vind de variatie in kleuren in dit palette nog best goed, naast rood en oranje is er ook paars, geel en groen. Ook fijn is dat er een donkere groene kleur is die bijna naar zwart neigt te gaan. Ik mis zo een donkere kleur vaak in andere palettes.

Swatches

Vanaf nu gaan we hier de swatches een beetje anders doen! Omdat vinger swatches op de arm eigenlijk niks toevoegen aan de kwaliteit van het palette, gaan we vanaf nu elke oogschaduw aanbrengen op het oog. Dit doe ik met mijn vinger en kwast, zoals ik altijd mijn oogschaduw zal aanbrengen. Zo kunnen we goed het pigment zien maar ook hoe de kleur blend en hoe die zit op de huid.


Ik heb de collage met β€˜swatches’ precies ingedeeld zoals de kleuren in het palette zitten. Zo is het makkelijk terug te vinden welke kleur wat is.

De donkere paarse en groene zijn de enige matte kleuren waar ik wat moeite mee had. Deze waren net wat minder gepigmenteerd. Nu is de paarse een pressed pigment en die blenden sowieso al wel wat moeilijker.

Ik heb alle kleuren zonder primer of plakkerige basis aangebracht op mijn oog en ik merkte dat de twee kleuren waar veel glitters in zitten daardoor heel wat fallout hadden en minder goed op mijn oog bleven zitten. Met een basis eronder is dit echt opgelost want dat heb ik daarna nog even geprobeerd. Ik zou dan wel eerder voor een glitterlijm gaan als voor een primer, zo weet je zeker dat het de hele dag mooi blijft zitten.

Mijn Look


Als ik heel eerlijk ben, heb ik dus echt geen idee meer welke kleuren ik hier heb gebruikt. Ik weet dan weer wel 100% zeker dat ik alleen dit palette heb gebruikt voor mijn ogen. Het is een stukje lichter, en wat meer roze als oranje. Maar ik ben er blij mee.

Mijn mening

Ik denk dat we allemaal ondertussen wel doorhebben dat ik enthousiast ben. Dit zijn voor mij de perfecte kleuren. Ondanks dat pressed pigments wat lastiger te blenden zijn, zijn ze wel te blenden. Je moet alleen wat meer geduld hebben.

Enige kleur die me echt wel tegenviel is de donkergroene oogschaduw. Ik weet dat matte oogschaduws nu eenmaal wat lastiger zijn om te maken maar deze moest ik wel echt opbouwen. De metallics en glitters brengen fijner en mooier aan met je vingers maar ze zijn wel goed te blenden met een kwast dus ik zie daar geen probleem.

NYX is te koop in hun eigen winkel in Rotterdam of Amsterdam. Maar ook bij sommige Douglas filialen en online.

Welk palette zou jij graag zo geswatched willen zien?

Follow
JouwBox

2 Comments on Phoenix | Ultimate Shadow palette | NYX

  1. Tessa
    10 augustus 2019 at 17:51 (5 jaar ago)

    Mooi palette. Ik ben zelf ook dol op NYX. Maar ik heb nog geen palette uit de Ultimate lijn. Maar daar komt vast en zeker snel verandering in na het lezen van jouw review!

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.