Wie mij op instagram volgt heeft een tijdje geleden de producten van Facetheory al voorbij zien komen. Ik mocht een aantal producten uitzoeken en één daarvan was de Green Tea Rescue mask. Voor ik deze producten mocht gaan testen had ik echt totaal geen ervaring met dit merk. Maar ik hou ervan om nieuwe merken te ontdekken. Tijd voor een review.

Kleine disclaimer: Ik heb deze producten ontvangen om te laten zien aan jullie op Instagram, ze hebben mij dus niet gevraagd deze review te schrijven. Maar ik wil toch graag mijn ervaring met jullie delen.

Facetheory

De missie van Facetheory is de beste en meest betaalbare clean skincare producten maken. Alle producten worden gemaakt in Sheffield in Engeland en ze verzenden naar meer dan 40 landen over de wereld.

Alle producten zijn standaard zonder een geur maar sommige producten hebben ook een optie waar wel een geur in zit. Zo kan iedereen van de producten gebruik maken. Ze zijn grote fans van plantenextracten, vooral wanneer ze effectief werken voor een product. Veel formules hebben een dubbele werking met gekozen planten zoals groene thee en kamille die dan weer gecombineerd worden met actieve ingrediënten zoals retinol en vitamine c.

Bij Facetheory gebruiken ze geen single-use verpakkingen. Meeste producten zijn verkrijgbaar in glazen potjes met aluminium deksels. Of 100% aluminium tubes die makkelijk te recyclen zijn. Ook heeft Facetheory het Leaping Bunny label. Dit betekend dat ze geheel ze geheel cruelty-free zijn. Ik kan nergen echt iets vinden of alle producten vegan zijn, dit staat wel vermeld bij de beschrijving per product. Maar ik ben niet alle producten nagegaan.

Green Tea Rescue Mask


Net benoemde ik dat alle verpakkingen een aluminium deksel heeft. Dus je vraagt je nu waarschijnlijk af waarom deze een plastic deksel heeft? Ik heb er geen antwoord op, haha. Wel zie ik als ik nu naar de website ga dat de verpakking is vernieuwd dus ik gok dat wanneer je hem nu besteld hij wel een aluminium deksel heeft. Verder zit het masker in een glazen potje van donker glas. Dit is natuurlijk milieuvriendelijk maar op deze manier blijft het masker ook langer goed. Ik hou van het strakke design op het label, het oogt lekker simpel en fris terwijl het gewoon duidelijk is.

Het masker is voor de gecombineerde en gevoelige huid. Nu is mijn huid niet zozeer gecombineerd maar zeker wel gevoelig. Ultra fijne Franse klei zorgt ervoor dat het masker onzuiverheden uit je huid trekt. Luxe oliën zoals organische argan en jojoba olie hydrateren de huid. En de groene thee en kamille de huid kalmeren. Het Green Tea Rescue Mask is vegan en vrij van parabenen, siliconen, PEGS, alcohol, SLS en minerale oliën.

Het masker in gebruik

Het masker voelt aan als een soort dikke crème en omdat het geen parfum bevat zit er ook niet echt een geur aan. Je ruikt wel heel licht een beetje groene thee maar dan moet je wel echt bijna je neus erin duwen.

Doordat het een wat dikke crème is smeert het makkelijk uit en is het niet lastig om een dun laagje te gebruiken. Nadat je een dunne laag hebt aangebracht laat je dit 10 minuten inwerken en spoel je het erna af met lauw warm water.

Na gebruik heb je een super schone en zachte huid. Doordat het masker een pH waarde van 5.5 heeft zal die de huid niet uit balans mogen brengen.

Mijn mening

Dit masker hydrateert mijn huid zo ontzettend goed, sinds ik dit masker gebruik is mijn huid een stuk zachter. Ook werkt de Franse klei iets te goed naar mijn zin want in het begin had na gebruik altijd wel een pukkeltje, haha. Maar nu gebeurt dat nog zelden. Wat ik ook erg fijn vind aan dit masker is dat ik zeker weet dat ik geen rommel op mijn huid smeer. Goede ingrediënten die in geen een fase is getest op dieren.

Ik mag van Facetheory jullie ook een korting geven van 25%! gebruik bij checkout de code INF108.

Ik ben fan jij ook?

Follow

Deze review bevat een product dat ik heb gekregen dit veranderd mijn mening niet! Lees er meer over in mijn disclaimer.

1 Comment on Green Tea Mask | Facetheory | Maskers op Maandag

  1. Rachel
    3 februari 2020 at 10:03 (4 jaren ago)

    Wat een mega fijn masker zeg, hij klinkt erg goed! En ook fijn dat die juist de huid hydrateert en niet extreem uitdroogt

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.