Lippenbalsem is een product wat ik altijd bij me heb. Welk merk kan verschillen maar één van mijn favoriete merken is toch wel Carmex. Carmex heeft een aantal verschillende formules maar degene die ik het fijnste vind is die in de vorm van een stick. Na al heel wat sticks te hebben versleten werd het toch is tijd om wat aandacht aan deze lippenbalsem te besteden op de blog.

Carmex

In 1937 creëerde de Amerikaanse Alfred Woelbing in zijn eigen keuken de Carmex formule als remedie tegen schrale lippen. Onder de naam Carma Laboratories vulde hij samen met zijn vrouw in de keuken honderden glazen potjes met de Carmex formule. In 1988 was de Carmex lippenbalsem naast het bekende potje ook verkrijgbaar in tubes en in 1989 verscheen de stickvorm.”

Ingrediënten

Een aantal ingrediënten in de Carmex formule zijn:
– Menthol, verzacht en verkoelt
– Cacaoboter, om je lippen te voeden
– Bijenwas, geeft een vettig laagje
– Salicylzuur, weekt dode huidcellen los en bevordert de groei van nieuwe huidcellen
– Kamfer, tegen irritatie en jeuk bij schrale lippen

De Carmex stick

Mijn voorkeur gaat uit naar de stick omdat die minder plakkerig is en minder glanst als de tube. Maar ook omdat die een stuk hygiënischer is als een potje. Super fijn aan de stick is ook het klik systeem waardoor je de lippenbalsem niet te snel te ver uit de huls draait en waardoor die ook niet uit zichzelf in je zak omhoog zal draaien. Ook fijn is dat de lippenbalsem een spf15 bevat!

Mijn lippen voelen altijd super zacht en verzorgt aan wanneer ik Carmex gebruik en ik heb ook niet het gevoel dat het mijn lippen uitdroogt waardoor ik meer moet gebruiken. Met andere soorten lippenbalsems ben ik vaak de hele dag aan het smeren en met Carmex doe ik het eigenlijk alleen wanneer ik het gevoel heb dat het nodig is. Vaak is dit in de ochtend en voor ik ga slapen. Maar soms als ik een dag een uitdrogende lipstick heb gedragen is het fijn om het wat vaker aan te brengen.

Extra tip: Geen zin in om een lipstick te dragen maar je wilt wel een beetje kleur? Neem dan een lippotlood en kleur je lippen in en doe er daarna Carmex overheen. Zo heb je een kleurtje op je lippen die je zo intens kan maken als jij wilt maar ook de verzorging die vaak mist in een lipstick.

Mijn mening

Ik denk dat het stukje over mijn mening vandaag een klein beetje overbodig is. Ik ben echt zo blij dat Carmex tegenwoordig makkelijk te verkrijgen is in Nederland. Tot een paar jaar terug kon je het echt alleen online bestellen en zoiets kleins bestellen en dan evenveel of meer verzendkosten betalen is gewoon stom. Maar gezien ze gewoon te koop zijn bij Kruidvat is het leven een stuk makkelijker geworden!

Wat is jouw favoriete lippenbalsem?

Follow

1 Comment on Zachte lippen met Carmex

  1. Teddy
    31 januari 2020 at 20:35 (4 jaar ago)

    Ik hou echt van Carmex! Dat spul doet echt wonderen

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.