Haar
Als je me volgt op Instagram kan het bijna niet dat je mijn haar transformatie nog niet hebt gezien. Maar gezien Instagram en zijn (Ja zijn, want mannen zijn net zo lastig als Instagram) algoritme me nog wel is fuckt vandaag een heel artikel over wat ik heb gedaan en waarom ik deze keuzes heb gemaakt!

Blonderen en Knippen

Haar
Als eerste mijn excuses voor deze ontzettend slechte foto met snapchat filter. Maar ik ben echt totaal vergeten om een goede foto te nemen van mijn haar nadat het geknipt was.

Maar voor we verder gaan met hoe het geknipt is moeten we even een stap terug. Tot een tijdje terug was mijn haar donkerbruin en daar was ik klaar mee. Dus besloot ik het te gaan blonderen. Iets wat ik jarenlang heb gedaan dus daarom besloot ik dat het wel kon. Fout gedacht! Mijn haar dacht fuck you hier heb ik geen zin in. En besloot geheel naar de kloten te gaan, haha.

Dus moest er een stukje van af. En met een stukje bedoel ik zo een 25 centimeter. Ergens huilt mijn hart nog steeds maar aan de andere kant heb ik hier echt vrede mee omdat ik deze lengte ook mooi vind bij mezelf. Nog steeds is niet alles wat kapot is eraf geknipt maar ik ga echt niet korter. Ik heb nu wel een speciale shampoo en een masker in huis gehaald om de rest van mijn haar een beetje te redden.

Verven

Haar
Omdat mijn haar dus nog steeds kapot, droog en pluizig is besloot ik samen met mijn kapper dat het verstandig was om mijn haar weer in een donkerdere kleur te verven met semi permanente verf zodat mijn haar niet nog meer klappen krijgt van mijn lompe gedoe.

Ik koos ervoor om mijn haar paars te gaan verven met de verf van Arctic Fox. Dit merk is vegan en dierproefvrij. Bevat geen peroxide, ammoniak, ethyl alcohol en geen PPD. Veilig dus voor je hoofd en je haar. Ook leuk is dat 15% van hun opbrengst naar het bestrijden gaat van dierenmishandeling.

Ik kocht drie kleuren. Van links naar rechts zie je Aquamarine, Purple Rain en Violet Dream. Voor mezelf kocht ik de twee paarse tinten maar besloot om een mix te maken van alle drie de kleuren. Waarvoor kocht je die blauwe dan hoor ik je nu denken. Nou die kocht ik eigenlijk speciaal voor Bentley want die wilde blauw haar.

HaarHet enige nadeel aan deze flesjes verf vind ik de opening/dop. Ik vind dit echt de meest onhandige manier om product ergens uit te krijgen en als je hem weer dicht wilt doen zit er altijd nog product aan de buitenkant omdat het er gewoon niet heel goed uit komt.

Het resultaat


Ik ben echt super tevreden met de uitkomst. Gezien de staat waarin mijn haar zich verkeerde heeft het echt heel goed uitgepakt. En ondanks ik de kleuren dus gemixt heb tot een kleur is het best grappig om te zien dat je in mijn haar dus wel drie kleuren kan zien.

Ik ben echt heel blij ook met deze lengte, mijn haar paars verven in de lengte die ik hiervoor had was echt een hel geweest.

Haar
En ook hier het resultaat van Aquamarine op Bentley zijn haar. En voor er hier mensen gaan vallen over het feit dat ik zijn haar heb geverfd. Het is SEMI permanent. Het is er dus na een aantal keer wassen uit. Hij wilde dit graag en gezien deze verf geen troep bevat en niet slecht voor huis en haar is ben ik akkoord gegaan. Hij is super blij en het staat hem echt super leuk dus de kans is heel groot dat we meer kleuren gaan aanschaffen!

Afgelopen paar maanden heb ik dus opnieuw geleerd wat ik beter niet met mijn haar kan doen en hoe ik het weer een soort van kan oplossen. Mijn bankrekening is niet blij met me maar ik ben toch echt wel tevreden met het eindresultaat ondanks dit niet was wat ik voor ogen had toen ik begon met mijn haar transformatie.

Wat vind jij van mijn haar transformatie?

Follow
 

3 Comments on Haar transformatie! Knippen & verven

 1. Mariska
  3 december 2018 at 11:45 (5 jaar ago)

  Ik zag het op Facebook of Insta volgens mij! Echt heel tof geworden ?

  Beantwoorden
 2. Eva
  3 december 2018 at 13:00 (5 jaar ago)

  Ik vind het gaaf. En Bentley’s haar vind ik ook echt super gaaf! Lekker kleurrijke familie zijn jullie ♥️

  Beantwoorden
 3. Esther Holten
  13 oktober 2022 at 16:30 (2 jaar ago)

  Erg leuk hoe je haar is geworden! Zelf zou ik mijn haar ook graag een andere kleur willen geven. Gelukkig is het al blond en zal een felle kleur goed te zien zijn. Nu nog een keuze maken!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.