Afgelopen tijd was het hier op de blog en op mijn social media kanalen erg stil. Dit had een reden. Ik was even helemaal klaar met alles rondom het internet, behalve Netlix dan, ik zal nooit Netflix moe zijn. Vandaag meer over waarom ik internet moe was en waarom ik in een dip was beland.

Bloggen

Het is nu echt niet dat ik wil bloggen. Er liggen hier ideeën zat te wachten tot ik ze uittyp. Maar ik merk dat ik te veel druk leg op wat ik wil schrijven. Alles moet in mijn ogen perfect zijn en dat brengt veel druk mee, omdat in mijn ogen mijn blogs gewoon niet perfect zijn. Nu weet ik wel dat een blog niet perfect hoeft te zijn maar ik eis het beste van mijzelf. Ik weet dat ik van dit beeld moet afstappen maar ik laat dingen heel moeilijk los.

Door de druk die ik voelde was bloggen gewoon even niet leuk meer. Dus nam ik een stapje terug. Waardoor ik nog geïrriteerder in mezelf raakte omdat mijn blog een beetje rond hing op het internet zonder dat er iets meegedaan werd. Dus ging ik is goed nadenken wat ik nu wil. En eerlijk ik heb echt geen idee! Ik weet wel dat ik alles in dit artikel gewoon even van mij af moest schrijven, maar hoe verder weet ik nog niet.

Ik hoop dat als ik alles heb uitgeschreven er in eens een lampje gaat branden, maar dat zal wel niet haha. Op het moment ben ik ook rustig mijn huis aan het afmaken, wat uiteindelijk ook voor mee rust zal moeten zorgen.

Social Media

Waar ik voorheen echt van social media hield, begint nu toch wel een beetje de lol er vanaf te gaan. Met facebook doe ik altijd al super weinig dus daar heb ik weinig over te klagen. Instagram daarentegen is echt een hel! Het algoritme wat steeds veranderd, de pods en de tijd die er in gaat zitten als je wilt groeien want voor niks gaat de zon op.

Het voelt vooral als moeten. Want als je niks doet verlies je volgers en laten we eerlijk zijn wanneer je een blog te promoten heb wil je die gewoon niet verliezen. Ik heb voor mezelf besloten uit alle pods te stappen waar ik in zit. Weer te gaan reageren op foto’s die me echt interesseren. Niet dat geen een foto in een pods me interesse trekt maar sommige accounts doen  voor mij gewoon echt niets. En ik wil groeien maar wel met mensen die mij en mijn blog leuk vinden en niet omdat ze likes en comments van me krijgen.

Ik zal de komende tijd me gaan focussen op mijn blog en op Instagram. Deze twee dingen zullen al genoeg van me vragen en door te minderen in de dingen die voelen als moeten hoop ik dat ik weer plezier terug vind in bloggen en social media!

Ben jij ook al zo internet moe?

Follow

5 Comments on Internet moe! | Blog & social media dipje

 1. karin
  14 maart 2018 at 14:46 (6 jaar ago)

  ik snap precies wat je bedoelt. Het kost zoveel tijd en energie om je sociale media op peil te houden, dat het gewoon niet leuk meer is. Ik doe bv wel veel met facebook en sinds het nieuwe algoritme krijgen soms maar 10 mensen mijn link te zien. Omdat de meeste mensen mij vinden via facebook, schiet dat niet echt op, daarvoor schrijf je geen blog. Dus zit er niets anders op dan heel actief andere sociale media te gebruiken, maar pfff als het moet is het niet leuk meer….

  Beantwoorden
 2. Christophe
  16 maart 2018 at 22:26 (6 jaar ago)

  Het bloggen is fijn, het promoten wordt alsmaar zwaarder.

  Beantwoorden
 3. Evelyne
  17 maart 2018 at 20:02 (6 jaar ago)

  Ik herken dit wel. Soms zit je boordevol ideeën, maar heb je geen zin om ze uit te werken of past het niet. Ik ben de uitdaging aangegaan om een jaar lang elke dag te bloggen en geloof me, ik heb soms ook een dip. Maar tot op heden ben ik er wel nog steeds in geslaagd om elke dag een blog online te gooien 😉

  Beantwoorden
 4. Eva
  17 maart 2018 at 21:08 (6 jaar ago)

  Herkenbaar Lot! Vooral het social media moe zijn. Ik vind Instagram echt geweldig, maar soms vraag ik me af waarvoor ik er zoveel energie insteek XX

  Beantwoorden
 5. Grassiëlla
  18 maart 2018 at 18:17 (6 jaar ago)

  Erg herkenbaar! Zelf ben ik momenteel nog niet internetmoe, maar kan ik me wel erg vinden in het verhaal van de druk en de heersende algorhytems! Ik merk sterk aan mezelf dat het bijna een tweede natuur wordt om mezelf overal kenbaar te maken nu met mijn blog. Te bedenken dat je nu zoveel meer moet doen om een goed en waardig fotootje neer te zetten, al dan je blog te promoten. Toch denk ik dat wel belangrijk is om voor jezelf helder te hebben waarvoor je het doet. Als je dit doet voor je plezier of hobby, dan moet dit vooral zo blijven. Bij mij helpt het een en ander inplannen altijd wel. Hierdoor kan ik me volledig focussen op hetgeen wat ik wil bereiken.

  Liefs,

  Grassiëlla

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.