Balea
Het als alweer even geleden dat ik een tripje naar Duitsland maakte en de DM leeg kocht. Tijdens dat laatste tripje kocht ik een paar bodylotions van Balea. En nu het weer mooier weer wordt wil ik echt graag de Kokos & Shea variant met jullie delen!

Balea Kokos & Shea

Balea
Qua huidverzorging ben ik eigenlijk een verwend kreng geweest. De laatste jaren gebruikte ik bijna alleen de bodybutters van The Bodyshop. Ze voeden echt heel goed maar trekken gewoon niet zo snel in en laten we eerlijk zijn ze zijn best prijzig. Dus vond ik het tijd om iets anders te proberen.

Bij de DM viel mijn oog op de Kokos & Shea bodylotion van Balea die maar €1,45 kost! Nu heb ik met sommige geuren echt een obsessie. Oké met precies twee geuren heb ik een obsessie, Mango & kokos. Ik ben echt geen zomer meisje ondanks ik wel echt van zonnige geuren houd, haha.

Balea
De Bodylotion komt in een grote vrij simpele flacon van 400ml. De geur is er duidelijk door de stukjes kokos op de voorkant. Ondanks de prijs voelt de verpakking niet extreem goedkoop aan. Nu is dit aan het typen ben met de fles naast me zie ik trouwens dat er op de achterkant staat dat de bodylotion vegan is. Zelf ben ik niet vegan maar ik begrijp goed dat dit voor sommige mensen heel belangrijk is en ik vind het fijn om te zien dat als bedrijven er voor zorgen dat iedereen het kan proberen.

De ingrediënten

Balea
De eerste olie die in het lijstje voorkomt is zonnebloemolie en wat verder in het lijstje vind je ook de sheabutter. Op het eerste oog zitten er best veel verschillende soorten alcohol in. Nu is niet elke alcohol slecht en de enige waar ik weinig over kon vinden was Anise Alcohol. Op de normale alcohol na, die gewoon weinig tot niks doet, zijn de andere twee redelijk voedend. Maar als je een gevoelige huid hebt probeer het eerst even op een klein stukje en smeer je niet direct helemaal in. Ik heb zelf een gevoelige huid en ik heb totaal geen reactie van deze bodylotion maar niet elke huid is het zelfde natuurlijk.

De Bodylotion

Balea
De bodylotion zelf is redelijk dun en daardoor makkelijk smeerbaar. Wel is die erg voedend, ik heb namelijk een hele droge huid en ondanks ik ben geswitcht van bodybutter naar een lotion is mijn huid niet trekkerig en heb ik geen velletjes aan mijn benen hangen.

De geur is ook echt hemels! We weten allemaal dat er een groot verschil kan zitten tussen geuren van kokos producten en van vele krijg ik dan ook hoofdpijn omdat ze te chemisch ruiken. Bij deze bodylotion van Balea heb ik dat helemaal niet. Je ruikt duidelijk een kokosgeur maar hij is niet overheersend. Na 10 minuutjes wordt de geur ook zachter en wat meer noot-achtig, ik gok door dat dit door de sheabutter komt.

Conclusie

Ga ik mijn bodybutters nu helemaal niet meer gebruiken? Natuurlijk blijf ik die gebruiken, maar alleen op de dagen dat ik tijd en zin heb om alles goed in te laten trekken voor ik me aan kan kleden. Ik denk dat ik zo een mooie balans kan vinden tussen beide producten.

De volgende keer dat ik naar Duitsland ga neem ik zeker wel nog wat meer bodylotions mee. Mocht jij een keer in de buurt van de DM zijn loop even naar binnen en neem zeker een fles bodylotion mee, of 3!

Wat gebruik jij het liefste bodybutter of bodylotion?

Follow

Ik kocht bij de DM ook het Ultimate Multi Finish Shadow palette van NYX in Warm Rust.

2 Comments on Balea Kokos & Shea Bodylotion | Review

 1. Jessica J.
  15 maart 2018 at 14:14 (6 jaren ago)

  Ik ben zooo blij dat ik niet vaak in Duitsland kom, anders kocht ik de hele DM leeg! 😀

  Beantwoorden
 2. Myrthe
  18 maart 2018 at 20:39 (6 jaren ago)

  Ik heb dat probleem ook altijd. Ik heb geen geduld, dus alles moet rap intrekken en vooral niet plakkerig aanvoelen. 😀 Jammer dar we dit niet in België hebben.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.