Kwasten wassenIn een ver verleden schreef ik al een blog over hoe ik mijn kwasten was. Daar is niet super veel aan veranderd maar ik probeer graag nieuwe dingen. Ik ontving laatst een stuk plantaardige honingzeep van Lekker Honing. Nu gebruik ik in mijn dagelijkse leven geen stukken zeep dus leek het me een goed idee om mijn kwasten er mee te gaan wassen. Maar was dit ook een goed idee?

Wat doe ik normaal?

Hier kan je mijn vorige blog lezen over hoe ik tot een paar maanden terug mijn kwasten waste. Het enige wat ik niet meer doe ik olie gebruiken omdat het een extra stap is en ik lui ben. Normaal was ik mijn kwasten dus met een stuk zeep van Zwitsal. En de grootste reden dat ik deze zeep gebruik is dat het lekker ruikt.

Kwasten wassen met plantaardige honing zeep

Kwasten wassenEr zijn verschillende soorten van de plantaardige honing zeep, ik zelf koos voor de Propolis variant. Deze variant van de zeep sprak mij het meeste aan.

Voor ik begon had ik niet echt een verwachting van de zeep en hoe schoon mijn kwasten zouden worden. Dat de zeep lekker rook is het enige wat ik zeker wist.

Kwasten wassenHet proces is eigenlijk heel simpel. Je neemt een vieze kwast, maakt deze nat en wrijft de haren een paar keer goed over de zeep. Daarna kan je met de kwast rondjes maken op je hand om product los te weken maar ik gebruik liever mijn brush egg omdat die ribbeltjes heeft.

Deze stappen herhaal je tot je kwast helemaal schoon is daarna spoel je hem goed uit en is het tijd om de kwast te laten drogen. Sinds een paar maanden gebruik ik puppy pads om mijn kwasten te laten drogen omdat die het water goed absorberen en mijn tafel dan niet nat wordt. Iets met luiheid denk ik. Ik rol wel een gastenhanddoekje op en leg ik onder de handvatten van de kwasten zodat ze schuin liggen en het water niet in de kwasten kan lopen.

Conclusie

Kwasten wassenMijn kwasten zijn na het wassen met de plantaardige honing zeep helemaal schoon, zacht en ruiken lekker. De zeep kost 1.95€ per 100 gram en dat vind ik ook een mooie prijs voor een stuk zeep.

Zelf de plantaardige honing zeep proberen? Bestel hem hier in de webshop van Lekker honing.

Hoe was jij je kwasten?

Follow
 

Deze review bevat producten die ik heb gekregen dit veranderd mijn mening niet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.