Ik krijg de laatste tijd steeds vaker prive berichtjes dat met daarin dat ik minder make-up moet dragen. Of dat ik mezelf wel lelijk zou vinden en daarom een laag plamuur op mijn gezicht smeer. Maar is dit echt de reden dat ik make-up draag?

De berichtjes

Ik ga hier geen screenshots delen van de berichtjes. Vooral omdat degene die dit sturen het zelf echt wel weten. En omdat ik met dit artikel iedereen hetzelfde antwoord en dezelfde boodschap wil meegeven.

De berichtjes zelf vind ik ronduit grof. Ik deel 1x in de 3 dagen een foto van mijzelf op instagram en op andere social media nog minder. Dit is inderdaad 99% van de tijd met make-up op maar een handjevol mensen is er heilig van overtuigd dat dit een masker is en dat ik mezelf lelijk vindt zonder make-up.

Wel of geen make-up?

Voor ik antwoord geef of ik mezelf lelijk vind zonder make-up wil ik het graag even hebben over waarom ik make-up draag. Hoeveel make-up ik draag. En hoe vaak ik make-up draag.
Laten we beginnen met de waarom. Al heel vroeg in mijn leventje ontstond mijn passie voor kleuren en make-up. Ik vind het mooi dat zoiets simpels als een oogschaduw of blush een gezicht kan veranderen. Het is bijna een soort magie. Met make-up spelen is voor mij dan ook een zen momentje. Een moment waar ik mijn creativiteit kwijt kan en tot rust kan komen. Ik vind het mooi en meer reden achter de waarom is er niet.

De hoevaak en hoeveel kan ik het beste in 1x beantwoorden. Ik draag wel bijna elke dag make-up maar de hoeveelheid verschilt per dag. Zo draag ik sinds een paar maanden bijna nooit meer foundation. en zal je me maandag tot donderdag eigenlijk nooit oogschaduw zien dragen. En mijn gezicht contouren doe ik eigenlijk alleen als ik weet dat ik een foto ga maken. De foto die ik boven dit artikel heb gebruikt is het meest gelijk aan hoe ik me dagelijks opmaak.

Maar vind ik mezelf lelijk?

Dit antwoord is heel kort. Nee! Ik vind mezelf niet lelijk. Ook niet zonder make-up. Ik werk met mensen en zie dagelijks ook veel verschillende gezichten en vind het representatiever om wat make-up op te hebben maar wanneer ik een dag gewoon thuis ben is de kans super groot dat ik niet op mijn gezicht heb zitten.

Waarom denken de personen dan wel dat ik mezelf lelijk vind?

Dit is iets waar ik niet te lang over na wil denken omdat ik mezelf wil omringen met positiviteit en geen zin en tijd heb voor hun negativiteit. Maar als ik eerlijk ben is dit altijd een soort type dat me dit soort berichten stuurt. Het type dat zelf geen make-up draagt.

En om misverstanden te voorkomen, het is prima dat jij geen make-up draagt, of niet zoveel make-up draagt. Maar dat maakt het niet prima om iemand berichten te gaan sturen dat ze zichzelf wel lelijk moeten vinden wanneer iemand meer make-up draagt dan jij. En we moeten allemaal niet vergeten dat social media een momentopname is en we daar echt niet 100% van elke persoon zullen zien.

En nu ga ik afsluiten want ik heb wel weer genoeg aan jullie hoofd lopen zeuren. Moraal van dit verhaal is eigenlijk gewoon wees lief voor elkaar, of iets in die richting!

Fijn weekend ♥

Follow

14 Comments on Vind ik mezelf lelijk zonder make-up?

 1. Deborah
  18 november 2018 at 11:00 (6 jaar ago)

  Jeetje, wat jammer dat jezelf nu moet gaan ” verantwoorden” over het wel of niet dragen van make-up. Mensen moeten zich niet zo bemoeien met andere. Laat iedereen in zijn waarde. Met en zonder make-up. Het gaat er vooral om waar je je fijn bij voelt.

  Beantwoorden
 2. Balou
  18 november 2018 at 11:43 (6 jaar ago)

  Je bent prachtig zoals je bent, met en zonder make-up! Doe waar jij blij van wordt?

  Beantwoorden
 3. Sherry
  18 november 2018 at 12:07 (6 jaar ago)

  Met of zonder make-up je bent mooi zoals je bent en waar je jezelf prettig bij voelt.
  Mooi artikel.

  Beantwoorden
 4. mario
  18 november 2018 at 13:14 (6 jaar ago)

  ik denk dat je die personen al teveel aandacht hebt gegeven. Feedback is altijd welkom en ideeën en meningen zijn een cadeautje, maar op de manier zoals jij benaderd wordt is niet netjes en heel onfatsoenlijk. Ga gewoon lekker door waar je mee bezig bent, want het alle belangrijkste is dat jij leuk vindt wat je doet!

  Beantwoorden
 5. Britt - DailyDazzle.nl
  18 november 2018 at 15:23 (6 jaar ago)

  Wat belachelijk dat mensen het nodig vinden om je hierover berichtjes te sturen. Ik vind het toch altijd wel knap dat mensen dan toch even de tijd nemen om iemand zo’n negatief berichtje te sturen. Je bent prachtig, met én zonder make-up en ik ben blij dat je dat zelf ook ziet. Respect!

  Beantwoorden
 6. Anne
  18 november 2018 at 15:23 (6 jaar ago)

  Ik draag nooit make-up. Nooit gedaan ook. Maar als jij het mooi en fijn vindt, vooral doen. Er zijn altijd mensen die daar over moeten zeuren. Niet op reageren.

  Beantwoorden
 7. Melissa
  18 november 2018 at 16:02 (6 jaar ago)

  Jammer dat jezelf moet verantwoorden naar andere toe

  Beantwoorden
 8. Linda
  18 november 2018 at 19:41 (6 jaar ago)

  Irritant altijd als mensen je niet gewoon lekker laten doen wat jij wilt… Alsof het heilig is wat zij wel of niet doen. 🙁 Lekker iedereen in zijn waarde laten zou fijn zijn 😀 Als jij make-up op wilt doen moet je dat lekker doen 😀 Maar op je foto zonder make-up vind ik je ook mooi hoor! 😀

  Beantwoorden
 9. tamara
  19 november 2018 at 10:33 (6 jaar ago)

  Ik vind dat iedereen lekker zelf moet weten of ze wel/niet make-up dragen. Net zoals dat er ook meiden zijn welke al niet make-up loos even 5 minuten naar de supermarkt willen gaan of iemand die er helemaal niks van wilt weten. Allemaal prima. Maar de echte lelijkerds zijn degene die anderen veroordelen

  Beantwoorden
 10. Julie
  19 november 2018 at 11:27 (6 jaar ago)

  Ik vind het altijd zo raar als mensen anderen hun gewoontes willen opleggen. Jij kan toch ook sturen ‘waarom draag jij geen make-up?’ en de bal terugkaatsen? Echt zo zonde dit. Iedereen doet waar hij of zij zin in heeft! Ik draag iedere dag make-up als ik ga werken omdat wij dit ‘moeten’, ik ga meestal echt full out, anderen doen de strikte basis die opgelegd wordt! 🙂

  Beantwoorden
 11. Danielle
  19 november 2018 at 20:35 (6 jaar ago)

  Persoonlijk vind ik niet dat je jezelf hoeft te verdedigen hierover. Het is sowieso raar dat mensen je er op aan gaan spreken toch. Ikzelf draag nooit make up, maar dat is vooral omdat ik dat teveel moeite vind. Het is niet zo dat ik daarom denk dat mensen die het wel gebruiken zichzelf lelijk vinden. Ik verf overigens wel standaard mijn haar, ook niet omdat ik mijn eigen haarkleur lelijk vind, maar gewoon omdat ik rood een mooie kleur vind en vind dat het bij me past 😉

  Beantwoorden
 12. íngrid
  20 november 2018 at 13:34 (6 jaar ago)

  ik denk altijd: ik vind me zelf (nog) mooier met make up. dat is een veel positiever uitgangspunt toch?

  Beantwoorden
 13. Estrella
  27 november 2018 at 12:07 (6 jaar ago)

  Goed artikel, openhartig ook. Ik gebruik zelf niet héél veel make-up en sowieso bijna nooit foundation omdat ik dat gewoon niet mooi vind. Tot ongeveer mijn 30e heb ik nooit make-up gebruikt omdat ik geen vriendinnen had van wie ik het kon leren en omdat ik slechtziend ben en er vanuit ging dat ik het niet kon.

  Ik ben in m’n leven heel vaak voor lelijkerd uitgemaakt en mijn zelfbeeld is daardoor zó beschadigd, dat ik mezelf met of zonder make-up lelijk vind. Alles is dus maar perceptie. Terwijl ik nu ook gerust zonder make-up rondloop en dan niet uitgescholden word. Mijn ervaring is dat uitgescholden en getreiterd worden vaak meer te maken heeft met iets wat je uitstraalt (enorme kwetsbaarheid) dan of je daadwerkelijk lelijk bent. Ik ben namelijk in de loop der jaren helemaal niet zo veranderd en toch is het uitschelden gestopt.

  Ik ben ook van mening dat iedereen gewoon lekker moet doen wat hij of zij wil. Heb je geen make-up ben je een pot of een blotebillengezicht, heb je wel make-up is het weer teveel. Mensen die vervelend willen doen, vinden altijd wel een manier, dus proberen daarboven te staan. Dat is denk ik het belangrijkst…

  Beantwoorden
 14. Eva
  28 november 2018 at 11:56 (6 jaar ago)

  Wat stom die berichtjes! Je bepaalt toch zelf of je make-up draagt, hoeveel make-up je draagt en of je dat elke dag doet?!! Ik vind jou sws een leukerd.. met of zonder make-up X

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.