Lente Look
In de winter heb ik altijd een beetje een creatief dipje. Maar als de lente begint heb ik altijd weer zin om te spelen met kleur! Vorige week maakte ik al een hele kleurrijke look voor Instagram en deze week maakte ik er nog een. Vandaag leg ik uit hoe ik deze lente look maakte.

Lente Look
Voor deze lente look gebruikte ik het CrΓ©me de Couture palette van Sigma. Een oogschaduw palette met allemaal zachte en matte kleuren. Mijn basis zoals foundation, concealer, contour, enz. laat ik vandaag achterwege. Mocht je het leuk vinden kan ik hier wel een keer een apart artikel over maken, laat het dan even weten in de comments.

Voor ik begin met oogschaduw zorg ik ervoor dat er een goede witte basis op mijn oog zit. Dit zorgt ervoor dat de kleuren wat intenser worden. Ik gebruik hiervoor een Jumbo eye pencil van NYX in de kleur Milk.

Normaal zou ik beginnen in mijn arcadeboog maar omdat ik vandaag mijn oogschaduw geheel anders ga doen als ik het normaal doe beginnen we gewoon midden op het ooglid.

De ooglook

Lente LookMet een platte shader brush neem ik de wat felle blauwe kleur (Blueberry Cream) deze breng ik alleen aan in het midden van mijn ooglid. Met dezelfde kwast neem ik de blauw/groene kleur (Creme de Menthe) en die breng ik aan rondom het blauwe wat al op het oog zit, en alleen aan de zijkanten. Deze twee blend je dan mooi samen zodat er een subtiel kleurverloop is. Op deze manier komt de paarse kleur die we zo gaan gebruiken mooier uit.

Met een pencil brush neem je de paarse kleur (Cassis) en ook die breng je aan aan beide zijkanten. Blend dit dan weer samen met de blauw/groene kleur. Dit zat iets lastiger zijn omdat het twee totaal verschillende kleuren zijn maar met een beetje geduld kom je heel ver. Alles netjes geblend en loopt het mooi over? Neem dan met dezelfde pencil brush de hele donkere paarse kleur (Elderberry) en breng deze licht aan in de buitenste ooghoek half over de andere paarse kleur heen en breng hem ook licht aan in de arcadeboog. En blend dit ook weer goed uit. Als laatste kleur heb ik de felroze gebruik (Redberry Rose) deze neem je met een crease brush en blend je in en een beetje boven de crease. Hieronder hoeft geen witte basis te zitten want deze kleur willen we wat vager hebben als de rest!

The finishing touches

De bovenkant van het oog is nu klaar. Tijd voor de onderkant. Breng met de pencil brush de paarse kleur geheel onder je oog aan (stop waar je binnenste ooghoek begint!). En met dezelfde kwast breng je ook de donker paarse kleur daar aan maar alleen vanaf je buitenste ooghoek tot ongeveer β…“ van je oog. Als allerlaatste breng je met een klein kwastje (elk klein oogschaduw kwastje voldoet hier.) wat highlighter aan in je binnenste ooghoek en onder je wenkbrauw. Ik heb Nars Albatros gebruikt.

Je kan de lente look met of zonder oogpotlood dragen. Ik heb zelf Summer Cruise van Sephora op mijn waterlijn, dit is mijn favoriete blauwe eyeliner. En de lippen kan je natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Ga voor een nude of een roze tint zoals ik, of misschien wel een paarse lipstick. Ik heb Chatterbox van MAC op.

Zou je vaker een make-up look willen zien hier op de blog?

Follow

3 Comments on Lente Look | Let’s get Colorfol

 1. Susan | Since 1994
  2 april 2018 at 12:51 (6 jaar ago)

  Super tof al die kleurtjes! Ik draag zelf zelden oogschaduw, misschien moet ik maar eens oefenen.

  Beantwoorden
 2. Vyella
  2 april 2018 at 17:47 (6 jaar ago)

  Wat een mooie kleurtjes! Laat de zomer maar komen!

  Beantwoorden
 3. Frederique
  3 april 2018 at 12:46 (6 jaar ago)

  Zo wat een vrolijke kleurtjes zeg. Zeker geschikt voor de zomer!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.