Magnetische maskers, een fenomeen waar ik niks vanaf wilde weten. Hoe kan een masker wat er vooral uit ziet als speelgoed nu echt iets doen voor je huid? Daarnaast waren dit soort maskers alleen online te bestellen en dat was me teveel gedoe voor iets waar ik niet in geloof. Nu liep ik in de Kruidvat en zag ik het Charcoal Magnet Mask van Biovène liggen en dacht bij mezelf laten we het gewoon is proberen en doet het niks hebben we in ieder geval een leuke middag gehad. En dat hebben we gehad, een leuke middag. Maar de grote vraag nu is natuurlijk heeft het ook iets voor mijn huid gedaan?

Een magnetisch masker

Ondertussen is het niet echt nieuw meer, er zijn meerdere merken die een magnetisch masker op de markt hebben gebracht. Toch blijf ik het een vreemd concept vinden. Naast dat er in dit masker echt wel goede voedende ingrediënten zitten (komen we zo op terug!) zit er dus ook ijzerpoeder in. Door deze poeder kan je dus het masker van je huid verwijderen met een magneet.

Ondanks er veel bekend is over de voordelen van het gebruiken van magnetische therapieën is er weinig bekend over wat deze ijzerpoeder doet met je huid. De magnetische maskers zijn al een tijdje te koop maar ik kan nergens echt een onderzoek vinden over ijzerpoeder en wat het doet met je huid. En eerlijk ik hou er niet van als ik niet weet wat een ingrediënt doet met mijn huid.

Wat ik wel kon vinden in de ingrediënt dictionary van Paula’s Choice is dat de poeder er voor kan zorgen dat je huid er gevoeligheid voor kan ontwikkelden en dat het problematisch is als de stof wordt ingeademd. Dit laatste is in het masker geen probleem omdat het een hele dikke crème substantie is. Ook staat er op deze website een beoordeling bij hoe goed deze producten zijn voor je huid en voor ijzerpoeder is dit gemiddeld. Het is dus niet super slecht maar ook niet heel goed, het is dus vooral zelf goed kijken wat het voor jouw huid doet en of je het risico wilt nemen.

Wat zit er in de verpakking


Natuurlijk zit er in de verpakking het masker. Dit is een potje met daarin 85gr masker hoevaak je het masker dan kan gebruiken is echt verschillend per persoon. Ik denk dat ik zelf 8 tot 10 keer een masker kan op doen met dit potje.

Ook zit er een spatel in zodat je niet met je vingers in het potje hoeft. Een magneet om het masker te verwijderen en speciale doekjes om over de magneet te doen zodat het masker niet vast plakt aan je magneet.

Het masker in gebruik

Het masker heeft een substantie van een hele dikke crème. Omdat die zo dik is, is die best lastig om uit te smeren. Ik heb hiervoor dan ook nog geen trucje gevonden die het makkelijk maakt.

Behalve het uitsmeren is het masker verder heel makkelijk in gebruik. Als het op je huid zit laat je het 10 minuten inwerken en daarna masseer je het in je huid. Dit doe je zodat de de ingrediënten goed in je huid trekken. Daarna doe je een doekje om je magneet en is het tijd om het masker te verwijderen.

Omdat ik altijd bang ben dat bepaalde dingen opgaan voor dat de rest op is hebben we natuurlijk ook geprobeerd om een deel van het masker te verwijderen met een tissue. Dit gaat prima, wel goed oppassen dat de tissue niet kapot gaat want dan zit alsnog alles op je magneet.

De ingrediënten in het masker zijn 99% natuurlijk of afkomstig van natuurlijke bronnen. Nu weten we allemaal ondertussen wel dat natuurlijk niet altijd goed betekent. Het masker is niet getest op dieren, vegan en bevat geen parabenen, minerale oliën, siliconen, ftalaten, triclosan, natriumlaurylsulfaat of gluten.

Maar wat zit er dan wel in?

Ingredienten:
Ijzerpoeder, Saffloer zaad olie, Gehydrogeneerde zoete amandelolie, Jojoba zaad olie, bataine, Glycerine, Ceramide 1, Niacinamide, Bisabolol, Tocopherol (vitamine E), Palmitoyl Hexapeptide-12, Houtskool poeder, Lavendel olie.

Naast de ijzerpoeder en houtskoolpoeder, zitten er veel verzorgende ingrediënten in het masker. Mij viel vooral op dat er al drie verschillende oliën erg hoog in de ingrediëntenlijst zijn te vinden. Erg fijn is dat er dus geen parfum en alcohol in zit! En toch ruikt het masker echt heel lekker.

Mijn mening

Ondanks ik het nog steeds een raar concept vind, en ik heel sceptisch ben over de ijzerpoeder op mijn huid vind ik het een leuk masker. Ik heb samen met Bentley een hoop lol gehad. En als pluspunt is mijn huid nog is erg schoon en zacht na gebruik.

Voor de 10€ die het masker kost is het zeker het proberen waard al zal ik hem zelf niet elke week gebruiken omdat mijn huid al erg gevoelig is voor veel ingrediënten en ik het niet de kans wil geven om op nog meer ingrediënten te gaan reageren. Zelf proberen? Biovène is te koop bij de Kruidvat.

Wat vind jij van Magnetische maskers?

Follow

2 Comments on Charcoal Magnet Mask | Biovène

 1. Jouvence.nl
  12 juni 2019 at 18:39 (5 jaar ago)

  Het lijkt me een grappig masker om een keer te proberen!

  Beantwoorden
 2. Caroline
  14 juni 2019 at 08:25 (5 jaar ago)

  Lijkt me erg leuk om ook een keer te proberen. Ik heb wel een gevoelige huid en ben dan wel wat huiverig of zoiets niet verkeerd uit kan pakken.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.