Oogschaduw, mijn favoriete make-up product. Bij het Summervibes event van Care Cosmetics kregen we een goodiebag mee en een van de producten die daarin zat was de Crushed Minerals Color Dust van Emani. Het is geen oranje maar ook paars is een kleur waar ik graag mee werk op mijn ogen. Benieuwd of die op de huid net zo mooi is als in het potje?

Over Emani

Emani is in 1998 opgericht door Michelle Doan. Ze leed haar hele leven aan acne en een zeer gevoelige huid. Na het proberen van verschillende make-up merken om haar problematische huid te dekken, merkte zij dat haar huid alleen maar slechter uit ging zien. Daarom ontwikkelde zij een milde make-uplijn, die geschikt is voor zelfs de meest gevoelige huid. Emani produceert luxueuze make-up producten die de huid optimaal verbeteren en verzorgen zonder te irriteren.

Alle producten van Emani zijn vrij van petrochemicaliën, nanodeeltjes, kunstmatige kleurstoffen, parabenen, talk en siliconen. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en veganistische ingrediënten. Het merk is daarnaast glutenvrij en dierproefvrij. De doosjes zijn gemaakt van gerecycled en biologisch afbreekbaar papier.

Moon Raker

In mijn goodiebag zat de Crushed Minerals Color Dust in de kleur Moon Raker. Een prachtige paarse shimmer/glitter oogschaduw. De shimmer die erin zit glittert echt heel mooi in het licht. Als je de kleur beweegt zie je zilveren, paarse en lichtblauwe glinsteringen.

Het is een los pigment en ondanks ik dit zelf echt heel fijn vind om mee te werken. Is dit soms toch wat lastiger omdat je snel te veel pakt en dus ook snel overal zit. Wel zijn ze vaak een stuk gepigmenteerder als pressed shadows.

Swatches

Vanaf vandaag ga ik een nieuw soort swatches introduceren. In plaats van vinger swatches op mijn arm ga ik ze nu met een kwast aanbrengen op mijn ogen. Gewoon een kleur op het oog verder niks. Zo kan je goed zien hoe de kleur presteert op de huid met een kwast gezien swatches met een vinger vaak veel gepigmenteerder zijn als swatches met een kwast. En nu kan je denken je kan ook met een kwast de oogschaduw op je arm aanbrengen. Ja dat kan maar op het oog kan ik gelijk kijken hoe de oogschaduw blend en of die fijn aanbrengt.

Omdat ik wilde weten hoe de oogschaduw zou blenden heb ik hem hier aangebracht zonder primer. Gelijk merkte ik wel dat er eigenlijk iets van een basis onder moet die de poeder een beetje vast grijpt. Blenden was niet lastig dat ging eigenlijk wel redelijk oké, alleen blend je de shimmer weg en hou je echt alleen het kleurpigment over. Dat is dan net weer een beetje jammer want de shimmer maakt de oogschaduw echt zo mooi. Nu is een oogschaduw met een shimmer in de crease en er boven sowieso niet iets wat ik graag doe dus voor mij is het geen probleem. Ik zou alleen moeten opletten dat als ik alle kleuren goed geblend heb. Dat ik even goed kijk of ik overal nog glitters heb, daar waar ik ze wil hebben.

De look

Waar ik met deze look heen wilde gaan kan ik je echt niet vertellen. Ik wilde eigenlijk vooral paarse tinten met elkaar mixen. Waar ik tot de conclusie kwam dat ik eigenlijk vooral paarstinten heb met een warme ondertoon. Ik vind het eindresultaat wel heel vet geworden maar normaal zou ik deze kleuren niet heel snel mixen. Ik heb hier natuurlijk wel een primer gebruikt en merken al heel snel dat het aanbrengen van de oogschaduw veel beter ging. Alles bleef net wat beter plakken aan mijn ooglid.

Mijn mening

Ondanks dat de shimmer verdwijnt met blenden ben ik toch fan van de Crushed Minerals Color Dust. Wanneer ik dit soort dingen weet kan ik er rekening mee houden met aanbrengen. Er zijn meer oogschaduws met een gebruiksaanwijzing die ik graag gebruik. Zal ik deze gebruiken wanneer ik weinig tijd heb? Nee dat denk ik niet maar dat is meer omdat het gewoon net wat meer werk vraagt.

De kleur is prachtig, er zit geen troep in en had ik al gezegd dat de kleur prachtig is?

Want vind jij van de Crushed Minerals Color Dust van Emani?

Follow

Deze review bevat producten die ik heb gekregen dit veranderd mijn mening niet! Lees er meer over in mijn disclaimer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.