make-up remover
Je huid reinigen is één van de belangrijkste stappen in je huidverzorgingsroutine. Een schone huid is de basis. Om mijn make-up te verwijderen gebruik ik al ongeveer vier jaar speciale doekjes die je in de wasmachine kan gooien als ze vies zijn. Drie jaar geleden kwam de action uit met hun roze Make-up Remover doekje voor minder dan 1€. Laatst was ik opzoek naar een aantal nieuwe voor mijn voorraad gezien ik wat oudere had weggegooid en ze waren nergens te vinden. Tot ik 2 weken terug deze groene vond. Nieuwe verpakking en nieuwe kleur. Is deze net zo goed?

Als eerste waarom een wasbare doek?

Ik was twee keer per dag mijn gezicht en wanneer ik make-up draag gebruik ik best veel watjes. Wat ontzettend zonde is voor het milieu! Vochtige make-up reinigingsdoekjes doen in mijn mening weinig tot niks voor je huid behalve dat de meeste ook nog is echt irriterende ingrediënten bevatten. En ook voor deze gelden ze zijn gewoon niet goed voor het milieu!

De wasbare doekjes kan ik op dezelfde manier gebruiken en ik was ze gewoon mee met mijn normale was. Dus geen extra belasting op het milieu en ze zijn nog is zacht voor je huid ook!

De meeste merken die deze doekjes uitbrengen adverteren dat je ze zonder enige gezichtsreiniging kan gebruiken. En dat kan, de doekjes verwijderen make-up echt prima zonder reinigingsproducten. Echter zit er altijd meer vuil op je gezicht dan je denkt dus ik raad je wel echt aan om iets van een gezichtsreiniging er bij te gebruiken.

Make-up Remover Cloth

make-up removerDe roze doekjes van de action kwamen in een plastic buisje waarin het doekje zit opgerold. Dit vond ik altijd wel een unieke verpakking waardoor ze anders waren als andere. Natuurlijk sprongen ze er al uit qua prijs want ze kostte maar 0.89€ waar een originele Makeup Eraser al snel 10€ kost.

De nieuwe verpakking is een kartonnen doosje met een plastic ‘raampje’ waar je het doekje doorheen kan zien. Zoals ik al noemde zijn de doekjes nu groen in plaats van licht roze. Beide kleuren zijn prima, ik heb zelf geen voorkeur. Groen past echter wel beter bij het milieuvriendelijke beeld wat ze willen uitstralen hiermee.

De werking

Zoals ik al verwachtte is het doekje echt precies hetzelfde als zijn voorganger. Hij is lekker groot dat als je weinig make-up draagt je hem gerust twee keer kan gebruiken voor je hem in de was gooit. En hij heeft twee kanten met verschillende texturen. Bij de originele Makeup Eraser is de kant met de korte haren om make-up te verwijderen en de kant met de wat langere haren om de huid licht te exfoliëren. Ik verwacht dat dat hier hetzelfde is gezien ze redelijk hetzelfde aanvoelen.

Zoals je kan zien in dit filmpje wat ik op Instagram heb gepost (klik op het pijltje op de foto om de video te zien), werkt het doekje echt prima! Ik maak mijn gezicht vochtig, breng een cleansing balm aan en verwijder mijn make-up en was nog een keer mijn gezicht met een reinigingsgel om alle oliën te verwijderen.

Mijn Mening

Ik hou van dit soort make-up remover doekjes. Ze zijn lekker zacht, verwijderen zonder problemen mijn make-up, een stuk beter voor het milieu en kosten niet te veel. Qua prijs gok ik dat die ongeveer gelijk is als zijn voorganger, ik kan dit niet met honderd procent zekerheid zeggen want ik ben weer is mijn bon kwijt!

Hoe verwijder jij je make-up?

Follow
 

1 Comment on Make-up Remover Cloth | Action | +video

  1. Rachel
    15 september 2020 at 17:51 (4 jaar ago)

    Wat fijn dat deze doek ook zo zacht is.. ziet er ook wel goed uit en een mooie verpakking!

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.