Vandaag zetten we mijn zoektocht voort naar de beste washand om je make-up mee te verwijderen. Na er al heel wat getest te hebben is vandaag de Make-up Remover Mitt van de Hema aan de beurt. Zal deze fijner zijn dan de andere merken die ik heb getest?

De Make-up Remover Mitt is een washand die al je make-up verwijderd met alleen water. Super handig en heel chill voor deze luiwammes. De eerste keer dat ik een vergelijkbaar product testte was de Makeup Eraser en tot op heden is dat nog altijd mijn favoriet. Helaas is dit ook de duurste die ik heb getest vandaar dat we de zoektocht voort zetten.

Make-up Remover Mitt


Dit soort producten komen in alle soorten en maten. De Make-up Remover mitt ziet er uit als een super zachte maar simpele washand. En in feite is dit natuurlijk ook gewoon zo. Hij bestaat voor 100% polyester en is geschikt voor alle huidtypes. Het allerfijnste is dat je hem na gebruik gewoon in de wasmachine kan gooien. Ik kan alleen nergens vinden hoe vaak je hem kan wassen voor hij vervangen moet worden. Ik kan dit ook niet gokken want dit is per merk echt verschillend.

De laatste washand die ik hiervoor testte was die van Yves Rocher, die was super klein. Handig om mee te nemen op vakantie en eerlijk als die groter was geweest was het mijn nieuwe favoriet. Deze Hema Make-up Remover Mitt is wel groot genoeg om je hele hand in te doen, dit maakt hem makkelijk in gebruik.


Hier nog even een close-up, hier kan je echt super goed zien hoe zacht die is!

De test


Op mijn arm heb ik wat swatches gemaakt van producten die ik veel gebruik en/of lang houdend zijn.

Zoals je kan zien is alle make-up eraf. Alleen zie je nog een kleine oranje waas van de lipstick. Voor mij is dit goed genoeg omdat ik mijn huid sowieso altijd nog na reinig met een facewash.

Ik heb de Make-up Remover Mitt nu ongeveer een maand getest en ik moet eerlijk zijn en erbij vertellen dat ik hem gebruik in combinatie met de cleansing butter van The Body Shop en na was met een gel cleanser. Ik vind dit een fijne combinatie om mijn make-up te verwijderen. Zoals je net op voorgaande foto’s zag is dit alleen echt niet nodig, ik merk gewoon dat mijn huid hier fijn op reageert.

Voor & Nadelen

Je moet voor de eerste keer gebruiken de Make-up Remover Mitt wassen, dit heb ik heel braaf gedaan. Nog komen er allemaal roze pluisjes aan je vingers te zitten wanneer je, je hand er in heb gehad. Dit is na een aantal keer wassen nog steeds zo. Geen wereldramp maar wel irritant.

Deze washand moet na gebruik echt in de wasmachine. Bij andere versies krijg ik met zeep en water nog wel de make-up er uit en kan ik hem de volgende dag weer gebruiken voor die de wasmachine in gaat op een of andere manier lukt dat hier niet.

De Makeup Eraser blijft dus mijn favoriet. Niet om de pluisjes daar kan ik mee leven maar ik moet deze te vaak wassen en daar ben ik echt te lui voor. Maar voor 2€ kon ik hem moeilijk laten liggen.

Pluspunten zijn dan ook dat die echt wel je huid goed reinigt en super zacht is en iedereen hem dus kan gebruiken. Mocht je het dus niet erg vinden dat die elke dag in de was moet is het echt een hele fijne aankoop.

Wat vind jij van dit soort doekjes om je make-up mee te verwijderen?

Follow

3 Comments on Make-up Removing Mitt | Hema

 1. Maaike
  13 juni 2019 at 21:00 (5 jaar ago)

  Ik gebruik dit soort doekjes zelf niet 😉

  Beantwoorden
 2. M
  28 september 2019 at 14:21 (5 jaar ago)

  Vandaag toevallig gekocht, mag dit ook in de droger?

  Beantwoorden
  • Lotte
   28 september 2019 at 20:18 (5 jaar ago)

   Ik doe ze zelf niet in de droger, maar volgens mij kan dit gewoon!

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.