Ik heb een huid die de neiging heeft om vet te worden, ook heb ik zo nu en dan nog last van onzuiverheden. Vichy heeft een nieuwe verzorgingslijn de Normaderm Phytosolution. De producten uit deze lijn met ingrediënten van natuurlijke oorsprong helpt de huid weer te stralen. Vandaag deel ik met jullie mijn eerste indruk.

Normaderm Phytosolution

De Normaderm Phytosolution lijn bestaat uit een zuiverende gel, verrijkt met mineralen en probiotica, en een dagverzorging met een lichte textuur op waterbasis. De reinigingsgel verwijdert make-up en reinigt de huid optimaal zonder deze uit te drogen. De bijbehorende dagverzorging vermindert puistjes, mee-eters, imperfecties en de zichtbaarheid van poriën, en hydrateert de huid 24 uur lang.

Bovenstaande is wat Vichy zegt over de producten uit deze lijn. Ik heb beide producten nu een week in huis en ik kan hier dus nog niks over zeggen. Vandaar dat ik vandaag alleen vertel wat de producten zijn en mijn eerste indruk. Ik zal in de toekomst nog een update schrijven hoe de producten werken voor mijn huid.

Intensive Purifying Gel

Deze reinigingsgel is voor de vette huid met neiging tot acne. Verrijkt met mineralen en probiotica verwijdert het al vanaf de eerste wasbeurt vuil, stof en alle andere viezigheid. Ook is de huid een stuk matter en minder vet gedurende de dag na de eerste wasbeurt. Na 4 weken is de zichtbaarheid van de poriën en mee-eters aanzienlijk verminderd bij dagelijks gebruik. Voor zichtbaar effect wordt aangeraden om in de ochtend en avond te reinigen met de Normaderm Phytosolution.

Je kan de reinigingsgel gebruiken om gewoon je huid te reinigen maar je kan er eventueel ook je make-up mee verwijderen. Mijn voorkeur gaat echter wel uit naar eerst mijn make-up verwijderen met een balm op oliebasis en dan de huid nog geheel te reinigen met een gel cleanser. Maar wanneer je dit dus dubbel en onnodig vindt kan je dus gewoon ook alleen deze gel gebruiken.

De gel komt in een fles van 200ml of 400ml en zit in een handige en hygiënische pomp verpakking. Erg handig want zo kan ik de reiniging eventueel ook makkelijk onder de douche gebruiken.

ingrediënten:
WATER – COCO-BETAINE – PROPANEDIOL – PEG-120 METHYL GLUCOSE DIOLEATE – SODIUM CHLORIDE – SODIUM COCOYL GLYCINATE – DIPROPYLENE GLYCOL – ZINC GLUCONATE – SALICYLIC ACID – BIFIDA FERMENT LYSATE – SODIUM HYDROXIDE – SODIUM BENZOATE – PHENOXYETHANOL – COPPER GLUCONATE – CAPRYLYL GLYCOL – TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE – PARFUM.

Double-Correction Daily Care

Een dag verzorging geformuleerd met actieve ingrediënten van natuurlijke oorsprong met een dubbele werking voor de huid met neiging tot acne. Deze dubbele werking houdt in dat de crème zicht richt op imperfecties van de huid maar ook op het verbeteren van de huid.

De crème zuivert de huid, vermindert puistjes, mee-eters en imperfecties. Naast dit hydrateert hij ook voor 24 uur, reguleert talg en verminderd zichtbaarheid van de poriën. Regenereert de huid en versterkt de barrièrefunctie tegen stoffen van buitenaf.

De crème komt in een fles van 50ml en zit in een handige en hygiënische pomp verpakking. Super fijn want ik hou er niet echt van om met mijn vingers product uit een potje te halen en ik ben die spateltjes altijd kwijt, haha.

Grote pluspunt vind ik is dat de crème super licht is en op waterbasis. Hierdoor voorkom je verstopping van de poriën. De formule is makkelijk te verdelen en heeft geen vette finish. Ook voor de crème geld een advies om hem te gebruiken in de ochtend en avond voor een zichtbaar resultaat.

Ingrediënten:
WATER – GLYCERIN -SALICYLIC ACID – ISONONYL ISONONANOATE – BUTYLENE GLYCOL – KAOLIN – ZINC SULFATE – BIFIDA FERMENT LYSATE – SODIUM HYDROXIDE – SODIUM POLYACRYLATE – SODIUM HYALURONATE – SODIUM BENZOATE – PHENOXYETHANOL – ASCORBYL GLUCOSIDE – CAPRYLYL GLYCOL – HYDROLYZED ALGIN – TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE – BIOSACCHARIDE GUM-1 – ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER – PARFUM.

Mijn eerste indruk

Ik gebruik beide producten nu een week en tot zover ben ik erg tevreden. Ik heb op het moment best wat onzuiverheden op mijn huid zitten die vooral voort zijn gekomen uit een allergische reactie. De producten zullen voor deze plekjes niet super veel doen maar ik merk wel dat de producten meehelpen aan het herstellen van de huid bij deze onzuiverheden.

Beide producten ruiken echt super lekker fris als ik me niet vergis een beetje eucalyptus-achtig en als dat het niet is lijkt het erop, haha. Ik vind het ieder geval een hele fijne geur.

Ik ga komende weken gewoon lekker door met testen en dan kom ik er nog een keer op terug wat de producten nu voor mijn huid hebben gedaan!

Overige info

Wil je nu zelf de Normaderm Phytosolution producten proberen? Je kan de producten zowel online kopen als bij de meeste apotheken. De creme is 50ml en heeft een adviesprijs van €18.95. En de reinigingsgel is te verkrijgen in 200ml met een adviesprijs van €13.95 of 400ml met een adviesprijs van €17.95. Deze prijzen kunnen dus wel variëren per webshop of apotheek.

Wat denk jij van deze nieuwe lijn producten?

Follow
JouwBox
Deze review bevat producten die ik heb gekregen dit veranderd mijn mening niet! Lees er meer over in mijn disclaimer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.