Melk & HoningEen beetje me-time is zo belangrijk om even tot rust te komen. Een maskertje nemen is dus ideaal en helemaal als ze nog is goed in elk budget passen. De maskers van Balea zijn niet weg te denken uit mijn collectie. En is ook altijd een van de eerste dingen die ik aanvul zodra ik de DM in loop. Mijn huid is de laatste tijd weer lekker gestrest dus was het tijd om het Honing & Melk masker te proberen. Benieuwd wat ik van dit masker vind?

Melk & Honing
Een regenererend masker voor de gestreste huid. Dit klinkt als muziek in mijn oren. Het is weer wat kouder buiten en binnen is het warmer en droger wat echt dodelijk is voor mijn huid.

Het Melk & Honing masker komt in een duoverpakking van twee keer 8ml. Zo kan je het masker twee keer gebruiken zonder dat je met een open verpakking zit. Super fijn! Nog fijner is dat het masker maar €0.40 kost.

Ingrediënten

Onderstaand vind je alle ingrediënten van dit masker. Deze lijst komt van de website van de DM omdat ik de verpakking al had weggegooid. Ik heb dus niet kunnen controleren of de volgorde klopt.

Ingrediënten:
AQUA, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERYL, STEARATE CITRATE, MACADAMIA INTEGRIFOLIA SEED OIL, DECYL OLEATE, ETHYLHEXYL ISONONANOATE, SESAMUM INDICUM SEED OIL, ZEA MAYS GERM OIL, HYDROGENATED VEGETABLE GLYCERIDES, LAC POWDER, MEL, PERSEA GRATISSIMA OIL, TOCOPHERYL ACETATE, PANTHENOL, PHENOXYETHANOL, XANTHAN GUM, PARFUM, ALLANTOIN, ETHYLHEXYLGLYCERIN, DISODIUM EDTA, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, ARACHIS HYPOGAEA OIL, GLYCOLIPIDS, SCLEROTIUM GUM, DAUCUS CAROTA SATIVA ROOT EXTRACT, PANTOLACTONE, BENZYL ALCOHOL, ISOPROPYL MYRISTATE, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE, GLYCERYL STEARATE, CITRIC ACID, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS FRUIT EXTRACT, TOCOPHEROL, GLYCERYL OLEATE, GALACTARIC ACID, BETA-CAROTENE.

In het begin van het lijstje vind je veel voedende ingrediënten zoals macadamia olie en sesamzaad olie. Ook hoog staat Cetearyl Alcohol dit is een vette alcohol dus die zal je huid ook voeden en niet uitdrogen.

Wel valt me op dat parfum best hoog in de lijst staat, dat is dan weer een beetje jammer. Wat wel super om te zien is dat honing en melk wel redelijk hoog in de lijst staan. (Mel en Lac powder).

Het masker

Melk & Honing
Het masker is wit van kleur en heeft een wat dikkere crème structuur. Iets wat ik zelf altijd een beetje vreemd vind aanbrengen. Het voelt op een of andere manier gewoon heel onnatuurlijk om een crème zo dik op mijn huid te smeren.

Na aanbrengen laat ik het masker 10 tot 15 minuten zitten. En dan is het tijd om het eraf te wassen. Aan te raden is om hiervoor een zachte doek of washand te gebruiken. Aangezien het met alleen water er best lastig af te krijgen is.

Ik gebruik eigenlijk altijd na een masker gewoon mijn crème maar omdat dit masker zo voedend is zou ik bijna zeggen dat het niet nodig is. Mijn huid was na gebruik echt wel goed gehydrateerd en voelde niet vettig aan wat ik soms ook nog wel is heb na een masker met een crème structuur.

Mijn Mening

Ik vind dit masker wel voor herhaling vatbaar. Het doet wat het moet doen. Mijn huid is na gebruik rustig en gehydrateerd. Voor die €0.40 is het ook gewoon echt wel een goed masker. Ik heb duurdere maskers die minder doen voor mijn huid, haha.

Ben je een keer in Duitsland en in de buurt van de DM, neem dan is een kijkje bij hun maskers. Er zitten namelijk echt goede pareltjes tussen!

Heb jij al wel is een masker van de DM geprobeerd?

 

Follow

1 Comment on Melk & Honing masker | Balea | Review

  1. Jessica J.
    14 november 2018 at 15:11 (6 jaar ago)

    Grappig, ik had verwacht dat dit masker de kleur en consistentie van honing zou hebben. Niet, dus. Love de geur van honing in cosmetica. Voor die € 0,40 zou ik het ook meenemen, haha.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.