Morning Haze
Een tijdje geleden ontving ik een pr pakketje van het merk Urtekram. Hierin zaten een aantal mooie producten van dit merk en vandaag review ik er twee van, namelijk de shampoo en conditioner uit de Morning Haze lijn. Een lijn met een prachtige verpakking maar de vraag is natuurlijk of de producten werken.

In mijn pr pakketje ontving ik vier producten vandaag review ik daar dus twee van. Vooral omdat ik de productlijnen apart van elkaar wil reviewen. Dit heeft niet echt een bijzondere reden behalve dat ik het gewoon fijner vind om per productlijn een review te schrijven, zo kan ik ook niet in de war raken met mijn eigen informatie, haha.

Vandaag gaan we het hebben over de lijn Morning Haze en specifiek over de shampoo en spray conditioner. Deze lijn bevat o.a. vitamine C, E en voedingsstoffen van moeras frambozen, vlierbessen en cranberries maar ook hyaluronzuur. Ik kon niet wachten om het te proberen en na een tijdje de producten te hebben gebruikt kan ik vandaag mijn eerlijke mening geven over de werking.

En laten we even serieus naar de verpakking kijken. Hoe mooi is de cremekleurige basis met gouden details! Kan ik al mijn producten in deze stijl krijgen alstublieft.

Mijn haar

Voor we verder gaan moeten we het eerst even over mijn haar hebben. Mocht je al vaker een review van een haar product hebben gelezen op mijn blog kan je wel een stukje door scrollen. Ik heb dik, veel en geverfd haar. Deze review zal dan ook gebaseerd zijn op de feiten van de producten maar mijn mening is gebaseerd op mijn haartype en mijn ervaring met de producten.

Morning Haze Shampoo

Morning HazeAllebei de producten bevatten dus vitamine C, E. En voedingsstoffen van moeras frambozen, vlierbessen en cranberry’s maar ook hyaluronzuur. Deze ingrediënten zorgen vooral voor de voeding van je haar en voegen toe aan het vochtgehalte van je haar. De shampoo bevat ook nog natuurlijke proteïnen uit zonnebloemen die helpen bij het herstellen en verzorgen van droge haren en hoofdhuid. Deze shampoo vrij is van sulfaten. Wat voor mij vooral betekent dat ik geen jeuk op mijn hoofd krijg, wat natuurlijk erg fijn is.

Ingrediënten:

Aqua, aloe barbadensis leaf extract*, glycerin**, cetearyl alcohol, coco-caprylate, lecithin, glyceryl caprylate, olus oil, sodium cetearyl sulfate, salix purpurea bark extract*, rubus chamaemorus fruit extract*, sambucus nigra flower extract*, vaccinium macrocarpon fruit extract*, helianthus annuus seed extract*, citrus aurantium dulcis peel oil*, citrus limon peel oil*, sodium hyaluronate, bisabolol, parfum, magnolia officinalis bark extract, tocopherol, beta-sitosterol, squalene, limonene.

(* = ingredient from Organic Farming, ** = made using organic ingredients).

De shampoo komt met een pompje, ik vind dit erg handig omdat ik zo beter de hoeveelheid shampoo kan doseren dan wanneer ik zelf in de fles moet knijpen.

Morning HazeDe substantie van de shampoo zelf is erg dun. Dit is zeker geen minpunt want doordat er geen sulfaten inzitten schuimt de shampoo niet en is dus ook wat lastiger te verdelen en in te masseren als die dikker was geweest. Doordat die dunner is, is het verdelen nu dus ook makkelijker en heb je minder product nodig.

Morning Haze Spray Conditioner

Morning HazeOver de conditioner was ik heel sceptisch. Het is namelijk een leave-in spray. Nu heb ik op zich geen problemen met leave-in producten maar spray’s zijn over het algemeen erg vloeibaar en doen of niks voor mijn haar of ik heb echt super veel product nodig.

In dit geval was het, het laatste. Niet een probleem want hij doet zijn werk goed. Maar zo ben ik wel veel sneller door de conditioner heen als door de shampoo. Terwijl ik normaal twee keer zo lang met een fles conditioner doe als met een fles shampoo, haha.

Ingrediënten:

Aqua, aloe barbadensis leaf extract*, glycerin**, glyceryl caprylate, rubus chamaemorus fruit extract*, sambucus nigra flower extract*, vaccinium macrocarpon fruit extract*, citrus aurantium dulcis peel oil*, citrus limon peel oil*, sodium hyaluronate, parfum, magnolia officinalis bark extract, distearoylethyl dimonium chloride, cetearyl alcohol, polyglyceryl-4 caprate, sodium hydroxide, limonene, linalool.

(* = ingredient from Organic Farming, ** = made using organic ingredients).

Ook de conditioner bevat weer vitamine C, E. En voedingsstoffen van moeras frambozen, vlierbessen en cranberry’s maar ook hyaluronzuur voor voeding en vocht. De spray bevat ook natuurlijke aloë vera en glycerine die je haar helpen bij het herstellen en verzorgen van droog en beschadigd haar.

Ik zei al dat het een spray conditioner was dus ik gok dat we allemaal wel hadden verwacht de er op deze fles een spray dop zit. Ik heb geen foto van de substantie. Toen ik het op mijn hand sprayde leek mijn hand vooral nat wat de camera niet heel goed oppakte.

Het is een hele fijn spray die best veel oppervlakte te gelijk pakt. Maar zoals ik al zei heb ik best veel nodig om alleen mijn punten te sprayen. (ik gebruik nooit conditioner in de buurt van mijn hoofdhuid en echt alleen in mijn punten). Heb jij ook dik en/of veel haar is mijn tip om de spray in delen in je haar te sprayen en dus met een haar clip wat secties te maken. Zo gebruik je minder product als dat je er maar wat op los gaat sprayen.

Mijn mening

Prachtige verpakking en een heerlijke zoete maar toch iets wat kruidige geur had mij al om voor ik de producten ging gebruiken. Ik ben heel blij dat de shampoo geen sulfaten bevat en mijn haar een fijn en schoon gevoel geeft. Ook heb ik het gevoel dat wanneer ik deze producten gebruik mijn haar meer glanst. Het enige nadeel wat ik kan vinden voor mijn haar is de spray van de conditioner. Ik heb hier gewoon te veel producten van nodig om al mijn punten te verzorgen.

Maar al met al ben ik super tevreden over deze lijn en zijn werking. Als ik kijk naar de werkende ingrediënten zou ik als toevoeging van deze lijn graag nog een cleansing lotion of tonic zien. Ik denk dat droge en gestreste huidjes hier super blij van zouden worden.

Heb jij al wel is producten van Urtekram geprobeerd?

Follow

Deze review bevat producten die ik heb gekregen van een pr bureau, dit veranderd mijn mening niet!

4 Comments on Morning Haze shampoo & conditioner | Urtekram

 1. Daisy
  27 mei 2018 at 07:56 (6 jaar ago)

  Wat klinkt deze lijn fijn!
  Ken het merk van Instagram maar heb het zelf nog niet geprobeerd.

  Benen benieuwd naar de andere lijn?

  Beantwoorden
 2. nicole orriens
  27 mei 2018 at 09:47 (6 jaar ago)

  Nee, ik heb hier nog nooit wat van geprobeerd, maar zou dat best eens willen. Het ziet er goed uit.

  Beantwoorden
 3. Kreanimo
  27 mei 2018 at 10:02 (6 jaar ago)

  Ik kende het ook niet, maar het klinkt goed.
  De styling vind ik ook mooi…

  Beantwoorden
 4. Rachel
  27 mei 2018 at 22:36 (6 jaar ago)

  Je hebt een fijne review geschreven, lekker duidelijk en prachtige foto’s!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.