De huid rondom onze ogen is veel dunner en een stuk gevoeliger dan de rest van onze huid. Nu ben ik altijd van mening dat een speciale oogcrème niet zo zeer nodig is, zolang je dag en/of nachtcrème mild genoeg zijn om ook op die gevoelige huid te smeren. Ondanks dat ik dit geloof ben ik toch de oogcrème van Annemarie Börlind gaan testen. En ik heb een aantal ontdekkingen gedaan!

Annemarie Börlind

Vernieuwde en effectieve natuurcosmetica gaan bij Annemarie Börlind hand in hand met respect voor mens en natuur. Opgericht in 1959 en gekenmerkt door hun wetenschappelijke pioniersgeest, sociale betrokkenheid en een verantwoorde omgang met natuurlijke hulpbronnen. De natuurcosmetica van Annemarie Börlind heeft een innovatieve werking en is ontwikkeld en geproduceerd in het Zwarte Woud.

Voortdurend zijn ze op zoek naar nieuwe actieve ingrediënten uit de natuur. Met deze combinatie van innovatief onderzoek en waardering voor de natuur ontstaan natuurlijke cosmetische producten, waarvan de veiligheid en werkzaamheid wetenschappelijk zijn bevestigd door onafhankelijke testinstituten.

Vanaf het begin hebben ze het gebruik van extracten van dode dieren in cosmetica consequent geweigerd. De producten van Annemarie Börlind zijn dus vegetarisch maar ze bieden ook veganistische producten aan. In uitzonderlijke gevallen maken ze namelijk gebruik van natuurlijke materialen zoals bijenwas.

Kleine disclaimer; Natuurcosmetica zijn producten die uitsluitend natuurlijke stoffen bevatten. De ingrediënten komen direct uit de natuur. Dit wil niet altijd zeggen dat het beter is voor je huid. In dit geval is het belangrijk om ook zelf onderzoek te doen naar je eigen huid, waar het gevoelig voor is en niet zomaar producten er op gaan smeren omdat het natuurlijk is.

Oogrimpelcrème

De rijke crème verzorgt de gevoelige huid rond de ogen met wortelextract. Waardevolle bio-sesamolie ondersteunt de eigen hydratatie van de huid en compenseert rimpeltjes die door een droge huid en mimiek ontstaan. De huid wordt aantoonbaar gladder en weer elastischer. Dit is wat de website zegt over de werking van de crème.

Ik vind de doosjes waarin de producten van Annemarie Börlind altijd leuk omdat er een soort zegel op de opening zit. Verder is het een vrij simpel doosje met een leuke gekleurde print waar ik vrolijk van word. De crème zelf zit in een metalen tube, ook hier word ik vrolijk van. Want als eerste het is geen plastic en als tweede metaal kan ik oprollen zodat ik al het product er uit kan halen.

Het gebruik

het is een erg volle crème, hierdoor heb je ook weinig nodig. Hij trekt wel vrij langzaam in waardoor ik hem liever alleen in de avond gebruik. Ik heb in de ochtend namelijk echt geen tijd om te wachten tot het goed is ingetrokken voor ik mijn make-up op kan doen.

Extra tip; De huid van je lippen is net zo dun en gevoelig als de huid rondom je ogen. Smeer bij droge lippen ook een beetje oogcrème op de lippen. Mijn lippen hebben hier vooral baat bij met koud weer.

Ingrediënten

De crème bevat wortel extract deze bevat een hoge hoeveelheid caroteen (provitamine A). regelt de vorming van de hoornlaag en geeft de huid een fijne structuur. Ook kleurt het de crème geel.

Het andere ingrediënt wat ze op de verpakking noemen is sesamolie. Deze olie hecht goed aan de huid waardoor het de huid helpt met hydratatie. Ook heeft de olie lichte UV-beschermende eigenschappen.

Water, geen bijzonder ingrediënt meestal. De reden dat ik hem toch benoem is omdat het water in de producten van Annemarie Börlind water is uit de rode zandsteen lagen van het noordelijke Zwarte Woud in Duitsland. Dit water wordt verkregen uit eigen bron op een diepte van 165 meter. Goed om te weten is dat dit water dus chloorvrij en natuurzuiver is.

Mijn mening

Ondanks ik nog van mening ben dat niet iedereen een aparte oogcrème nodig heeft. Merk ik wel dat de huid onder mijn ogen de crème echt heel fijn vind. Mijn concealer zit sinds ik de crème smeer een stuk mooier op de huid. Maar mijn huid heeft dan ook echt wel een chronisch vocht te kort, wat overigens geheel mijn schuld is doordat ik vaak gewoon te weinig vocht binnenkrijg. En de kou en warmte in de hele dag door helpt ook niet mee.

Ik ben fan van deze oogcrème, degene die ik in het verleden heb getest irriteerde mijn ogen. Dat is ook waarom ik nooit een aparte crème gebruikte. Dus mocht je geen oogcrème willen gebruiken, zorg dat je dag/nacht crème mild genoeg is voor de gevoelige huid rondom je ogen. Mocht je wel een oogcrème willen gebruiken raad ik deze 100% aan.

Zelf proberen? Via de store locator van Care Cosmetics vind jij een salon bij jou in de buurt.

Wat gebruik jij voor de huid rondom je ogen?

 

Follow

Deze review bevat een product dat ik heb gekregen dit veranderd mijn mening niet! Lees er meer over in mijn disclaimer.

2 Comments on Oogrimpelcrème | Annemarie Börlind

 1. Rachel
  13 januari 2020 at 14:14 (4 jaar ago)

  Ik gebruik eigenlijk amper creme rondom mijn ogen, al merk ik dat het wel goed is om te doen! Gelukkig heb ik een boller hoofdje dus ik zal niet snel een plooi krijgen haha, en stoppen met roken was ook een goed iets om te doen

  Beantwoorden
 2. Stephanie
  13 januari 2020 at 17:17 (4 jaar ago)

  Deze crème staat toevallig te wachten voor als mijn huidige op is. Ik hoop ook dat hij de huid rond mijn ogen goed doet. En misschien de beginnende fijne lijntjes een beetje wegneemt.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.