Sinds kort swatch ik oogschaduws op mijn ogen in plaats van op mijn arm. Elke kleur breng ik apart aan vandaag wil ik het graag hebben over waarom ik hiervoor heb gekozen. Maar ook hoe ik het doe en of het gevolgen heeft voor de blog.

Waar begon het?

Wanneer je een review schrijft over een make-up product dan maken we swatches om pigment te laten zien. Maar een mascara brengen we aan op de wimpers en een lipstick op de lippen. Waarom swatchen we oogschaduw dan alleen op de arm? Ik heb echt een tijdje rond gelopen met die vraag.

En begrijp me niet verkeerd, ik deed het ook. Swatches op mijn arm en een look om te laten zien hoe de oogschaduws werken. Een swatch op de arm maken we vaak met onze vingers. Op deze manier krijg je maximaal pigment op de huid. Maar echt realistisch is het niet. De meeste oogschaduws brengen we namelijk niet aan met vingers op de ogen.

We gebruiken ook nooit elke kleur in het palette in de look die we maken. Ik besloot dus voor één palette is te proberen om alle kleuren los aan te brengen op mijn ogen.

Hoe dan?

Voor elke oogschaduw en elk palette gebruik ik dezelfde basis. Een concealer om een blank canvas te creëren en daar overheen een translucent poeder. Ik gebruik dus geen plakkerige basis of een primer. Op deze manier kan ik namelijk beter zien welke oogschaduws meer hulp nodig hebben. En met meer hulp bedoel ik vooral of er een primer onder moet, of de basis waar je de oogschaduw op plaatst wel of niet plakkerig moet zijn. Maar ook werken sommige oogschaduws gewoon beter in combinatie met andere oogschaduws.

Om de oogschaduws aan te brengen gebruik ik een shader brush, een blending brush en mijn vinger waar nodig.

Maar dit is echt super veel werk!

Ja dat klopt het is inderdaad veel werk om dit te doen. En mijn oog is ook niet blij met me wanneer ik dit ga doen. Daarom kan ik ook echt niet meer als één palette per week of soms zelfs per twee weken reviewen. Ik hou mijn huid en ogen namelijk graag een soort van heel, haha.

De meeste palettes zijn ook geen probleem, het is niet lekker maar geen probleem. Ik heb wel geleerd dat ik een groot palette zoals het Morphe 35B palette beter kan verdelen over twee of meerdere dagen. Na vijfendertig oogschaduws brandde mijn oog echt als een gek en ik heb gewoon twee dagen geen make-up op kunnen doen.

Waarom ben ik dit precies gaan doen

Er zitten twee reden achter waarom ik gekozen heb om oogswatches te gaan maken. De eerste reden was dat ik een wat realistischer beeld wilden creëren rondom pigment en werking van een oogschaduw. En de andere reden was dat ik iets unieks zocht voor mijn blog. En voor zover ik weet is niemand zo gek om zijn ogen zo te mishandelen.

Ik denk dat ik zo alle punten die ik wilde bespreken heb besproken. Maar mocht jij nog vragen hebben laat het me weten in de comments of via de mail!

Follow

2 Comments on Oogswatches hoe & waarom

 1. Tessa
  4 september 2019 at 23:02 (5 jaar ago)

  ik vind het echt een super leuk en origineel idee! zelf hou ik het bij swatches op mijn arm en een of twee lookd vanwege mijn gevoelige huid. daarom maak ik vaak elk ooglid anders op voor mijn blog

  Beantwoorden
  • Esra
   14 september 2019 at 22:59 (5 jaar ago)

   Goed bezig, super goed idee. Zo heb je wel een duidelijker beeld van de oogschaduws!

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.