Als ik één make-up product moest kiezen en niks anders meer mocht gebruiken, dan zou ik oogschaduw kiezen. Ik vind oogschaduw namelijk echt het meest veelzijdige product. En ondanks mijn voorkeur uitgaat naar oranje tinten, vind ik dit soort palettes met alle kleuren van de regenboog ook echt heel tof! Je kan er namelijk alle kanten mee op. Vandaag een review met vier looks en oog swatches.

Het palette

Qua uiterlijk aan de buitenkant is het een redelijk basic palette. Een simpele zwarte kartonnen omhulsel met daarop alle belangrijke informatie. Het merk Morphe, de naam 35B Color Burst en de ingrediënten.


Dit palette heeft 35 oogschaduws in echt bijna alle kleuren die je nodig zou hebben. Enige kleur die ik zelf nog had toegevoegd is een matte bruin denk ik. De finishes van de oogschaduw zijn semi-matte/matte of glitter/metallic. Ik vind dit een fijne combinatie in een palette omdat ik sowieso graag matte kleuren in mijn crease gebruik. En ik heb op mijn ooglid graag een keuze tussen een matte kleur of een metallic.

Swatches


Net als in mijn laatste oogschaduw review heb ik weer oog swatches gemaakt. Mijn oog is niet blij, maar ik ben wel super blij met het resultaat. Alle kleuren zijn aangebracht op een oog zonder een primer zodat we goed kunnen zien hoe ze presenteren. Dit betekend niet dat de kleuren die hier nu minder presenteren ook gelijk niet goed zijn. Sommige oogschaduws hebben soms wat meer hulp nodig.

Zoals je kan zien zijn de felroze, de paarse tinten en de donkerblauwe een beetje vlekkerig. Deze kleuren hebben een andere kleur basis nodig om ze mooi uit te blenden. Ik heb deze kleuren namelijk gewoon al in looks gebruikt waar dus prima presenteren. Zolang een andere kleur eerst blend zijn deze kleuren super fijn om uit te blenden.

De enige kleur waar ik zelf echt veel moeite voor moest doen was de zwarte, het is echt mogelijk om hem mooi uit te blenden maar het kost best veel werk. Verder zijn alle kleuren echt heel goed gepigmenteerd. Je kan ze heel goed licht aanbrengen voor een beetje kleur maar ze zijn ook goed op te bouwen voor een felle look.

Looks

Dit keer heb ik niet maar één look gemaakt, maar vier! Van drie looks heb ik ook nog een close-up zodat je goed kan zien hoe de kleuren in elkaar blenden.


Dit was een van de eerste looks die ik maakte met dit palette. Zoals je kan zien heb ik precies hier de felroze en een van de paarse tinten gebruikt. En hier blenden ze perfect in elkaar en in de andere gebruikte kleuren. De zilveren kleur op mijn ooglid komt niet uit dit palette, maar ik vond dat zilver deze look mooier maakte.


Geïnspireerd door Jessica-Rose Silicz maakte ik in samenwerking met Tamara deze look. Hiervoor heb ik alle blauwe kleuren gebruikt uit het palette. Kijk hoe mooi die metallic blauwe op het lid is!


En toen besloot ik dat het tijd was voor een neutrale look. Maar mijn brein kent het woord neutraal niet, dus is het alsnog redelijk heftig geworden. Hier gebruikte ik de oranje tinten in de crease en de metallic bruin op het lid.


En voor de laatste look heb ik Bentley laten kiezen welke kleur ik moest gebruiken. Dit werd natuurlijk rood gezien dit zijn lievelingskleur is. Om de look wat diepte te geven besloot ik ook aan de gang te gaan met zwart. Ondanks ik blij ben met het eindresultaat had ik hier bijna direct spijt van. Zwart is altijd een kleur die lastig te blenden is maar ik was eigenwijs.


En dan de close-ups. Zoals je kan zien blenden de kleuren echt mooi in elkaar. Zoals ik al zei hebben ze soms wat meer werk nodig maar het is het echt waard.

Mijn mening


Prijs: 26€ voor 35 oogschaduws. Dat komt uit op 0.74€ per oogschaduw dit is echt aan de lage kant voor goede oogschaduw vind ik. En gezien de kwaliteit van de swatches en de looks die ik heb gemaakt vind ik dat de kwaliteit van dit palette echt wel bij de top merken hoor.
Pigmentatie: De pigmentatie is verschillend per kleur. Maar alle kleuren zijn goed op te bouwen tot de kleur die je wilt hebben.
Blendbaarheid: Ondanks sommige kleuren wat meer hulp nodig hebben zijn ze allemaal goed te blenden tot wat ik ermee wilde bereiken. Met een goede basis kom je al heel ver.
Houdbaarheid: Van de looks die ik heb gemaakt heb ik er twee gemaakt met een primer en twee ervan zat alleen een concealer er onder. In beide gevallen bleef de oogschaduw gewoon de hele dag mooi zitten.

Sinds dat ik dit palette heb ontvangen is het een van de weinige palettes die ik heb gebruikt. Ik vind het heel fijn dat je alle kanten op kan. Wil je een kleurrijke look, doen we! Meer neutraal, ook dat is geen probleem. Ik had al wel ervaring met Morphe, ik heb namelijk het 35O palette in de kast liggen. Dat is echt heel lang mijn favoriete palette geweest in verband met alle neutrale en oranje tinten.

Sinds kort is Morphe te koop bij The Make-up Spot. Dus wil jij dit palette proberen of iets anders van Morphe ga dan snel naar hun website!

Wat is jouw favoriete palette?

Follow

Deze review bevat een product dat ik heb gekregen dit veranderd mijn mening niet! Lees er meer over in mijn disclaimer.

3 Comments on Color Burst | 35B palette | Morphe

 1. Mariska Rietveld
  2 september 2019 at 17:05 (5 jaar ago)

  Een van m’n meest favoriete palettes, je kan er letterlijk alles mee!

  Beantwoorden
 2. Rachel
  3 september 2019 at 11:25 (5 jaar ago)

  Wat een prachtig palette zeg wauw!

  Beantwoorden
 3. Tessa
  4 september 2019 at 08:19 (5 jaar ago)

  mooi palette en toffe looks. toevallig heb ik pas mijn eerste Morphe palette gekocht

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.